Brussels Airlines lanceert nieuwe bestemmingen Kiev en Wroclaw

Brussels Airlines lanceert nieuwe bestemmingen Kiev en Wroclaw

Brussels Airlines breidt haar groeiend netwerk uit met twee nieuwe bestemmingen in Oost-Europa. De Oekraïense hoofdstad Kiev en het historische Poolse Wroclaw zijn voor de luchtvaartmaatschappij zowel vrijetijds- als zakelijke routes.  Vanaf 17 oktober verbindt Brussels Airlines Brussels Airport vier keer per week met Kiev, terwijl de eerste vlucht van de 3-wekelijkse service naar Wroclaw op 25 februari vertrekt.

Brussels Airlines breidt haar netwerk verder uit in de winter van 2018. Dankzij de samenwerking met Neckermann, Pegase en Thomas Cook kondigde Brussels Airlines reeds 26 nieuwe vakantiebestemmingen aan voor haar zomerdienstregeling. Nu voegt de luchtvaartmaatschappij ook Kiev en Wroclaw toe aan haar netwerk. De eerste vlucht naar Kiev vertrekt op 17 oktober en wordt 4 keer per week aangeboden. Wroclaw wordt vanaf 25 februari 3 keer per week aangevlogen.

Kiev

Dankzij de nieuwe visumvrije regeling voor Oekraïense burgers die naar Schengenlanden reizen, heeft Kiev een aanzienlijke marktgroei vertoond. De hoofdstad van Oekraïne is een belangrijk industrieel, wetenschappelijk, educatief en cultureel centrum van Oost-Europa. Het is de thuisbasis van vele high-tech industrieën en instellingen voor hoger onderwijs. Maar naast een business bestemming te zijn, trekt Kiev ook veel toeristen met zijn wereldberoemde historische bezienswaardigheden. Kiev is rijk aan stedelijke kunst, vintage cafés en een bloeiend nachtleven. Het is hip en stijlvol gemoderniseerd, maar heeft nog steeds de Sovjetkenmerken van de afgelopen decennia.

Hoogtepunten en bezienswaardigheden zijn onder andere het Klooster van de Grotten (Petsjersk) en een historisch Orthodox-Christelijk klooster met uitzicht op de Dnjepr. Voor pelgrims is het de heiligste grond van het land en voor toeristen is het een lust voor het oog. De met goud beklede kerken behoren waarschijnlijk tot de mooiste bezienswaardigheden van Kiev, maar ook de indrukwekkende ondergrondse doolhoven stellen niet teleur. Niet te missen is het National Chernobyl Museum, de St Sophia's Cathedral en het fascinerende Mykola Syadristy Microminiatures Museum.

Wroclaw

Brussels Airlines versterkt met Wroclaw haar positie op de Poolse markt, waar de maatschappij al vluchten van en naar Warschau en Krakau aanbiedt.  Wroclaw is een stad met een rijke geschiedenis, met sporen van Tsjechische, Duitse en Poolse overheersing. Het is de grootste stad van West-Polen en de historische hoofdstad van Silezië en Neder-Silezië, gelegen aan de voet van de Sudeten, aan de Oder. In 2016 kreeg de stad met haar bloeiende multiculturele centrum de titel 'Culturele hoofdstad van Europa'.

Hoogtepunten in de Poolse stad zijn de 12 eilanden in de rivier en de 130 bruggen, de oude stad en het marktplein. Daarnaast beschikt Wroclaw over veel groen, waaronder een rotstuin, een cactusserre en de beroemde 'Park Szczytnicki', een originele Japanse Tuin.

 

Vluchttijden Kiev (in lokale tijden)

Vluchtn°

Van

Vertrek

Naar

Aankomst

Dagen v/d week

SN  2857

Brussel

09:20

Kiev

13:10

1.3....

SN  2857

Brussel

12:00

Kiev

15:50

....5.7

SN  2858

Kiev

13:55

Brussel

16:05

1.3....

SN  2858

Kiev

16:35

Brussel

18:45

....5.7

 

Vluchttijden Wroclaw (in lokale tijden)

Vluchtn°

Van

Vertrek

Naar

Aankomst

Dagen v/d week

SN 2539

Brussel

15:10

Wroclaw

16:50

1 . . . . . .

SN 2539

Brussel

9:30

Wroclaw

11:10

. . 3 . 5 . .

SN 2540

Wroclaw

17:40

Brussel

19:30

1 . . . . . .

SN 2540

Wroclaw

12:00

Brussel

13:50

. . 3 . 5 . .

 

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem