Brussels Airlines legt nieuw aanbod voor aan pilotencommunity met focus op work life balance en verloningspakket

Brussels Airlines legt nieuw aanbod voor aan pilotencommunity met focus op work life balance en verloningspakket

De directie van Brussels Airlines en de vakbondsafgevaardigden hebben de voorbije weken intensief samengewerkt om de werkomstandigheden van de pilotengemeenschap van de luchtvaartmaatschappij verder te verbeteren. Vandaag hebben de luchtvaartmaatschappij en haar sociale partners het voorstel besproken dat de komende dagen aan de piloten van Brussels Airlines zal worden voorgelegd voor een referendum.

Het huidige voorstel is het resultaat van een gezamenlijke werkgroep die zich voornamelijk heeft beziggehouden met de verbetering van de huidige regels omtrent dienst- en rusttijden en andere maatregelen om de balans tussen werk- en privéleven van de piloten verder te verbeteren, alsook een compensatieregeling.

Het nieuwe voorstel betekent voor de maatschappij een belangrijke investering, zowel financieel als qua werkkracht, en beantwoordt aan de meerderheid van de bekommernissen van de cockpitgemeenschap van Brussels Airlines.

Brussels Airlines hoopt op basis van het ingediende voorstel tot een akkoord te komen.

     

 

 

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem