Brussels Airlines met 100% vrouwelijke crew naar Kigali en Entebbe voor Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines pleit voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen en een meer inclusieve wereld in het algemeen. Op Internationale Vrouwendag voert Brussels Airlines daarom symbolisch een vlucht naar Kigali en Entebbe uit met een all-female crew, om genderongelijkheid onder de aandacht te brengen in Europa, maar ook in Afrika, de luchtvaartmaatschappij’s belangrijkste markt.

Een Brussels Airlines vlucht die door een all-female crew wordt uitgevoerd is – gelukkig – geen zeldzaamheid meer. 10.2% van de piloten en 73% van het cabinepersoneel van de Belgische luchtvaartmaatschappij zijn immers vrouwen. Het bedrijf wil de aandacht vestigen op het belang van een wereld waarin mannen en vrouwen gelijk zijn. Daarom voeren Captain Anne, First Officer Katti en cabin crew leden Ann, Tania, Sylvie, Sophie, Ellen, Elke, Pascale, Gina en Sandy vlucht SN467 naar Kigali en Entebbe op Internationale Vrouwendag uit.

Naast vrouwelijk cockpit- en cabinepersoneel heeft Brussels Airlines vrouwen op alle niveaus en in elke afdeling in dienst, goed voor een totaal van 51.7% van haar arbeidskracht. Het bedrijf streeft naar een goede ondersteuning van alle werknemers, mannen en vrouwen, om ervoor zorgen dat elke collega zijn carrièrepotentieel ten volle kan ontplooien, en tegelijkertijd een goed evenwicht tussen werk- en privéleven kan bewaren. Daarom is er een HR-beleid met een sterke nadruk op initiatieven voor een gezond evenwicht tussen werk en privéleven met onder andere een part time regime, flexibele werktijden, sabbatical en thuiswerk oplossingen.

Ik voel me zeker gelijk aan mijn mannelijke collega’s en ik denk er eigenlijk niet vaak over na. Ik heb nooit gedacht dat ik niet kon verdergaan met mijn carrière omdat ik een vrouw was. In sommige gevallen heb ik de indruk dat ik heel verschillend met iets omga, maar dat wordt meestal net gewaardeerd. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, elke job is gemaakt voor iedereen, zolang je houdt van wat je doet!

Isabelle Careme – Technicien bij Brussels Airlines

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com