Brussels Airlines lanceert vier nieuwe Afrika bestemmingen

Accra, Cotonou, Ouagadougou en Lomé met bijkomende Airbus A 330 / 110 extra personeelsleden

Brussels Airlines lanceert begin juli vier nieuwe Afrika bestemmingen. Accra (Ghana), Cotonou (Benin), Ouagadougou (Burkina Faso) en Lome (Togo) zullen meermaals per week met een bijkomende Brussels Airlines Airbus A 330 verbonden worden met Brussels Airport. Ook de bestaande frequenties naar Abidjan (Ivoorkust) worden verhoogd. Dankzij deze expansie werft Brussels Airlines 110 extra personeelsleden aan.

De vier nieuwe bestemmingen situeren zich in West-Afrika en ontbraken totnogtoe in het uitgebreide Brussels Airlines Afrika netwerk en in het vluchtaanbod van Brussels Airport. Brussels Airlines richt zich met dit nieuwe vluchtaanbod zowel op de etnische markt als op business reizigers, diplomatiek reisverkeer als toeristen.  De vluchten naar deze nieuwe bestemmingen zullen uitgevoerd worden met een bijkomende Airbus A 330-300 die eerstdaags lange afstandsvloot vervoegt. De eerste vluchten zijn voorzien in de eerste week van juli.

Overzicht Nieuwe Bestemmingen

Accra (Ghana)
Ghana telt 23, 8 miljoen inwoners en heeft een succesvolle economie gericht voornamelijk op de mijnbouw, de ontginning van de talrijke natuurlijke rijkdommen (olie, …) en de export van cacao. Talrijke multinationals hebben een vestiging in Ghana. Het land verwelkomt ook jaar na jaar meer toeristen die het rijke potentieel van het eco-toerisme ontdekken.
De Ghanese hoofdstad Accra zal vier keer per week (maandag, woensdag, vrijdag en zondag) in het vluchtaanbod van Brussels Airlines opgenomen worden.

Cotonou (Benin)
De voormalige Franse kolonie Benin telt ruim 8, 5 miljoen inwoners en staat bekend voor haar katoenexport en landbouwproductie. De zeehaven speelt een belangrijke rol in de regio. De overheid richt zich momenteel op de ontwikkeling van internationale investeringen, landbouw, technologie en toerisme.
Brussels Airlines zal twee keer per week een vlucht verzorgen naar Cotonou (dinsdag en zaterdag)

Ouagadougou (Burkina Faso)
Burkina Faso is omringd door zes landen en telt ongeveer 16 miljoen inwoners. De economie is afhankelijk van de landbouwproductie, de mijnbouw en talrijke samenwerkingsprojecten met andere landen. Vele ngo’s zijn in het land actief en steeds meer toeristen bezoeken Burkina.
Brussels Airlines zet twee keer per week koers naar Ouagadougo (donderdag en zondag).

Lome (Togo)
De voormalige Duitse kolonie Togo, ook wel de Parel van Afrika genoemd, heeft 6,6 miljoen inwoners. Togo voert vooral mijnbouwproducten (fosfaten, …), landbouwproducten en katoen uit. De haven van Lomé is de enige diepzeehaven in de regio (Golf van Guinnee) en ook de cargo-activiteit op de luchthaven speelt een belangrijke rol. Togo wordt volledig omringd door Benin, Burkina Fasso en Ghana.
Brussels Airlines zal twee keer per week naar Lomé vliegen (maandag en vrijdag).

Uitbreiding van het Afrikaans netwerk

Dankzij deze expansie zal Brussels Airlines met haar Airbus A 330-300 vloot voortaan niet minder dan 18 Afrikaanse bestemmingen bedienen. Alleen al langsheen de Afrikaanse Westkust zet Brussels Airlines koers naar 14 luchthavens verspreid over 13 landen. Brussels Airlines passagiers kunnen dankzij codeshare akkoorden bovendien ook gebruik maken van het Lufthansa vluchtaanbod naar Nigeria, Equatoriaal Guinea, Gabon, Soedan, Angola en Zuid-Afrika.

“We bouwen verder op onze jarenlange ervaring als Afrika-specialist”, zeggen Brussels Airlines co CEO’s Michel Meyfroidt en Bernard Gustin. “Afrika is de tweede thuis van Brussels Airlines en deze belangrijke investering is daar nogmaals een duidelijke illustratie van. In de vier nieuwe landen die we nu toevoegen aan ons netwerk werden we bijzonder warm ontvangen toen we het nieuws brachten dat we hun hoofdsteden in het Brussels Airlines netwerk gaan opnemen. We brengen niet alleen uitstekende vluchtverbindingen naar Ghana, Benin, Burkina Faso en Togo, maar we dragen ook bij tot de verdere economische ontwikkeling van deze West-Afrikaanse landen.”

Met Benin, Burkina Faso en Togo voegt Brussels Airlines ook drie nieuwe landen en bestemmingen toe aan het wereldwijde Star Alliance vluchtaanbod.
Brussels Airlines versterkt ook verder haar Afrikaanse hub in haar eigen Afrika ‘T’ terminal in Brussels Airport. Net zoals alle andere Afrikaanse bestemmingen van Brussels Airlines zullen ook de vluchten naar deze bijkomende Afrikaanse bestemmingen vlotte connecties toelaten met talrijke aansluitende vluchten naar andere Europese bestemmingen, de Verenigde Staten, het Midden-Oosten, Indië en China.

Omwille van de marktvraag naar deze nieuwe bestemmingen in Frankrijk zal Brussels Airlines trouwens vanaf het zomerseizoen een bijkomende dagelijkse lijndienst aanbieden naar Parijs CDG, die vlotte overstapmogelijkheden garandeert. De recente investering in een Brussels Airlines lijndienst naar Londen Heathrow maakt het Afrikaanse netwerk van Brussels Airlines ook vlotter toegankelijk vanuit het Verenigd Koninkrijk.

110 bijkomende personeelsleden


Om deze Afrika-expansie mogelijk te maken werft Brussels Airlines momenteel 110 werknemers aan. Er moeten vacatures ingevuld worden voor 12 piloten en 50 kabinepersoneelsleden. Ook op de luchthaven en in enkele ondersteunende diensten leidt deze groei tot een tiental extra aanwervingen. In de nieuwe Afrikaanse stations creëert Brussels Airlines werkgelegenheid voor een veertigtal nieuwe collega’s. Indirect kunnen er bij onderleveranciers (luchthavens, luchthaven handling, catering, security…) nog eens tientallen bijkomende personeelsleden aan de slag.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com