Brussels Airlines maakt reizen familievriendelijk

Brussels Airlines maakt reizen familievriendelijk

Donderdag 18 december 2014 — Kinderen houden van vliegen, maar reizen met kids kan een stressvolle ervaring zijn voor de ouders. Brussels Airlines wil deze stress zoveel mogelijk wegnemen en lanceert daarom het b.family reispakket, dat verschillende nieuwe services bundelt om reizen met kinderen comfortabeler en zorgeloos te maken. b.family wordt overigens gratis aangeboden aan reizende gezinnen.

Per jaar verwelkomt Brussels Airlines meer dan 100.000 gezinnen aan boord. Vaak vliegen ze naar één van de vele Mediterrane vakantieregio’s uit het Brussels Airlines aanbod of naar populaire citytrip bestemmingen zoals Rome, Barcelona of New York. Ook talrijke expat gezinnen die in Brussel verblijven kiezen regelmatig voor Brussels Airlines om met hun gezin naar hun geboorteland te vliegen.

Brussels Airlines vindt dat families niet zouden moeten kiezen tussen lage prijzen en goede service. Daarom heeft de luchtvaartmaatschappij b.family ontwikkeld, een nieuwe, gezinsvriendelijk dienstenpakket dat gratis wordt aangeboden.

Naast een korting van 20% voor kinderen onder twaalf en zelfs  90% voor baby’s tot twee jaar (op alle reisformules behalve ‘Check&Go’), biedt b.family een exclusieve korting voor de parking op Brussels Airport. Voor elk kind mogen de ouders een stuk handbagage van 12 kg en een accessoire (zoals een teddybeer of een kussen) mee aan boord nemen. b.family garandeert ook dat het hele gezin samen zit op het vliegtuig en dat ouders de kinderwagen kunnen meenemen tot aan het de gate, zodat gezinnen comfortabel door de luchthaven kunnen wandelen. Families met kleine kinderen mogen ook als eerste aan boord gaan; ouders kunnen hun kleintjes op die manier rustig in hun stoel nestelen voordat iedereen aan boord komt. Aan boord worden de kinderen door de bemanning verwend met een speeltje, wat meer rust voor de ouders betekent tijdens de vlucht.

b.family is kosteloos beschikbaar op het hele Brussels Airlines netwerk (korte-en langeafstandsvluchten) voor gezinnen met minstens één kind jonger dan twaalf jaar. Het pakket kan gereserveerd worden via de website brusselsairlines.com

“Families zouden niet extra moeten betalen om samen te zitten op het vliegtuig en reizen met hun kinderen mag geen stress met zich meebrengen. Met b.family bieden we een fantastische nieuwe service aan die zowel de ouders als de kinderen een fijne en zorgeloze reis bezorgt, vanaf ze de luchthaven binnenstappen.  Het beste nieuws is dat b.family gratis is, of je nu met een 69€ Check&Go ticket reist, of één van onze andere reisopties. Bij Brussels Airlines moeten families geen compromissen maken; wij bieden hen service én een laag tarief aan.”

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer.