Brussels Airlines neemt 19 ‘ab initio’ Cabin Crew Members in dienst

Brussels Airlines reikt op vrijdag 8 juni de vleugels uit aan 19 nieuwe Cabin Crew Members. De nieuwe stewardessen en stewards gaan na een interne opleiding die bijna 2 maanden duurde vanaf volgend week voor het eerst aan de slag op de Europese vluchten van Brussels Airlines. Het is de eerste keer in vele jaren dat er Cabin Crew Members zonder beroepservaring in de luchtvaart ‘ab initio’ werden aangeworven en opgeleid.

De nieuwe Cabin Crew Members zijn afkomstig uit alle regio’s van het land. Bij hun selectie werd vooral rekening gehouden met de talenkennis (minstens drietalig Nederlands Frans, Engels), commerciële ingesteldheid, passie voor service en kwaliteiten zoals maturiteit, charisma en uitstraling.

Tijdens de interne opleiding die bijna twee maanden duurde kregen de geselecteerde kandidaten ondermeer een commerciële opleiding, ze leerden alle aspecten van de service en catering aan boord, leerden omgaan met de culturele verschillen van passagiers en werden getraind in verkoopstechnieken. Uiteraard bestond de opleiding ook uit een stevige safety cursus (safety aan boord, vliegtuigevacuatie, wet drill, fire drill,  …).

Vrijdag 8 juni krijgen de nieuwe stewardessen en stewards tijdens een ceremonie hun ‘vleugels’ uitgereikt. Deze vleugel op het uniform symboliseert dat ze volwaardig cabin crew member zijn. Na een tiental lijnvluchten onder supervisie vervoegen ze definitief het Brussels Airlines Cabin Crew team dat bijna 1.000 mensen tewerkstelt. In eerste fase gaan ze allemaal aan de slag op de vliegtuigvloot die de short en medium haul vluchten van Brussels Airlines uitvoert naar meer dan 50 bestemmingen in een netwerk dat zich uitstrekt van Sint-Petersburg tot Porto en van Oslo tot Palermo.

Totnogtoe werden uitsluitend mensen met beroepservaring als cabinepersoneel aangeworven door Brussels Airlines. De 19 meisjes en jongens die nu in dienst treden zijn de eerste generatie zogenaamde ‘ab initio’ cabin crew members zonder ervaring.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com