Brussels Airlines lanceert rechtstreekse lijnvlucht tussen Brussel en Washington

Vanaf 18 juni vliegt Brussels Airlines tussen Brussels Airport en Washington Dulles. De Amerikaanse hoofdstad wordt vijf keer per week rechtstreeks aangevlogen. Dankzij de goede vluchttijden kan via Washington vlot doorgereisd worden met Star Alliance partner UNITED naar talrijke andere US bestemmingen.

 

Na de succesvolle start van een dagelijkse lijndienst naar New York vorig jaar, lanceert Brussels Airlines volgende lente een vlucht naar Washington Dulles International Airport. Er is een grote marktvraag naar vluchten tussen de Amerikaanse en de Europese hoofdstad.  Washington is op de Belgische markt zelfs de derde belangrijkste intercontinentale vliegbestemming in termen van passagiersaantallen.

“We zijn bijzonder blij dat we het intercontinentale netwerk van Brussels Airlines verder kunnen uitbouwen met Washington en na New York onze aanwezigheid aan de Amerikaanse Oostkust verder kunnen versterken”, zegt Brussels Airlines CEO Bernard Gustin.  “Met deze nieuwe vlucht richten we ons niet alleen op wie naar Washington of Brussel wil reizen, we verbinden het ganse Brussels Airlines netwerk met Washington en zo met het uitgebreide US netwerk van onze partner UNITED. Dankzij onze eigen vluchten naar Washington en New York en dankzij de samenwerking met onze Star Alliance partners UNITED en Lufthansa bieden we vanuit Brussels Airport meer dan ooit de beste reismogelijkheden naar de Verenigde Staten aan.”

Washington is als Amerikaanse hoofdstad het politieke centrum van de Verenigde Staten dat vooral bekend is dankzij het Witte Huis, Capitol Hill en het Pentagon. De stad en de onmiddellijke omgeving hebben echter ook nog talrijke andere toeristische trekpleisters zoals bijvoorbeeld de wereldberoemde Smithsonian musea, de National Mall, Arlington, de botanische tuinen, de talrijke biblotheken en de vele shoppingmogelijkheden. Het is ook een belangrijke universiteitsstad.

Brussels Airlines zal vijf keer per week (alle weekdagen behalve maandag en woensdag) koers zetten naar Washington Dulles met Airbus A330 toestellen. Aan boord kunnen passagiers genieten van het nieuwe Brussels Airlines product met full flat beds in Business Class, ergonomische zetels in Economy Class en on demand in-flight entertainment in beide klassen. Deze vernieuwde cabines werden pas enkele maanden geleden geïntroduceerd en werden door de reisindustrie in een mum van tijd als één van de allerbeste trans-Atlantische producten omschreven. Wie met Brussels Airlines van en naar Washington vliegt kan ook Miles & More mijlen verzamelen en uitgeven.

 

Uurrgeling (in lokale tijd)

Vluchtnr                  Vertrek                               Aankomst                                    Dagen

SN515           Brussel            17:30               Washington     20:15                    2/4/5/6/7

SN516           Washington     22:35               Brussel            12:10                    2/4/5/6/7           

(vluchttijd: 8 uur 45 minuten)

 

Dankzij een vertrek in de late namiddag vanuit Brussels Airport komen passagiers in de vroege avond in Washington aan. Ze kunnen dankzij een vlotte overstapmogelijkheid met partner UNITED  dezelfde avond nog verder vliegen naar 44 andere bestemmingen in de Verenigde Staten en Canada, waaronder belangrijke steden zoals Atlanta, Houston, Los Angeles, San Francisco, Denver en Orlando. De Brussel-Washington vlucht sluit ook goed aan op de Europese vluchten van Brussels Airlines, waaronder naar Berlijn, Kopenhagen, Madrid, Milaan, Hamburg, Nice en Toulouse. Uiteraard zijn er ook connectiemogelijkheden met het Afrikaanse netwerk van Brussels Airlines naar ondermeer Abidjan, Cotonou, Douala, Yaounde en Lomé.

Afreisflexibiliteit

Dankzij de samenwerking tussen Brussels Airlines en UNITED zijn er vanaf 18 juni 12 vluchten per week tussen Brussels Airport en Washington. Passagiers kunnen beide vluchten combineren waardoor en nog meer afreisflexibiliteit ontstaat en nog meer bestemmingen kunnen bereikt worden.

Om deze nieuwe trans-Atlantische lijndienst mogelijk te maken zal Brussels Airlines in de loop van de lente een bijkomende, achtste, Airbus A330 aan haar lange afstandsvloot toevoegen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com