Brussels Airlines lanceert vakantieaanbod voor zomer 2022

De maatschappij ziet aantal boekingen stijgen

Brussels Airlines speelt in op de toenemende vraag naar vakantiebestemmingen voor volgende zomer en lanceert een uitgebreid vakantienetwerk. Door de onzekerheid die de coronacrisis met zich meebracht, werden vluchten slechts kort voor vertrek geboekt. Sinds enkele weken maken de last-minute boekingen langzamerhand weer plaats voor vroegboekingen. Brussels Airlines ziet deze verschuiving als een teken van vertrouwen vanuit de markt dat de lange periode van onzekerheid tot een eind komt.

"Sinds enkele weken zien we duidelijk een verandering in het boekingspatroon, dat de voorbije 20 maanden werd gedomineerd door last-minute boekingen. De laatste weken zien we een stijgend aantal boekingen voor de voorjaarsperiode en de komende schoolvakanties. Dit is een zeer positief teken. Het toont aan dat ook onze klanten licht aan het einde van de tunnel zien, vertrouwen hebben in Brussels Airlines en dat ze bezig zijn met het plannen van hun volgende vakantie. Ze kunnen rekenen op hun nationale luchtvaartmaatschappij om hun favoriete vakantiebestemming te bereiken."

Zegt Jan Derycke, Head of Network and Planning bij Brussels Airlines.

"Deze verschuiving in het boekingspatroon laat ons toe om ons aanbod beter af te stemmen op de behoeften van onze klant. Door nu al onze planning voor volgende zomer te publiceren, willen we inspelen op hun wensen en inspiratie bieden aan wie nog niet beslist heeft."

Om tegemoet te komen aan de grote vraag naar vakantiereizen na twee jaren getekend door reisbeperkingen, heeft Brussels Airlines haar vakantieaanbod uitgebreid. Met extra vluchten naar de populairste vakantiebestemmingen in het hoogseizoen wil de maatschappij tegemoet komen aan de grote vraag naar vliegvakanties waar sommigen al meer dan twee jaar naar uitkijken.

Nieuwe routes

In de zomer van 2022 herintroduceert Brussels Airlines Chania en Antalya voor het eerst sinds 2019. Chania (Griekenland) vervoegt vanaf 7 mei het netwerk met twee vluchten per week. Vanaf 29 maart zal Brussels Airlines drie wekelijkse vluchten uitvoeren naar Antalya, in het zuidwesten van Turkije.

Europa & Midden-Oosten

Hoogtepunten in het Europese netwerk zijn de Griekse eilanden, waaronder Corfu, Chania, Heraklion, Kos, Rhodos en Zakynthos, alsook de Canarische Eilanden en de Balearen.

Ook de Italiaanse bestemmingen Firenze, Napoli, Bari, Catania of Olbia blijven populair bij de Belgen. Andere veelgevraagde vakantiebestemmingen zoals Malaga, Alicante, Faro, Porto en Lissabon zullen meerdere keren per dag aangevlogen worden.

In het Midden-Oosten zullen Tel Aviv en Yerevan deel uitmaken van het netwerk met respectievelijk 14 en 4 vluchten per week.

Het volledige overzicht van de Europese vakantiebestemmingen vindt u hieronder. Naast toeristische bestemmingen blijft Brussels Airlines ook een reeks zakelijke en hybride bestemmingen in Europa aanbieden. Het volledige netwerk is beschikbaar op brusselsairlines.com

 

Afrika & Noord-Amerika

Na de succesvolle lancering van Tanger en Nador in de zomer van 2021, vliegt Brussels Airlines beide bestemmingen volgende zomer opnieuw aan van midden juni tot midden september.

Op het langeafstandsnetwerk blijft Brussels Airlines vluchten aanbieden naar haar 15 bestemmingen in Sub-Sahara Afrika. In Noord-Amerika zullen New York en Washington deel uitmaken van het aanbod.

 

Volledig overzicht van het netwerk:

29 bestemmingen in Europa:

Kroatië:

- Dubrovnik

- Split

Frankrijk:

- Bordeaux

- Nice

 

Griekenland:

- Athene

- Corfu

- Chania

- Heraklion

- Kos

- Rhodos

- Zakynthos

Italië:

- Bari

- Catania

- Florence

- Napels

- Olbia

- Palermo

Portugal:

- Faro

- Lissabon

- Porto

Rusland:

- Moskou Sheremetyevo

- Sint-Petersburg

Spanje:

- Alicante

- Gran Canaria

- Ibiza

- Malaga

- Palma de Mallorca

- Tenerife

- Valencia

3 bestemmingen in het Midden-Oosten:

Armenië:

- Jerevan

Israël:

- Tel Aviv

Turkije:

- Antalya

18 bestemmingen in Afrika

Angola:

- Luanda

Benin

- Cotonou

Burundi:

- Bujumbura

Kameroen

- Douala

- Yaoundé

DRC:

- Kinshasa

Gambia:

- Banjul

Ghana:

- Accra

Ivoorkust:

- Abidjan

Liberia:

- Monrovia

Marokko:

- Marrakesh

- Nador

- Tanger

Rwanda:

- Kigali

Senegal:

- Dakar

Sierra Leone:

- Freetown

Togo:

- Lomé

Oeganda:

- Entebbe

2 bestemmingen in Noord-Amerika

Verenigde Staten

- New York

- Washington

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com