Brussels Airlines lanceert nieuw reserveringsplatform

Brussels Airlines lanceert nieuw reserveringsplatform

Vanaf vandaag werkt het reserveringsplatform achter brusselsairlines.com op Amadeus e-Retail, dat al gebruikt werd voor lufthansa.com. Hiermee is Brussels Airlines de eerste in een project om de reserveringsplatform van alle vier luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group te harmoniseren. De overige luchtvaartmaatschappijen, met name Austrian Airlines en SWISS, zullen later dit jaar volgen. Dit betekent dat Brussels Airlines voortaan alle vluchten en extra diensten (zoals het boeken van bagage en het reserveren van stoelen) van alle vier de luchtvaartmaatschappijen van het Lufthansa Group netwerk op haar website aanbiedt.

Een belangrijk onderdeel van de inbedding van Brussels Airlines in de netwerkluchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Groep is het vinden van verdere synergieën binnen de Groep. De strategische reden om één gemeenschappelijk reserveringsplatform voor alle luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group te gebruiken, is om klanten een consistente gebruikerservaring te bieden door hen hetzelfde groepsbrede vluchtaanbod te beiden op alle platformen, en tevens de exploitatie- en ontwikkelingskosten te verlagen. Ongeacht met welke luchtvaartmaatschappij van de Lufthansa Groep de klant wil reizen, hij of zij krijgt het vluchtaanbod van de hele groep te zien en dit op een moderne en uniforme interface. De harmonisatie van de reserveringsplatformen van de verschillende luchtvaartmaatschappijen maakt het ook mogelijk om functionaliteiten veel sneller beschikbaar te maken voor de klanten en zo innovaties te stimuleren.

De overstap naar het Amadeus eRetail platform heeft overigens enkel gevolgen voor de technische backend van de website. Brussels Airlines behoudt op de website haar merkidentiteit naar de klant toe.

"Investeren in de ervaring van onze klanten blijft essentieel voor ons in de toekomst. Met deze stap profiteren we van de know-how en tools die binnen de groep beschikbaar zijn om onze klanten een nog betere online reservatie-ervaring te bieden. Het doel is om een uniform en state-of-the-art reserveringsplatform te creëren voor alle websites en mobiele apps van de luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group, waardoor nieuwe online producten, diensten of functionaliteiten aanzienlijk sneller beschikbaar zullen zijn."

Dirk Janzen, Vice President Pricing and Revenue Management, Commercial Steering & Embedding

 

Het grootste voordeel voor de klanten van Brussels Airlines is het bredere en groepsbrede aanbod van vluchten en ancillaries. Zo kunnen reserveringen worden gewijzigd en extra reisopties worden toegevoegd, zelfs als die reservering vluchten van andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group omvat, wat bijdraagt tot een naadloze ervaring voor de klant.

Naast een groter vluchtaanbod biedt het nieuwe platform ook meer service-opties aan klanten, zoals meer stoelreserveringsopties (inclusief stoelen met extra beenruimte), meer online omboekingsopties en een optie om een tarief voor 48 uur te blokkeren, wat gratis is als de boeking later wordt bevestigd.

Voorts zal ook de website-gerelateerde klantendienst worden geharmoniseerd en dus centraal worden bediend door Lufthansa InTouch. De dochteronderneming van Lufthansa die reeds het service center voor Lufthansa verzorgt, doet vanaf nu hetzelfde voor de webservice van Brussels Airlines. Het voordeel van deze harmonisatie is dat klanten van Brussels Airlines die problemen ondervinden tijdens hun online reservatie, nu terecht kunnen bij één centraal service center dat helpt bij het afronden van de reservatie.

CO2-compensatie in het reserveringsproces

Een van de hoogste prioriteiten binnen de luchtvaart is het streven naar meer duurzaamheid en het verkleinen van de CO2 voetafdruk. In het kader van de vele initiatieven en projecten van Brussels Airlines op dit vlak, biedt het nieuwe reserveringsplatform klanten nu ook de mogelijkheid om de CO2 van hun vlucht te compenseren, dankzij een samenwerking met Compensaid. Compensaid biedt passagiers de keuze om hun bijdrage te besteden aan een herbebossingsproject van myclimate, of te investeren in Sustainable Aviation Fuel (SAF), dat de koolstofuitstoot met 80% vermindert in vergelijking met fossiele brandstoffen.

Corporate Product
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem