Brussels Airlines, Nieuwe campagnes, nieuwe kleuren, een nieuwe slogan én nieuwe producten

Het Brussels Airlines marketing team lanceert vandaag een volledig nieuwe marktpositionering.

“DE passagier” bestaat niet meer. Het aantal verschillende type reizigers is de voorbije jaren immers flink gegroeid. Iemand die vandaag om professionele redenen het vliegtuig neemt, doet dat volgende maand misschien om een citytrip te maken of om een familielid in het buitenland  op te zoeken en heeft daarbij dus andere verwachtingen en noden. De ene passagier zoekt de allergoedkoopste reisformule of heeft geen bagage om in te checken, de andere wil tijd uitsparen en in alle comfort reizen. Meer dan ooit dringt productsegmentering met aangepaste marketingboodschappen zich dan ook op. Met die evolutie in het achterhoofd heeft Brussels Airlines de voorbije maanden een nieuwe marktpositionering uitgewerkt die vanaf vandaag wordt geïmplementeerd.

"We laten onze klanten voortaan zélf kiezen wat ze willen en wat voor hen belangrijk is tijdens hun vlucht. Daarvoor hebben we met ‘Check&Go’, ‘Light&Relax’, ‘Flex&Fast’ en ‘Bizz&Class’ vier producten ontwikkeld die alle vier hun eigen prijszetting en features hebben. Dat unieke productaanbod geeft de klant de servicekeuze en budgetvrijheid die hij of zij vandaag wil.”

-- Nathalie ErdmanisBrussels Airlines VP Marketing 

Welke reisformule de passagier ook verkiest, gepersonaliseerde service staat centraal. Brussels Airlines kiest er voor om zich te positioneren als een luchtvaartmaatschappij die ‘human’ is, die dingen mogelijk maakt door mensen samen te brengen, die van vliegen een plezier wil maken en die vlot inspeelt op de nieuwste trends.

Met de nieuwe slogan ‘We go the extra smile’ wordt die filosofie benadrukt en door niet langer over  ‘passagiers’ maar over  ‘gasten’ te spreken, ook in de praktijk gebracht. 

“Brussels Airlines positioneert zich als een luchtvaartmaatschappij met een can do mentaliteit. De ene luchtvaartmaatschappij biedt service aan, de andere focust enkel op de prijs... Brussels Airlines gaat bewijzen dat attractieve prijzen én service best kunnen samengaan.”

-- Nathalie ErdmanisBrussels Airlines VP Marketing 

Omdat er door alle strikte regels in de luchtvaart al genoeg don’ts worden opgelegd aan reizigers, baseert de nieuwe campagne van Brussels Airlines zich op de do’s die ze voorstellen aan hun gasten, zoals ‘do wiggle your legs on board’, ‘do sit together’, waarmee ze hun  voordelen voor de klant in de verf willen zetten.

Om de 4 nieuwe reisformules en de nieuwe aanpak van Brussels Airlines op de markt te brengen werd het marketingagentschap TBWA onder de arm genomen. TBWA werkte een verfrissend nieuwe huisstijl uit met nieuwe kleuren en symbolen die vanaf nu in alle campagnes wordt gebruikt. 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com