Brussels Airlines lanceert nieuwe lijndienst naar Edinburgh

Brussels Airlines lanceert op 28 oktober een nieuwe lijndienst naar Edinburgh. De Schotse hoofdstad wordt vanaf dan zes keer per week verbonden met Brussels Airport. Vanaf volgende zomer wordt zelfs twee keer per dag gevlogen.  Retourtickets zijn al beschikbaar vanaf 99 euro, taksen inbegrepen.

 

Met Edinburgh voegt Brussels Airlines een belangrijke culturele en toeristische maar ook business bestemming aan haar Europees netwerk toe. Edinburgh is een bruisende stad waar dankzij de talrijke festivals het hele jaar door wel iets te beleven valt. Het  oude stadscentrum met Unesco Werelderfgoed zoals het beroemde Edinburgh Castle dat het stadsgezicht domineert, de Royal Mile Promenade en de Grass Market uitgaansbuurt is een interessante citytrip bestemming dankzij de vele bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden.

Edinburgh is ook de hoofdstad van Schotland. De stad huisvest onder meer het Schotse Parlement en is het tweede belangrijkste financiele centrum van het Verenigd Koninkrijk, na Londen, dankzij de vele banken en verzekeringsmaatschappijen. De luchthaven van Edinburgh is ook dé ideale toegangspoort om de Lothians omgeving en de rest van het groene  Schotland te ontdekken.

Brussels Airlines vliegt vanaf 28  oktober zes keer per week  vanuit Brussels Airport naar Edinburg Airport.  Vanaf het zomserseizoen 2012 worden twee dagelijkse vluchten verzorgd.

De luchthaven is dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen tot de beste luchthaven in Europa in de categorie van 5-10 miljoen passagiers.

Edinburgh is de zesde bestemming van Brussels Airlines in het Verenigd Koninkrijk.  Brussels Airlines biedt ook dagelijks vluchten aan naar Londen Heathrow, Manchester, Birmingham, Bristol en Newcastle.

Uurooster  Brussel (BRU)-Edinburgh (EDI) in lokale tijd:

 

Vlucht N° Route Vertrek Aankomst Dagen
SN2063  BRU-EDI 15.10 16.00 12345.7
SN2064  EDI-BRU 16.40 19.30 12345.7

 

 

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A319 vliegtuigen met een capaciteit van 139 zetels. 

Passagiers hebben de keuze uit 3 reisklassen: b.business en de twee economy class formules b.flex en b.light.  Een retourticket in b.light economy class is al beschikbaar vanaf 99 euro.  Leden van het Frequent Flyer Programma Miles & More kunnen mijlen uitgeven en sparen op elke vlucht.

De vertrek- en aankomsturen maken het perfect mogelijk om deze vlucht te combineren met andere Europese Brussels Airlines bestemmingen in ondermeer  Italie, Duitsland, Frankrijk, Zwitersland  en Spanje.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com