Brussels Airlines, Nieuwe campagnes, nieuwe kleuren, een nieuwe slogan én nieuwe producten

Brussels Airlines, Nieuwe campagnes, nieuwe kleuren, een nieuwe slogan én nieuwe producten

Het Brussels Airlines marketing team lanceert vandaag een volledig nieuwe marktpositionering.

Maandag 25 augustus 2014 — “DE passagier” bestaat niet meer. Het aantal verschillende type reizigers is de voorbije jaren immers flink gegroeid. Iemand die vandaag om professionele redenen het vliegtuig neemt, doet dat volgende maand misschien om een citytrip te maken of om een familielid in het buitenland  op te zoeken en heeft daarbij dus andere verwachtingen en noden. De ene passagier zoekt de allergoedkoopste reisformule of heeft geen bagage om in te checken, de andere wil tijd uitsparen en in alle comfort reizen. Meer dan ooit dringt productsegmentering met aangepaste marketingboodschappen zich dan ook op. Met die evolutie in het achterhoofd heeft Brussels Airlines de voorbije maanden een nieuwe marktpositionering uitgewerkt die vanaf vandaag wordt geïmplementeerd.

"We laten onze klanten voortaan zélf kiezen wat ze willen en wat voor hen belangrijk is tijdens hun vlucht. Daarvoor hebben we met ‘Check&Go’, ‘Light&Relax’, ‘Flex&Fast’ en ‘Bizz&Class’ vier producten ontwikkeld die alle vier hun eigen prijszetting en features hebben. Dat unieke productaanbod geeft de klant de servicekeuze en budgetvrijheid die hij of zij vandaag wil.”

-- Nathalie ErdmanisBrussels Airlines VP Marketing 

Welke reisformule de passagier ook verkiest, gepersonaliseerde service staat centraal. Brussels Airlines kiest er voor om zich te positioneren als een luchtvaartmaatschappij die ‘human’ is, die dingen mogelijk maakt door mensen samen te brengen, die van vliegen een plezier wil maken en die vlot inspeelt op de nieuwste trends.

Met de nieuwe slogan ‘We go the extra smile’ wordt die filosofie benadrukt en door niet langer over  ‘passagiers’ maar over  ‘gasten’ te spreken, ook in de praktijk gebracht. 

“Brussels Airlines positioneert zich als een luchtvaartmaatschappij met een can do mentaliteit. De ene luchtvaartmaatschappij biedt service aan, de andere focust enkel op de prijs... Brussels Airlines gaat bewijzen dat attractieve prijzen én service best kunnen samengaan.”

-- Nathalie ErdmanisBrussels Airlines VP Marketing 

Omdat er door alle strikte regels in de luchtvaart al genoeg don’ts worden opgelegd aan reizigers, baseert de nieuwe campagne van Brussels Airlines zich op de do’s die ze voorstellen aan hun gasten, zoals ‘do wiggle your legs on board’, ‘do sit together’, waarmee ze hun  voordelen voor de klant in de verf willen zetten.

Om de 4 nieuwe reisformules en de nieuwe aanpak van Brussels Airlines op de markt te brengen werd het marketingagentschap TBWA onder de arm genomen. TBWA werkte een verfrissend nieuwe huisstijl uit met nieuwe kleuren en symbolen die vanaf nu in alle campagnes wordt gebruikt.