Brussels Airlines maakt reizen familievriendelijk

Kinderen houden van vliegen, maar reizen met kids kan een stressvolle ervaring zijn voor de ouders. Brussels Airlines wil deze stress zoveel mogelijk wegnemen en lanceert daarom het b.family reispakket, dat verschillende nieuwe services bundelt om reizen met kinderen comfortabeler en zorgeloos te maken. b.family wordt overigens gratis aangeboden aan reizende gezinnen.

Per jaar verwelkomt Brussels Airlines meer dan 100.000 gezinnen aan boord. Vaak vliegen ze naar één van de vele Mediterrane vakantieregio’s uit het Brussels Airlines aanbod of naar populaire citytrip bestemmingen zoals Rome, Barcelona of New York. Ook talrijke expat gezinnen die in Brussel verblijven kiezen regelmatig voor Brussels Airlines om met hun gezin naar hun geboorteland te vliegen.

Brussels Airlines vindt dat families niet zouden moeten kiezen tussen lage prijzen en goede service. Daarom heeft de luchtvaartmaatschappij b.family ontwikkeld, een nieuwe, gezinsvriendelijk dienstenpakket dat gratis wordt aangeboden.

Naast een korting van 20% voor kinderen onder twaalf en zelfs  90% voor baby’s tot twee jaar (op alle reisformules behalve ‘Check&Go’), biedt b.family een exclusieve korting voor de parking op Brussels Airport. Voor elk kind mogen de ouders een stuk handbagage van 12 kg en een accessoire (zoals een teddybeer of een kussen) mee aan boord nemen. b.family garandeert ook dat het hele gezin samen zit op het vliegtuig en dat ouders de kinderwagen kunnen meenemen tot aan het de gate, zodat gezinnen comfortabel door de luchthaven kunnen wandelen. Families met kleine kinderen mogen ook als eerste aan boord gaan; ouders kunnen hun kleintjes op die manier rustig in hun stoel nestelen voordat iedereen aan boord komt. Aan boord worden de kinderen door de bemanning verwend met een speeltje, wat meer rust voor de ouders betekent tijdens de vlucht.

b.family is kosteloos beschikbaar op het hele Brussels Airlines netwerk (korte-en langeafstandsvluchten) voor gezinnen met minstens één kind jonger dan twaalf jaar. Het pakket kan gereserveerd worden via de website brusselsairlines.com

“Families zouden niet extra moeten betalen om samen te zitten op het vliegtuig en reizen met hun kinderen mag geen stress met zich meebrengen. Met b.family bieden we een fantastische nieuwe service aan die zowel de ouders als de kinderen een fijne en zorgeloze reis bezorgt, vanaf ze de luchthaven binnenstappen.  Het beste nieuws is dat b.family gratis is, of je nu met een 69€ Check&Go ticket reist, of één van onze andere reisopties. Bij Brussels Airlines moeten families geen compromissen maken; wij bieden hen service én een laag tarief aan.”

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com