Brussels Airlines lanceert nieuwe campagne in sub-Saharaans Afrika, gefocust op studenten

Sub-Saharaans Afrika is de belangrijkste markt voor Brussels Airlines, en het is zo veel meer dan gewoon mensen van A naar B vervoeren

Brussel, 8 november - Brussels Airlines lanceert een nieuwe campagne voor het Afrikaanse continent, waarin studenten te zien zijn die in het buitenland gaan studeren. Sub-Saharaans Afrika is de belangrijkste markt voor Brussels Airlines, met op dit moment 18 bestemmingen in het netwerk. De verhalen achter dit netwerk tonen dat luchtvaart zo veel meer is dan enkel mensen vervoeren van punt A naar B.

Maak kennis met Ophélia en Lionel uit Benin. Ze reizen voor het eerst in hun leven naar Frankrijk voor hun studies. Ophélia gaat rechten en economie studeren, Lionel heeft een beurs gekregen van de overheid in Benin omdat hij bij de 10 besten was op het eindexamen in het middelbaar. Lionel reist naar Bordeaux. Voor hen beiden wordt het een reis die hun leven gaat veranderen.

“Vliegen is zo veel meer dan gewoon mensen vervoeren. Een vlucht kan je hele leven veranderen. We zien dat elke dag op onze vluchten, en zeker op ons intercontinentaal netwerk en op vluchten naar sub-Saharaans Afrika. Elke dag verwelkomen we mensen aan boord die Afrika gaan ontdekken, of zien we mensen die in Afrika geboren zijn die de rest van de wereld gaan zien. Mogen meewerken aan deze uitwisseling van culturen is een voorrecht. Ik vind het een eer om mensen, culturen en economiëen dichter bij elkaar te brengen.”
-
Hoyam Louassit, Marketing Manager, Brussels Airlines

Brussels Airlines heeft op dit moment 18 bestemmingen in Sub-Saharaans Afrika en is ook het "competence center" voor Afrika binnen Lufthansa Group. Voortbouwend op een heel lange traditie met vluchten naar Afrika, heeft Brussels Airlines een uitgebreid lokaal netwerk op veel bestemmingen. Dit laat de luchtvaartmaatschappij toe om een reiservaring op maat aan te bieden. In verschillende steden heeft Brussels Airlines een eigen stadskantoor waar tickets gekocht kunnen worden. Onder meer in Kinshasa (DRC Congo) kunnen reizigers ook in het centrum van de stad al inchecken, een optie waar veel positieve feedback op komt.

De vier videos die Brussels Airlines lanceert, tonen het engagement van het bedrijf voor het Afrikaans continent. De videos zijn hier te zien.

Nico Cardone

For media requests only

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com