Brussels Airlines maakt zich op voor een drukke start van de zomervakantie

18% meer passagiers tijdens de eerste vakantieweek

Brussels Airlines stevent af op een passagiersrecord tijdens de eerste week van de zomervakantie. In vergelijking met vorig jaar vertrekken er tijdens de eerste week van juli 18 procent méér passagiers naar een Brussels Airlines bestemming. In totaal vliegen er 265.203 passagiers in 1 week tijd. Dat is een nieuw record in de geschiedenis van de luchtvaartmaatschappij. Alle medewerkers bereiden zich voor om passagiers een zo vlot mogelijke reiservaring te kunnen bieden in deze drukke uittocht.

Dit zomerseizoen breidde Brussels Airlines haar vluchtaanbod niet enkel uit met 7 nieuwe vakantiebestemmingen (St Petersburg, Bordeaux, Dubrovnik, Billund, Calvi, Olbia, Lourdes), de luchtvaartmaatschappij verhoogt ook haar aanbod naar talrijke bestaande bestemmingen, waaronder Tel Aviv, Malta, Sevilla en Faro.

In vergelijking met de eerste week van de zomervakantie vorig jaar vliegen er dit jaar volgens de laatste vooruitzichten 32.613 méér passagiers met Brussels Airlines dan vorig jaar. Topdag wordt 4 juli wanneer er bijna 29.000 passagiers vertrekkensklaar zullen staan voor een Brussels Airlines vlucht. Vooral de Zuid-Europese bestemmingen, New York en Washington zijn populair.

Brussels Airlines zet extra personeel in om de uittocht zo vlot mogelijk te laten verlopen voor haar passagiers en zet enkele tips op een rij voor een stressvrij vertrek:

 

- Check online in vanaf 24 uur voor de vlucht. Op deze manier kunnen passagiers de wachtrijen op de luchthaven vermijden en zelf hun plaats kiezen aan boord. Bagage kan dan zelf ingecheckt worden aan een self-check-in-automaat. Reizigers die enkel met handbagage vliegen, kunnen onmiddellijk doorgaan naar de vertrekgate met hun afgeprinte of  mobiele instapkaart.

- Luchthavenparking kan op voorhand online gereserveerd worden. Klik hier.

- Om reizigers op te pikken of naar de luchthaven te brengen, heeft Brussels Airport speciale bewegwijzering aangebracht. De gele route leidt naar de Kiss&Fly zone, de groene route naar Parkings 1 en 2, waar nu tijdelijk 30 minuten kan geparkeerd worden voor 1€.

- Families die met kinderen reizen, kunnen zich online registeren voor het gratis b.family pakket van Brussels Airlines, waarmee ze 24 uur voor de vlucht automatisch hun instapkaarten krijgen toegestuurd, ze korting krijgen op luchthavenparkings, en waarbij de kinderwagen kan meegenomen worden tot aan de gate.

 

Ten slotte roept Brussels Airlines haar passagiers op om goed op tijd naar de luchthaven te komen, aangezien de wachttijden aan de security checks langer kunnen zijn dan normaal.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com