Brussels Airlines met splinternieuwe Business en Economy Class naar New York en Afrika

Intercontinenale vloot wordt uitgerust met flat beds, ergonomische zetels en laatste nieuwe entertainment technologie 


Brussel  10 januari 2011 – Naar New York of naar één van de vele Afrikaanse bestemmingen vliegen met Brussels Airlines wordt comfortabeler dan ooit. Brussels Airlines investeert dit jaar 30 miljoen euro in luxueuze flat bed zetels in Business Class, superieur zitcomfort in Economy Class, trendy design en revolutionaire entertainmenttechnologie van de allerlaatste generatie. Met dit nieuwe kwaliteitsproduct herpositioneert Brussels Airlines zich als een kwalitatieve trendsetter.

De passagierscabines van de zeven Airbus A330 vliegtuigen van Brussels Airlines ondergaan in de loop van 2012 een ware metamorfose waarin design, innovatie, comfort en de hoogste kwaliteit centraal staan.  “Onze verwachtingen en ambities zijn hoog gespannen want we introduceren een superieur in-flight product gebaseerd op de laatste nieuwe technologie en gebaseerd op de feedback van duizenden passagiers “, zegt co-CEO Bernard Gustin.

Business Class

Brussels Airlines Business Class passagiers kunnen binnenkort genieten van een nieuwe trendy zetel die in een handomdraai kan omgetoverd worden tot een volledig ‘flat bed’ (180° horizontale positie) van bijna twee meter lang. En dat is niet alles. Het flat bed is uitgerust met  een pneumatisch luchtkussen zodat de passagier zelf de zachtheid of hardheid van zijn zetel kan regelen naar zijn voorkeur en zodat het lichaamsgewicht nooit tegen de zetel ‘drukt’.  Brussels Airlines behoort tot  de eerste luchtvaartmaatschappijen ter wereld die deze ‘Pneumatic Cushion’ technologie introduceren, en zelfs in een nog meer geavanceerde versie.

Het flat bed biedt ook een massagefunctie en de veiligheidsriemen zijn uitgerust met een airbag. Moodlight, LED light, veel opbergruimte voor schoenen of leesmateriaal en warme eigentijdse kleuren vervolledigen het superieur comfort.  Dankzij  de ingenieuze cabineconfiguratie  hebben maar liefst 24 van de 30 zetels rechstreeks toegang tot een gangpad.  9 van de 30 Business Class passagiers hebben niemand naast zich zitten en alle zetels garanderen de passagiers veel privacy.

Economy Class

De Economy Class passagiers reizen binnenkort in een stijlvolle, ergonomisch gevormde zetel die door Italiaanse designers werd ontworpen en die meer beenruimte en zitcomfort biedt. Passagiers zullen de 83cm beenruimte weten te appreciëren, die hen zal toelaten om nog beter te ontspannen tijdens de vlucht. De hoofdsteun van de zetels is zowel in de hoogte als de breedte verstelbaar. Het individuele touchscreen, uitgerust met ondermeer een USB-poort, heeft een beeldschermdiagonaal van 23cm (8,9") en is daarmee één van de grootste individuele Economy Class schermen op de markt.

Revolutionair inflight entertainment systeem

Revolutionair is zonder twijfel de nieuwe RAVE in-flight entertainment technologie waarvoor Brussels Airlines tot de ‘launch customers’ behoort.  Zowel in Business Class als in Economy Class zal het RAVE programma beschikkbaar zijn in zes verschillende talen. Het scherm in de Business class zetel heeft een diagonaal van 39cm (15,3") en wordt net zoals de meeste tablets door middel van een touchscreen en scrolltechnologie bedient. Het on demand entertainment systeem, dat de inhoud individueel per scherm opslaat op een geheugenkaart en daardoor veel betrouwbaarder is dan de klassieke centraal gestuurde systemen, bevat ruim 100 uur aan films en documentaires, actuele nieuwsprogramma’s, spelletjes, audio en e-reading materiaal. Wie wil kan zelfs zijn eigen iPad of tablet inhoud sturen naar het scherm (enkel in Business Class).   Zich vervelen tijdens een langeafstandsvlucht wordt moeilijk.

Een andere innovatie is het door Lufthansa Technik ontwikkelde ‘Niceview’ vluchtinformatieprogramma dat 3D kaartinformatie vanuit verschillende cameraperspectieven (vliegtuig, cockpit, cabine, ...) biedt over de exacte koers van het vliegtuig.  Zelfs passagiers die geen plaats aan het venster hebben kunnen zo een virtuele maar erg realistische blik werpen op het landschap onder en rondom het vliegtuig. Het systeem informeert de passagiers ook over vluchtaansluitingen.

Een nieuwe dimensie

Nieuwe zetels, nieuw infotainmentsysteem... Brussels Airlines investeert in totaal ruim 30 miljoen euro in de lange afstandsvloot. Ook de toilet- en keukenruimtes worden volledig heringericht.   “Een aanzienlijke investering die een nieuwe dimensie geeft aan de term passagierscomfort”, zegt CO CEO Bernard Gustin. “Wie aan boord van een Brussels Airlines lange afstandsvliegtuig stapt heeft het gevoel in een splinternieuw vliegtuig binnen te treden. Als we dit nieuwe comfortniveau vergelijken met wat andere luchtvaartmaatschappijen aanbieden op transatlantische vluchten of Afrikaanse routes dan kunnen we besluiten dat we een echte voortrekker en kwalitatieve trendsetter zullen worden, zowel wat de zetels, relax- ontspanningsmogelijkheden en beenruimte betreft als het entertainmentsysteem. Tot slot is dit ook een groene investering want dankzij het gebruik van de meest moderne materialen daalt het gewicht van onze vliegtuigen en bijgevolg ook het kerosineverbruik en de CO2 uitstoot.” 

Het eerste vliegtuig zal deze lente in gebruik worden genomen. De werken zijn toevertrouwd aan Lufthansa Technik. De nieuwe lijnvluchten naar New York zullen met het nieuwe in-flight product worden uitgevoerd en geleidelijk aan zullen in de loop van 2012 ook de Afrikaanse bestemmingen van deze impressionante upgrade kunnen genieten.

Corporate Communications Department

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com