Brussels Airlines lanceert vijf nieuwe bestemmingen volgende zomer

Brussels Airlines lanceert vijf nieuwe bestemmingen volgende zomer

Brussels Airlines breidt opnieuw haar vluchtaanbod uit tijdens de zomer van 2016. In de zomerdienstregeling die vandaag werd bekendgemaakt duiken maar liefst vijf nieuwe zomerbestemmingen op. 

Terwijl de winter voor de deur staat, ‘zomert’ het vanaf vandaag al bij Brussels Airlines. De Brussels Airlines strategie om geliefde vakantieregio’s in het vluchtaanbod op te nemen wordt immers ook in 2016 onverminderd verdergezet. In het nieuwe zomeraanbod, dat vanaf morgen kan gereserveerd worden, duiken vijf nieuwe bestemmingen op én heel wat extra vluchtfrequenties naar bestaande bestemmingen. Met het Griekse Kreta en het Zuid-Spaanse Jerez worden toeristische trekpleisters aan het zomeraanbod toegevoegd. Met Belfast breidt Brussels Airlines haar netwerk ook uit naar Noord-Ierland. Tenerife en Las Palmas / Gran Canaria, twee routes die dit winterseizoen van start gaan, worden ook in het zomerseizoen aangeboden. Een overzicht:

Jerez

Sherry wijn, tapa’s en flamenco… Talrijke ingrediënten van de Andalusische cultuur en gastronomie die een vakantie compleet maken zijn afkomstig uit Jerez de la Frontera. Met Jerez zet Brussels Airlines één van de meest aantrekkelijke Zuid-Spaanse steden op de netwerkkaart. De stad en haar omgeving trekken jaar na jaar meer toeristen aan. Wijnproevers vinden er hun gading in de bekende Sherry bodega’s en kelders van Tio Pepe, Domecq of William Hubert. Paardenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de beroemde Real Escuela Andaluza del Arte Ecuestre rijschool. Motorfreaks kunnen één van de vele races op het nabijgelegen F1 circuit bijwonen.

Jerez is ook de perfecte uitvalsbasis voor wie de strandrijke kustzone rond havenstad Cadiz en Puerto de Sta Maria wil aandoen of de Pueblos Blancos in de bergen wil opzoeken. Onder meer de golfterreinen en luxehotels van Novo Sancti Petri / Sciclana en het op de Belgische markt geliefde vakantieoord Rota liggen op een boogscheut van Jerez.

Jerez is de derde bestemming van Brussels Airlines in Andalusië. Meermaals per dag worden er ook vluchten verzorgd naar Malaga en verschillende keren per week wordt koers gezet naar Sevilla. Net over de grens, in Portugal, vliegt Brussels Airlines ook al frequent naar Faro.  Vluchten naar of vanuit de verschillende luchthavens kunnen gecombineerd worden zodat ook fly & drive vakanties in de hele regio mogelijk worden.

De nieuwe route naar Jerez de la Frontera start in mei en wordt tot eind september aangeboden. Vluchtdagen zijn woensdag en zondag.

Kreta

Met Kreta voegt Brussels Airlines de meest populaire Griekse vakantiebestemming aan haar zomeraanbod toe. Prachtige zandstranden en baaien, overweldigende natuur in het binnenland, indrukwekkende restanten van de Minoïsche Beschaving, luxueuze vakantieresorts maar ook authentieke pensionnetjes, een gastvrije Kretenzische bevolking én een zonovergoten klimaat … het veelzijdige eiland Kreta heeft alles in huis voor een perfecte zomervakantie.

Brussels Airlines vliegt vanaf de Paasvakantie twee keer per week naar Heraklion / Kreta op dinsdag en zaterdag.Brussels Airlines zal de volgende zomer ook vrijwel dagelijks vluchten verzorgen naar de Griekse hoofdstad Athene. Vluchten naar Kreta kunnen gecombineerd worden met de vluchten naar Athene. Islandhoppers kunnen bijvoorbeeld naar Athene vliegen en terugkeren vanuit Kreta.

Belfast City

Tot nog toe kon er vanuit Brussels Airport niet rechtstreeks naar Noord-Ierland worden gevlogen. Wie er naar toe wou was vaak 5 uur onderweg. Daar brengt Brussels Airlines volgend zomerseizoen verandering in. Vanaf april worden wekelijks vijf vluchten verzorgd naar de uiterst centraal gelegen Belfast City Airport (BHD). Belfast is het economische, industriële en politieke centrum van de regio Noord-Ierland. In lijstjes van steden die een toeristisch bezoek meer dan waard zijn, duikt Belfast steeds vaker op. Belfast is trendy met aantrekkelijke winkelbuurten, charmante oude pubs, nieuwe design hotels en niet te vergeten de architecturale bezienswaardigheden zoals de City Hall en de Queen’s University. De stad vormde ook het decor voor de bekende serie ‘Game of Thrones’. Een tour langs de plaatsen waar de scènes werden opgenomen is een ‘must do’. Ook het Titanic museum, een getuige van het roemrijke maritieme verleden van Belfast, is een bezoek meer dan waard.

Het absolute hoogtepunt van het overweldigende Noord-Ierse natuurschoon is de Causeway Coastal Route, aanzien als één van de vijf mooiste en meest spectaculaire wegen van de wereld

Belfast City Airport (BHD)  wordt vanaf het zomerseizoen vijf keer per week rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. Vluchtdagen zijn maandag, woensdag, donderdag, vrijdag en zondag. Deze nieuwe bestemming wordt het hele jaar door aangeboden.

Meer vluchtfrequenties en meer capaciteit

Om nog meer keuze te bieden, verhoogt Brussels Airlines daarom volgende zomer de vluchtfrequenties naar veel bestaande bestemmingen. Naar het Schotse Edinburgh worden volgende zomer vier extra wekelijkse vluchten gepland. Ook in haar vluchtaanbod naar Portugal investeert Brussels Airlines verder met drie bijkomende frequenties naar zowel Lissabon als Porto. De uurregeling van deze nieuwe vluchten is op maat van het groeiend aantal city- trippers. Ook de populaire Costa Blanca regio wordt vaker bediend volgende zomer. Het aantal wekelijkse vluchten naar Alicante verhoogt van drie naar vier.

Goed nieuws is er ook voor wie naar Malaga en Venetië wil want er zijn op piekdagen meer vluchten gepland. Tot slot worden ook de vluchtfrequenties naar enkele business bestemmingen, zoals Manchester en Vilnius, verhoogd. Manchester krijgt er zelfs vijf avondvluchten per week bij.

Brussels Airlines verhoogt ook haar zetelaanbod naar Göteborg, Toulouse, Oslo, Marseille, London, Barcelona en Faro dankzij de vervanging van kleinere door grotere vliegtuigen. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com