Brussels Airlines landt op Berlin Brandenburg Airport (BER)

Brussels Airlines landt op Berlin Brandenburg Airport (BER)

  • Vanaf vandaag verhuist Brussels Airlines haar activiteiten van Berlin Tegel (TXL) naar de nieuwe luchthaven “Berlin Brandenburg Airport” (BER).
  • De Belgische luchtvaartmaatschappij zal een check-in zone delen met de andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group (Austrian, Lufthansa en SWISS).
  • SN2581 landt om 11.00 uur, lokale tijd.

Berlin Brandenburg Airport "Willy Brandt" (BER), genoemd naar de voormalige West-Berlijnse burgemeester en West-Duitse kanselier Willy Brandt, opende haar deuren op 31 oktober. Na Austrian, Lufthansa en Swiss ruilt ook Brussels Airlines Berlin Tegel (TXL) in voor de nieuwe luchthaven van Berlijn (BER).

Terwijl de vraag naar point-to-point vluchten momenteel op een laag niveau ligt als gevolg van de voortdurend veranderende reisbeperkingen en quarantainevoorschriften, zijn de vluchten van en naar Afrika stabieler. Daarom blijven feeder vluchten, zoals die van en naar Berlijn, een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines zal deze winter Brussels Airport drie tot vijf keer per week met Berlin Brandenburg Airport verbinden. Op die manier biedt de maatschappij een interessant schema voor point-to-point reizigers en aantrekkelijke verbindingen met onder andere Accra (Ghana), Entebbe (Oeganda), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal).

 

Een centraal georganiseerde veiligheidscontrolepost met moderne technologieën en ruimere terminals moeten voor een vlotte ervaring zorgen op de nieuwe Brandenburg Airport. Een hoogtepunt is de 694 vierkante meter grote Lufthansa Lounge, gelegen in het noordelijke deel van de Main Pier en met een exclusief uitzicht op de Berlijnse skyline. Passagiers die met Lufthansa Group Airlines met Business Class Ticket, Frequent Traveller, Senator, of Star Alliance Gold Status reizen, kunnen voor hun vlucht in de aparte Senator- en Businessruimtes van de Lufthansa Lounge ontspannen, zich opfrissen of in alle rust werken.

 

Brussels Airlines vliegt naar twee bestemmingen in Duitsland: Berlijn en Hamburg.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem