Brussels Airlines maakt reizen gemakkelijker met documentcontrole thuis en een interactieve reiskaart

Brussels Airlines wil reizen met het vliegtuig weer gemakkelijk en toegankelijk maken door haar gasten te helpen om de juiste documenten mee te brengen. Door de voortdurend veranderende reisbeperkingen en de vele verschillen in de documenten die immigratiediensten binnen en buiten Europa vragen, komt bij reizen naar het buitenland veel papierwerk kijken. Sedert het begin van de reisbeperkingen heeft Brussels Airlines veel inspanningen gedaan om haar gasten te informeren over de noodzakelijke documenten. De documentcontroles die nu op de diverse luchthavens worden uitgevoerd, zorgen voor een enorme complexiteit voor zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen. Daarom lanceert Brussels Airlines twee initiatieven om zijn gasten nog beter te informeren en maakt de maatschappij het mogelijk om documenten thuis te laten verifiëren in plaats van op de luchthaven. Op die manier kunnen reizigers lange wachttijden aan de check-in balies op de luchthaven vermijden.

 

Documentcontrole thuis

Vanaf 18 augustus biedt Brussels Airlines haar gasten met bestemming Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Griekenland de mogelijkheid om hun noodzakelijke gezondheidsdocumenten op voorhand thuis te laten controleren (na een succesvolle testfase voor de vluchten van/naar Spanje sinds 11 augustus). Met de nieuwe service wil de luchtvaartmaatschappij het reizen gemakkelijker en toegankelijker maken en de wachtrijen aan de check-in-balies op de luchthaven beperken. Gasten die in aanmerking komen voor documentcontrole thuis ontvangen een uitnodiging om hun documenten te uploaden, en dit via e-mails die telkens 6, 3 en 1 dagen vóór vertrek worden verzonden.

 

Zodra de documenten zijn geüpload, wordt een gecodeerde e-mail naar een Lufthansa Group service center gestuurd, waar de ingediende documenten gecontroleerd worden. Zodra de documenten zijn goedgekeurd, ontvangt de passagier een bevestigingsmail en kan hij online inchecken. Als er documenten ontbreken of als de geüploade documenten niet aan de regels voldoen, zal het service center de passagier informeren en vragen de ontbrekende documenten te uploaden. In dat geval zal de passagier niet online kunnen inchecken.

 

Andere bestemmingen kunnen in de toekomst worden toegevoegd, afhankelijk van de capaciteit van het servicecentrum.

 

 

Interactieve reiskaart

In samenwerking met Sherpa heeft Brussels Airlines een interactieve kaart gelanceerd. De kaart geeft reizigers alle relevante informatie en een overzicht van de nodige reisdocumenten. Het doel van de interactieve kaart is om klanten een duidelijk overzicht te geven van de reismogelijkheden binnen Europa en daarbuiten. De kaart dient ook als inspiratiebron om de vrijheid van het reizen te herontdekken. Door op een selectievakje te klikken, kunnen passagiers aangeven dat ze gevaccineerd zijn en meteen de beperkingen per land zien.

 

De kaart wordt up-to-date gehouden door middel van diverse overheidswebsites en informatiekanalen. De kaart stuurt passagiers naar de respectievelijke overheidswebsite van hun bestemming voor een beschrijving van de nodige documenten en voor meer gedetailleerde informatie.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com