Brussels Airlines lanceert nieuwe lijndienst naar Edinburgh

Brussels Airlines lanceert op 28 oktober een nieuwe lijndienst naar Edinburgh. De Schotse hoofdstad wordt vanaf dan zes keer per week verbonden met Brussels Airport. Vanaf volgende zomer wordt zelfs twee keer per dag gevlogen.  Retourtickets zijn al beschikbaar vanaf 99 euro, taksen inbegrepen.

 

Met Edinburgh voegt Brussels Airlines een belangrijke culturele en toeristische maar ook business bestemming aan haar Europees netwerk toe. Edinburgh is een bruisende stad waar dankzij de talrijke festivals het hele jaar door wel iets te beleven valt. Het  oude stadscentrum met Unesco Werelderfgoed zoals het beroemde Edinburgh Castle dat het stadsgezicht domineert, de Royal Mile Promenade en de Grass Market uitgaansbuurt is een interessante citytrip bestemming dankzij de vele bezienswaardigheden en shoppingmogelijkheden.

Edinburgh is ook de hoofdstad van Schotland. De stad huisvest onder meer het Schotse Parlement en is het tweede belangrijkste financiele centrum van het Verenigd Koninkrijk, na Londen, dankzij de vele banken en verzekeringsmaatschappijen. De luchthaven van Edinburgh is ook dé ideale toegangspoort om de Lothians omgeving en de rest van het groene  Schotland te ontdekken.

Brussels Airlines vliegt vanaf 28  oktober zes keer per week  vanuit Brussels Airport naar Edinburg Airport.  Vanaf het zomserseizoen 2012 worden twee dagelijkse vluchten verzorgd.

De luchthaven is dit jaar voor de tweede keer op rij verkozen tot de beste luchthaven in Europa in de categorie van 5-10 miljoen passagiers.

Edinburgh is de zesde bestemming van Brussels Airlines in het Verenigd Koninkrijk.  Brussels Airlines biedt ook dagelijks vluchten aan naar Londen Heathrow, Manchester, Birmingham, Bristol en Newcastle.

Uurooster  Brussel (BRU)-Edinburgh (EDI) in lokale tijd:

 

Vlucht N° Route Vertrek Aankomst Dagen
SN2063  BRU-EDI 15.10 16.00 12345.7
SN2064  EDI-BRU 16.40 19.30 12345.7

 

 

 

Alle vluchten worden uitgevoerd met Airbus A319 vliegtuigen met een capaciteit van 139 zetels. 

Passagiers hebben de keuze uit 3 reisklassen: b.business en de twee economy class formules b.flex en b.light.  Een retourticket in b.light economy class is al beschikbaar vanaf 99 euro.  Leden van het Frequent Flyer Programma Miles & More kunnen mijlen uitgeven en sparen op elke vlucht.

De vertrek- en aankomsturen maken het perfect mogelijk om deze vlucht te combineren met andere Europese Brussels Airlines bestemmingen in ondermeer  Italie, Duitsland, Frankrijk, Zwitersland  en Spanje.

Netwerk
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem