Brussels Airlines lanceert uniek lounge concept in Brussels Airport

Vandaag opent Brussels Airlines ‘The Loft’ op Brussels Airport, een nieuwe business lounge waar comfort, technologie, trendy design en Belgische gastronomie centraal staan. Met dit nieuwe lounge concept, waarvoor Brussels Airlines met bekende topmerken en designers samenwerkte, zet Brussels Airlines een nieuwe kwaliteitsstandaard neer.

Nadat Brussels Airlines de voorbije jaren flink investeerde in het in-flight product van zowel haar korte- als lange afstandsvluchten, stelde Chief Commercial Officer Lars Redeligx vandaag met de opening van ‘The Loft’ een nieuwe kwaliteitsupgrade voor. ‘The Loft’ is de nieuwe Brussels Airlines lounge voor Business Class gasten en frequent flyers die in de A Pier van Brussels Airport op het vertrek van een Europese vlucht wachten.

Op jaarbasis worden er meer dan 300.000 gasten verwelkomd in de lounge, die daar elk gemiddeld 74 minuten doorbrengen. Zij kunnen voortaan terecht in een lounge die in niets te vergelijken is met de lounges die tot nog toe bestonden in Brussels Airport en waarvan het concept volledig gebaseerd is op de feedback van interviews met frequent flyers.  The Loft is maar liefst vier keer groter dan de vorige lounge en kan 300 reizigers verwelkomen. De totaaloppervlakte van 1240m2 bestaat uit 8 verschillende zones met elk een andere functie.

Brussels Airlines stapte voor The Loft met Microsoft en Designit, Europa’s grootste strategische design en innovatie agentschap,  in het huwelijksbootje. The Loft gasten krijgen gratis een Microsoft Surface Pro 3 ter beschikking waarmee ze toegang krijgen tot een unieke digitale ervaring, waaronder een digitale lounge assistent app die een bed, badkamer of meeting room kan reserveren in de lounge en die hen op de hoogte houdt over hun vlucht. Daarnaast stelt Telenet zijn video on demand-service Yelo ook gratis ter beschikking op de Surface Pro 3. Wie zijn eigen tablet wil gebruiken kan de Brussels Airlines lounge app ook zelf downloaden.

De douches zijn uitgerust met LED verlichting en muziek, die verandert naargelang de mood die je kiest bij het binnenstappen in de badkamer. De ‘nap boxes’ zijn comfortabele bedden waar lounge gasten in alle stilte kunnen uitrusten tussen twee vluchten.

Wie wil werken vindt in de lounge talrijke werkzones die zijn uitgerust met de meubels van Bulo. Frequent flyer gasten met een Hon Circle of Senator status kunnen voor zichzelf en voor hun gasten een meeting room reserveren.

Naast de technologie, staat service centraal in The Loft. De lounge hosts en gespecialiseerde Lounge Maitres, die door een butlerschool werden opgeleid, staan passagiers tijdens hun bezoek bij.

Dat Brussels Airlines én The Loft op en top Belgisch zijn komt ook tot uiting in de ‘living’ zone waar de wereld van Kuifje alomtegenwoordig is.
Voor het cateringaanbod, bereid door chefs van Autogrill, werkt Brussels Airlines trouwens samen met zeer bekende Belgische namen. Zo worden het bierassortiment van de Belgian Bar (Stella Artois, Hoegaarden, Leffe Bruin en Blond) door partner AB Inbev aangeleverd,  JAVA brandt de koffie en Maredsous maakt de kaas. Uitgebreide gezonde ontbijtassortimenten, een gevarieerd saladebuffet, bier snacks en een heel aanbod van versbereide quiches en vleessoorten vervolledigen het aanbod. Verder kunnen de lounge gasten onder meer  authentieke Belgische wafels, rijstpap, appeltaart en chocolademousse op basis van Callebaut chocolade degusteren.

“Met The Loft illustreren we meer dan ooit dat de ervaring van onze klanten centraal staat in alles wat we doen bij Brussels Airlines. Dit revolutionair loungeconcept positioneert Brussels Airlines als een kwalitatieve trendsetter voor het veeleisende business publiek en dat gebaseerd op de beste ingrediënten van de Belgische gastvrijheid en digitale technologie. Niet alleen aan boord maar ook in onze lounge willen we onze nieuwe  Brussels Airlines slogan ‘We go the extra smile’ dag in dag uit gaan waar maken. Dankzij de getalenteerde mensen van Designit en ons partnership met Microsoft, hebben we van The Loft niet enkel een fantastische fysieke ruimte gemaakt, maar ook een unieke digitale ervaring.”

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer 

 

 “We zijn verheugd om samen te werken met Brussels Airlines om de bezoekers van The Loft een innovatieve digitale ervaring te bezorgen met Microsoft technologieën. Onze focus ligt op Mobility en de Cloud gebruiken om mensen meer te kunnen laten doen van waar dan ook, op welk toestel dan ook. Dit is een perfecte match met de noden van The Loft gasten. Ze zullen dit hands on kunnen ervaren op onze Surface Pro 3, die ze gratis ter beschikking zullen hebben in The Loft. De aanwezigheid van Microsoft ambassadeurs in The Loft zal bezoekers ook de kans geven om nieuwe technologieën uit te proberen, nieuwe manieren te ontdekken om productiever te zijn en ge-entertained te worden, zodat de complete reiservaring zoveel mooier wordt."

-- Jean-Benoit Van Bunnen, Windows & Surface Business Group Lead bij Microsoft BeLux.

 

"De nieuwe lounge is ontworpen met één doel in gedachten: de passagier. We zagen het niet als een architecturale uitdaging, maar als een Passenger Experience uitdaging. We hebben architectuur, interieurdesign, digitale technologie en intelligente services samengegoten in een ervaring-centrische, unieke ruimte. We wilden alles wat luchtvaart vandaag brengt inzake lounges, omvergooien."

-- Guido Woska, Chief Client Officer bij Designit en tevens zelf een frequent flyer en HON Circle member.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com