Brussels Airlines maakt zich op voor een drukke start van de zomervakantie

Brussels Airlines maakt zich op voor een drukke start van de zomervakantie

18% meer passagiers tijdens de eerste vakantieweek

Brussels Airlines stevent af op een passagiersrecord tijdens de eerste week van de zomervakantie. In vergelijking met vorig jaar vertrekken er tijdens de eerste week van juli 18 procent méér passagiers naar een Brussels Airlines bestemming. In totaal vliegen er 265.203 passagiers in 1 week tijd. Dat is een nieuw record in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij. Alle medewerkers bereiden zich voor om passagiers een zo vlot mogelijke reiservaring te kunnen bieden in deze drukke uittocht.

Dit zomerseizoen breidde Brussels Airlines haar vluchtaanbod niet enkel uit met 7 nieuwe vakantiebestemmingen (St Petersburg, Bordeaux, Dubrovnik, Billund, Calvi, Olbia, Lourdes), de luchtvaartmaatschappij verhoogt ook haar aanbod naar talrijke bestaande bestemmingen, waaronder Tel Aviv, Malta, Sevilla en Faro.

In vergelijking met de eerste week van de zomervakantie vorig jaar vliegen er dit jaar volgens de laatste vooruitzichten 32.613 méér passagiers met Brussels Airlines dan vorig jaar. Topdag wordt 4 juli wanneer er bijna 29.000 passagiers vertrekkensklaar zullen staan voor een Brussels Airlines vlucht. Vooral de Zuid-Europese bestemmingen, New York en Washington zijn populair.

Brussels Airlines zet extra personeel in om de uittocht zo vlot mogelijk te laten verlopen voor haar passagiers en zet enkele tips op een rij voor een stressvrij vertrek:

 

- Check online in vanaf 24 uur voor de vlucht. Op deze manier kunnen passagiers de wachtrijen op de luchthaven vermijden en zelf hun plaats kiezen aan boord. Bagage kan dan zelf ingecheckt worden aan een self-check-in-automaat. Reizigers die enkel met handbagage vliegen, kunnen onmiddellijk doorgaan naar de vertrekgate met hun afgeprinte of  mobiele instapkaart.

- Luchthavenparking kan op voorhand online gereserveerd worden. Klik hier.

- Om reizigers op te pikken of naar de luchthaven te brengen, heeft Brussels Airport speciale bewegwijzering aangebracht. De gele route leidt naar de Kiss&Fly zone, de groene route naar Parkings 1 en 2, waar nu tijdelijk 30 minuten kan geparkeerd worden voor 1€.

- Families die met kinderen reizen, kunnen zich online registeren voor het gratis b.family pakket van Brussels Airlines, waarmee ze 24 uur voor de vlucht automatisch hun instapkaarten krijgen toegestuurd, ze korting krijgen op luchthavenparkings, en waarbij de kinderwagen kan meegenomen worden tot aan de gate.

 

Ten slotte roept Brussels Airlines haar passagiers op om goed op tijd naar de luchthaven te komen, aangezien de wachttijden aan de security checks langer kunnen zijn dan normaal.

 

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

***MEDIA GALLERY***

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 100 bestemmingen, waarvan 23 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 90 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 9 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is deel van Eurowings en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem