Brussels Airlines lanceert vakantieaanbod voor zomer 2022

Brussels Airlines lanceert vakantieaanbod voor zomer 2022

De maatschappij ziet aantal boekingen stijgen

Brussels Airlines speelt in op de toenemende vraag naar vakantiebestemmingen voor volgende zomer en lanceert een uitgebreid vakantienetwerk. Door de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebracht, werden vluchten slechts kort voor vertrek geboekt. Sinds enkele weken maken de last-minute boekingen langzamerhand weer plaats voor vroegboekingen. Brussels Airlines ziet deze verschuiving als een teken van vertrouwen vanuit de markt dat de lange periode van onzekerheid tot een eind komt.

"Sinds enkele weken zien we duidelijk een verandering in het boekingspatroon, dat de voorbije 20 maanden werd gedomineerd door last-minute boekingen. De laatste weken zien we een stijgend aantal boekingen voor de voorjaarsperiode en de komende schoolvakanties. Dit is een zeer positief teken. Het toont aan dat ook onze klanten licht aan het einde van de tunnel zien, vertrouwen hebben in Brussels Airlines en dat ze bezig zijn met het plannen van hun volgende vakantie. Ze kunnen rekenen op hun nationale luchtvaartmaatschappij om hun favoriete vakantiebestemming te bereiken."

Zegt Jan Derycke, Head of Network and Planning bij Brussels Airlines.

"Deze verschuiving in het boekingspatroon laat ons toe om ons aanbod beter af te stemmen op de behoeften van onze klant. Door nu al onze planning voor volgende zomer te publiceren, willen we inspelen op hun wensen en inspiratie bieden aan wie nog niet beslist heeft."

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar vakantiereizen na twee jaren getekend door reisbeperkingen, heeft Brussels Airlines haar vakantieaanbod uitgebreid. Met extra vluchten naar de populairste vakantiebestemmingen in het hoogseizoen wil de maatschappij tegemoet komen aan de grote vraag naar vliegvakanties waar sommigen al meer dan twee jaar naar uitkijken.

Nieuwe routes

In de zomer van 2022 herintroduceert Brussels Airlines Chania en Antalya voor het eerst sinds 2019. Chania (Griekenland) vervoegt vanaf 7 mei het netwerk met twee vluchten per week. Vanaf 29 maart zal Brussels Airlines drie wekelijkse vluchten uitvoeren naar Antalya, in het zuidwesten van Turkije.

Europa & Midden-Oosten

Hoogtepunten in het Europese netwerk zijn de Griekse eilanden, waaronder Corfu, Chania, Heraklion, Kos, Rhodos en Zakynthos, alsook de Canarische Eilanden en de Balearen.

Ook de Italiaanse bestemmingen Firenze, Napoli, Bari, Catania of Olbia blijven populair bij de Belgen. Andere veelgevraagde vakantiebestemmingen zoals Malaga, Alicante, Faro, Porto en Lissabon zullen meerdere keren per dag aangevlogen worden.

In het Midden-Oosten zullen Tel Aviv en Yerevan deel uitmaken van het netwerk met respectievelijk 14 en 4 vluchten per week.

Het volledige overzicht van de Europese vakantiebestemmingen vindt u hieronder. Naast toeristische bestemmingen blijft Brussels Airlines ook een reeks zakelijke en hybride bestemmingen in Europa aanbieden. Het volledige netwerk is beschikbaar op brusselsairlines.com

 

Afrika & Noord-Amerika

Na de succesvolle lancering van Tanger en Nador in de zomer van 2021, vliegt Brussels Airlines beide bestemmingen volgende zomer opnieuw aan van midden juni tot midden september.

Op het langeafstandsnetwerk blijft Brussels Airlines vluchten aanbieden naar haar 15 bestemmingen in Sub-Sahara Afrika. In Noord-Amerika zullen New York en Washington deel uitmaken van het aanbod.

 

Volledig overzicht van het netwerk:

29 bestemmingen in Europa:

Kroatië:

- Dubrovnik

- Split

Frankrijk:

- Bordeaux

- Nice

 

Griekenland:

- Athene

- Corfu

- Chania

- Heraklion

- Kos

- Rhodos

- Zakynthos

Italië:

- Bari

- Catania

- Florence

- Napels

- Olbia

- Palermo

Portugal:

- Faro

- Lissabon

- Porto

Rusland:

- Moskou Sheremetyevo

- Sint-Petersburg

Spanje:

- Alicante

- Gran Canaria

- Ibiza

- Malaga

- Palma de Mallorca

- Tenerife

- Valencia

3 bestemmingen in het Midden-Oosten:

Armenië:

- Jerevan

Israël:

- Tel Aviv

Turkije:

- Antalya

18 bestemmingen in Afrika

Angola:

- Luanda

Benin

- Cotonou

Burundi:

- Bujumbura

Kameroen

- Douala

- Yaoundé

DRC:

- Kinshasa

Gambia:

- Banjul

Ghana:

- Accra

Ivoorkust:

- Abidjan

Liberia:

- Monrovia

Marokko:

- Marrakesh

- Nador

- Tanger

Rwanda:

- Kigali

Senegal:

- Dakar

Sierra Leone:

- Freetown

Togo:

- Lomé

Oeganda:

- Entebbe

2 bestemmingen in Noord-Amerika

Verenigde Staten

- New York

- Washington

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem