Brussels Airlines lanceert nieuwe website

2014 is een jaar van innovatie bij Brussels Airlines. De luchtvaartmaatschappij investeert dit jaar in haar digitale kanalen om klanten de beste mogelijke online ervaring te aan te bieden. Vanochtend werd een nieuwe website gelanceerd.

Vandaag lanceert Brussels Airlines de eerste van een aantal digitale innovaties om haar customer experience te verbeteren. De volledig vernieuwde brusselsairlines.com is ontworpen om klanten makkelijke en snelle toegang te geven tot informatie en online diensten. Dankzij vlottere navigatie, kunnen bezoekers nu nog makkelijker alle informatie vinden die ze nodig hebben voor hun reis. Zij die nog op zoek zijn naar inspiratie, kunnen bestemmingstips vinden en kunnen alle vluchtpromoties in één oogopslag raadplegen. Enkele van de nieuwigheden zijn het weerbericht voor de volgende zeven dagen op bestemmingspagina’s en uitgebreide informatie over de bestemming en lokale luchthavens, allemaal op één plaats.

De nieuwe website is slechts een eerste stap in een reeks vernieuwingen op de digitale platformen van Brussels Airlines. Later dit jaar zal er namelijk een nieuw vluchtreservatieplatform worden gelanceerd, wat ervoor moet zorgen dat klanten het nog makkelijker zullen hebben om te kiezen voor het vluchtaanbod dat het best aan hun noden beantwoord. De maatschappij werkt ook aan een mobiele applicatie om klanten ook onderweg alle nodige reisinformatie en -services aan te reiken, waaronder ook mobile booking en check-in.

“We zijn blij om onze nieuwe website vandaag te onthullen. Het nieuwe design biedt nog transparantere informatie aan onze gasten en geeft hen directe toegang tot al onze diensten vóór, tijdens en na hun reiservaring met Brussels Airlines. We kijken ernaar uit om onze digitale platformen nog meer uit te breiden om onze klanten een aangename en vlotte reiservaring te kunnen bezorgen.”

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer.

Naast de website is  Brussels Airlines sinds 2010 ook heel sterk aanwezig op social media. Via hun Twitter- en Facebookpagina kunnen passagiers de luchtvaartmaatschappij contacteren met vragen, klachten of feedback. Op die manier kunnen ze makkelijk vanaf hun mobiele telefoon in contact komen met de maatschappij. Lars Redeligx benadrukt Brussels Airlines’ ambities op dit vlak:

“Ons Social Media team streeft ernaar om vragen van klanten binnen maximaal 1 uur te beantwoorden. Hiermee zijn we één van de snelste social media klantendiensten in België. We willen kort bij onze klanten staan, er zijn voor hen op de kanalen waar ze al aanwezig zijn”.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com