Brussels Airlines lanceert vluchten naar Ljubljana, Slovenië.

Brussels Airlines lanceert vluchten naar Ljubljana, Slovenië.

Brussel, 1 oktober 2019 - Brussels Airlines breidt haar netwerk uit met een nieuwe Europese hoofdstad. Vanaf 4 november start de Belgische luchtvaartmaatschappij met vluchten tussen Brussels Airport en Ljubljana, Slovenië. De bestemming wordt 6 keer per week bediend, om tegemoet te komen aan de leisure én business marktvraag tussen de twee hoofdsteden van de EU. Reserveringen starten op 2 oktober.

 

Ljubljana is de grootste stad van Slovenië en is de 19de Europese hoofdstad in het Brussels Airlines netwerk. Vanaf 4 november biedt de luchtvaartmaatschappij 6 vluchten per week aan op de route. Het vluchtschema laat toe om via Brussels Airport door te reizen naar de rest van het netwerk van Brussels Airlines. Belangrijke verbindingen zijn vooral Berlijn, Kopenhagen, Lissabon, London Heathrow, Madrid, Oslo en Tel Aviv.

 Vluchtschema (in lokale tijden)

Story image

 

Ljubljana is een creatieve stad, waar cultuur zowat de manier van leven is. Er vinden tal van festivals plaats, van een van de oudste Europese zomerfestivals tot gerenommeerde jazzfestivals, maar ook wereldmuziekfestivals en straattheater. Door zijn strategische ligging in Europa is Slovenië de thuisbasis van een zeer gevarieerde en rijke traditionele keuken die de dromen van elke fijnproever in vervulling doet gaan. Must-do's voor fijnproevers is een van de vele foodie tours door de stad of een bezoek aan de Ljubljana Centrale Markt.

De Sloveense hoofdstad is een van de groenste en meest leefbare hoofdsteden van Europa; het werd in 2016 door de Europese Commissie uitgeroepen tot de groene hoofdstad van Europa. Het autoverkeer is beperkt in het centrum, waardoor de groene oevers van de Ljubljanica rivier, die door het hart van de stad stroomt, vrij blijft voor voetgangers en fietsers. In de zomer hebben de cafés een terras langs de rivier en de musea en restaurants van Ljubljana behoren tot de beste van het land.

Ljubljana is ook het perfecte startpunt voor een tour door Slovenië, dat populair is bij wandelaars en natuurliefhebbers vanwege de prachtige meren, grotten en adembenemende natuur.

Brussels Airlines vliegt met Airbus A319 op de route.
Tickets zijn beschikbaar op brusselsairlines.com en via reisbureaus vanaf 2 oktober.

 

 

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem