Brussels Airlines lanceert volgend zomerseizoen zes nieuwe bestemmingen

Brussels Airlines breidt haar vluchtaanbod tijdens de zomer 2015 met maar liefst six nieuwe bestemmingen uit. De nieuwkomers zijn St Petersburg, Dubrovnik, Calvi, Lourdes, Olbia en Billund. Tickets zijn al beschikbaar vanaf 69 euro retour. Volgend zomerseizoen wordt ook het bestaand vluchtaanbod naar Tel Aviv en Malta verhoogd.

Terwijl de herfst is ingetreden blikt Brussels Airlines al vooruit naar de zomer 2015.  In het nieuwe zomeraanbod dat vanaf vandaag kan gereserveerd worden, focust Brussels Airlines op populaire vakantiebestemmingen en culturele toppers. Dankzij de nieuwe reisformules zijn er voor al deze nieuwkomers al retourtickets beschikbaar vanaf 69 euro.

Nieuwe bestemmingen

In het Noorden prijkt Billund voor het eerst op de netwerkkaart van Brussels Airlines. Billund, gelegen in de Deense Jutland regio, wordt vanaf 29 maart twee keer per dag aangevlogen met een vluchtschema dat zowel op zakenreizigers als toeristen mikt en dat toelaat om te door te reizen naar talrijke andere Europese bestemmingen,  Afrika en de States .

Ook in Zuid-Europa verstevigt Brussels Airlines haar vluchtaanbod. Met Dubrovnik wordt dé toegangspoort tot de prachtige Kroatische kust en eilanden in het netwerk opgenomen. Dubrovnik wordt twee keer per week bediend.  

Ook wie zomerse eilandsfeer wil opsnuiven in Corsica of Sardinië komt bij Brussels volgende zomer aan zijn trekken dankzij een wekelijkse vlucht naar Calvi en  twee vluchten per week naar Olbia.

Goed nieuws is er tot slot ook voor wie naar Lourdes of de Pyreneeën wil. De luchthaven van Tarbes/Lourdes wordt vanaf 11 mei tot 25 september twee keer (maandag & vrijdag) rechtstreeks verbonden met Brussels Airport. Met de Lourdes vluchten biedt Brussels Airlines een alternatief aan de duizenden pelgrims die niet langer per trein naar het West-Franse bedevaartsoord kunnen reizen.

Met St Petersburg, een bestemming die tot nog toe niet rechtstreeks kon bereikt worden vanuit een Belgische luchthaven, voegt Brussels Airlines een culturele topper toe aan haar vluchtaanbod. De stad van de Tsaren en van het wereldberoemde Hermitage museum wordt drie keer per week rechtstreeks aangevlogen (maandag, woensdag en vrijdag).

 

Méér aanbod naar bestaande bestemmingen

Het vluchtaanbod naar Malta, dat de voorbije zomer met succes werd gelanceerd, keert terug in 2015 met een verlengd vluchtschema. Omwille van de grote vraag wordt in 2015 vanaf begin april tot eind oktober twee keer per week koers gezet naar Malta (donderdag en zondag). Brussels Airlines biedt ook wie naar Tel Aviv wil reizen nog meer afreismogelijkheden aan. Vanaf het zomerseizoen kan twee keer per dag afgereisd worden (ochtendvlucht en avond/nachtvlucht).  Naar de hoofdstad van Andalousië, Sevilla, worden volgende zomer vier in plaats van drie wekelijkse vluchten aangeboden en naar Faro, de toegangspoort tot de Algarve, zes in plaats van vijf.

Uiteraard blijft Brussels Airlines ook onverminderd naar haar andere populaire zomerbestemmingen vliegen. Dankzij de nieuwe reisformules heeft al wie naar  Nice, Malaga, Barcelona , Firenze, Alicante, Marrakech, Agadir, Athene,  Napels, Porto, Palermo, Catania, Venetië of één van de vele andere Europese bestemmingen wil reizen nog meer keuzemogelijkheden.

Tickets zijn beschikbaar op brusselsairlines.com

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com