Brussels Airlines met 100% vrouwelijke crew naar Kigali en Entebbe voor Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines met 100% vrouwelijke crew naar Kigali en Entebbe voor Internationale Vrouwendag

Brussels Airlines pleit voor gelijkheid tussen mannen en vrouwen en een meer inclusieve wereld in het algemeen. Op Internationale Vrouwendag voert Brussels Airlines daarom symbolisch een vlucht naar Kigali en Entebbe uit met een all-female crew, om genderongelijkheid onder de aandacht te brengen in Europa, maar ook in Afrika, de luchtvaartmaatschappij’s belangrijkste markt.

Een Brussels Airlines vlucht die door een all-female crew wordt uitgevoerd is – gelukkig – geen zeldzaamheid meer. 10.2% van de piloten en 73% van het cabinepersoneel van de Belgische luchtvaartmaatschappij zijn immers vrouwen. Het bedrijf wil de aandacht vestigen op het belang van een wereld waarin mannen en vrouwen gelijk zijn. Daarom voeren Captain Anne, First Officer Katti en cabin crew leden Ann, Tania, Sylvie, Sophie, Ellen, Elke, Pascale, Gina en Sandy vlucht SN467 naar Kigali en Entebbe op Internationale Vrouwendag uit.

Naast vrouwelijk cockpit- en cabinepersoneel heeft Brussels Airlines vrouwen op alle niveaus en in elke afdeling in dienst, goed voor een totaal van 51.7% van haar arbeidskracht. Het bedrijf streeft naar een goede ondersteuning van alle werknemers, mannen en vrouwen, om ervoor zorgen dat elke collega zijn carrièrepotentieel ten volle kan ontplooien, en tegelijkertijd een goed evenwicht tussen werk- en privéleven kan bewaren. Daarom is er een HR-beleid met een sterke nadruk op initiatieven voor een gezond evenwicht tussen werk en privéleven met onder andere een part time regime, flexibele werktijden, sabbatical en thuiswerk oplossingen.

Ik voel me zeker gelijk aan mijn mannelijke collega’s en ik denk er eigenlijk niet vaak over na. Ik heb nooit gedacht dat ik niet kon verdergaan met mijn carrière omdat ik een vrouw was. In sommige gevallen heb ik de indruk dat ik heel verschillend met iets omga, maar dat wordt meestal net gewaardeerd. Het maakt niet uit of je een man of een vrouw bent, elke job is gemaakt voor iedereen, zolang je houdt van wat je doet!

Isabelle Careme – Technicien bij Brussels Airlines

Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem