Brussels Airlines landt op Berlin Brandenburg Airport (BER)

Brussels Airlines landt op Berlin Brandenburg Airport (BER)

  • Vanaf vandaag verhuist Brussels Airlines haar activiteiten van Berlin Tegel (TXL) naar de nieuwe luchthaven “Berlin Brandenburg Airport” (BER).
  • De Belgische luchtvaartmaatschappij zal een check-in zone delen met de andere luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group (Austrian, Lufthansa en SWISS).
  • SN2581 landt om 11.00 uur, lokale tijd.

Berlin Brandenburg Airport "Willy Brandt" (BER), genoemd naar de voormalige West-Berlijnse burgemeester en West-Duitse kanselier Willy Brandt, opende haar deuren op 31 oktober. Na Austrian, Lufthansa en Swiss ruilt ook Brussels Airlines Berlin Tegel (TXL) in voor de nieuwe luchthaven van Berlijn (BER).

Terwijl de vraag naar point-to-point vluchten momenteel op een laag niveau ligt als gevolg van de voortdurend veranderende reisbeperkingen en quarantainevoorschriften, zijn de vluchten van en naar Afrika stabieler. Daarom blijven feeder vluchten, zoals die van en naar Berlijn, een belangrijk onderdeel van de activiteiten van de luchtvaartmaatschappij. Brussels Airlines zal deze winter Brussels Airport drie tot vijf keer per week met Berlin Brandenburg Airport verbinden. Op die manier biedt de maatschappij een interessant schema voor point-to-point reizigers en aantrekkelijke verbindingen met onder andere Accra (Ghana), Entebbe (Oeganda), Banjul (Gambia) en Dakar (Senegal).

 

Een centraal georganiseerde veiligheidscontrolepost met moderne technologieën en ruimere terminals moeten voor een vlotte ervaring zorgen op de nieuwe Brandenburg Airport. Een hoogtepunt is de 694 vierkante meter grote Lufthansa Lounge, gelegen in het noordelijke deel van de Main Pier en met een exclusief uitzicht op de Berlijnse skyline. Passagiers die met Lufthansa Group Airlines met Business Class Ticket, Frequent Traveller, Senator, of Star Alliance Gold Status reizen, kunnen voor hun vlucht in de aparte Senator- en Businessruimtes van de Lufthansa Lounge ontspannen, zich opfrissen of in alle rust werken.

 

Brussels Airlines vliegt naar twee bestemmingen in Duitsland: Berlijn en Hamburg.

Contacteer ons
Wencke Lemmes-Pireaux For media requests only
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt 3.200 werknemers te werk en exploiteert 40 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. In 2023 verwelkomt Brussels Airlines drie splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen. Daarnaast wil de luchtvaartmaatschappij een eerste vlucht uitvoeren met duurzame brandstof of SAF (Sustainable Aviation Fuel) tegen 2023.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem