Brussels Airlines maakt reizen gemakkelijker met documentcontrole thuis en een interactieve reiskaart

Brussels Airlines maakt reizen gemakkelijker met documentcontrole thuis en een interactieve reiskaart

Brussels Airlines wil reizen met het vliegtuig weer gemakkelijk en toegankelijk maken door haar gasten te helpen om de juiste documenten mee te brengen. Door de voortdurend veranderende reisbeperkingen en de vele verschillen in de documenten die immigratiediensten binnen en buiten Europa vragen, komt bij reizen naar het buitenland veel papierwerk kijken. Sedert het begin van de reisbeperkingen heeft Brussels Airlines veel inspanningen gedaan om haar gasten te informeren over de noodzakelijke documenten. De documentcontroles die nu op de diverse luchthavens worden uitgevoerd, zorgen voor een enorme complexiteit voor zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen. Daarom lanceert Brussels Airlines twee initiatieven om zijn gasten nog beter te informeren en maakt de maatschappij het mogelijk om documenten thuis te laten verifiëren in plaats van op de luchthaven. Op die manier kunnen reizigers lange wachttijden aan de check-in balies op de luchthaven vermijden.

 

Documentcontrole thuis

Vanaf 18 augustus biedt Brussels Airlines haar gasten met bestemming Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië en Griekenland de mogelijkheid om hun noodzakelijke gezondheidsdocumenten op voorhand thuis te laten controleren (na een succesvolle testfase voor de vluchten van/naar Spanje sinds 11 augustus). Met de nieuwe service wil de luchtvaartmaatschappij het reizen gemakkelijker en toegankelijker maken en de wachtrijen aan de check-in-balies op de luchthaven beperken. Gasten die in aanmerking komen voor documentcontrole thuis ontvangen een uitnodiging om hun documenten te uploaden, en dit via e-mails die telkens 6, 3 en 1 dagen vóór vertrek worden verzonden.

 

Zodra de documenten zijn geüpload, wordt een gecodeerde e-mail naar een Lufthansa Group service center gestuurd, waar de ingediende documenten gecontroleerd worden. Zodra de documenten zijn goedgekeurd, ontvangt de passagier een bevestigingsmail en kan hij online inchecken. Als er documenten ontbreken of als de geüploade documenten niet aan de regels voldoen, zal het service center de passagier informeren en vragen de ontbrekende documenten te uploaden. In dat geval zal de passagier niet online kunnen inchecken.

 

Andere bestemmingen kunnen in de toekomst worden toegevoegd, afhankelijk van de capaciteit van het servicecentrum.

 

 

Interactieve reiskaart

In samenwerking met Sherpa heeft Brussels Airlines een interactieve kaart gelanceerd. De kaart geeft reizigers alle relevante informatie en een overzicht van de nodige reisdocumenten. Het doel van de interactieve kaart is om klanten een duidelijk overzicht te geven van de reismogelijkheden binnen Europa en daarbuiten. De kaart dient ook als inspiratiebron om de vrijheid van het reizen te herontdekken. Door op een selectievakje te klikken, kunnen passagiers aangeven dat ze gevaccineerd zijn en meteen de beperkingen per land zien.

 

De kaart wordt up-to-date gehouden door middel van diverse overheidswebsites en informatiekanalen. De kaart stuurt passagiers naar de respectievelijke overheidswebsite van hun bestemming voor een beschrijving van de nodige documenten en voor meer gedetailleerde informatie.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem