Brussels Airlines nieuwigheden zomerseizoen 2014

Spanje: Sevilla, Alicante, Madrid

Brussels Airlines verhoogt haar Spanje aanbod dit jaar aanzienlijk. Naast de nieuwe bestemming Alicante (vluchten op maandag, woensdag en zaterdag), die voor het eerst in de zomerdienstregeling verschijnt, wordt deze zomer 3  keer per week koers gezet naar Sevilla. De hoofdstad van Andalusië en de bakermat van flamenco en tapas is dankzij haar rijke geschiedenis en talrijke bezienswaardigheden één van de absolute topbestemmingen in Spanje. Ook met haar beroemde Semana Santa en Feria evenementen in de lente trekt Sevilla tienduizenden internationale bezoekers aan.  Sevilla is eveneens de ideale uitvalsbasis voor wie populaire nabijgelegen steden zoals Jerez, Cadiz, Cordoba of de beroemde Witte Dorpen wil bezoeken. De eerste vlucht is voorzien op 30 maart. De vluchtdagen (dinsdag, donderdag en zaterdag) zijn ideaal voor citytrippers of voor wie wil rondreizen.

Ook voor wie naar Madrid wil reizen is er uitstekend nieuws. Vanaf 30 maart wordt een vierde dagelijkse vlucht uitgevoerd die het bestaande aanbod verder aanvult. De nieuwe vlucht vertrekt vanuit Brussels Airport om 18u05 en maakt een avondterugkeer vanuit Madrid (vertrek om 21u05) mogelijk. Daarnaast blijft Brussels Airlines tijdens het zomerseizoen ook dagelijkse vluchten verzorgen naar Barcelona (3 dagelijkse vluchten), Malaga (tot 3 dagelijkse vluchten) en Bilbao (2 dagelijkse vluchten). De zetelcapaciteit naar Bilbao wordt trouwens gevoelig verhoogd dankzij de inzet van grotere vliegtuigen (Airbus A319).

Malta

De Maltese eilanden, gelegen in het hart van de Middellandse Zee, zijn één van de snelst groeiende toeristische bestemmingen in Europa. De Maltese eilandenrepubliek, Europa’s kleinste lidstaat, telt niet minder dan 300 ‘zonovergoten dagen’ per jaar en lokt in de lente, zomer en herfst dankzij haar fantastisch klimaat en uitstekende hotelinfrastructuur, festa’s en festivals (Island of MTV Music Festival, Vuurwerkfestival, Jazz Festival, …) toeristen uit de hele wereld. Duikers, strandgangers, citytrippers, Engelse taalstudenten, iedereen komt hier aan zijn trekken. Dankzij hun strategische ligging hebben Malta en Gozo in de loop van hun lange geschiedenis een indrukwekkend historische patrimonium van tempelcomplexen uit de Neolitische periode, forten uit de Riddertijd en prachtige Paleizen en Kerken uit de Barokperiode verzameld. Hoofdstad Valletta maakt zich klaar om in 2018 de titel van Europese Culturele hoofdstad te dragen en bruist van de Zuiderse sfeer. Brussels Airlines vliegt vanaf 22 juni twee keer per week naar Malta. Vluchtdagen zijn vrijdag- en zondagnamiddag. 

Polen: Krakau en Warschau

Krakau, een geliefde toeristische en culturele bestemming in Polen, wordt vanaf het zomerseizoen het hele jaar door aangevlogen. Krakau is de tweede grootse stad van Polen en bezit een uniek stadscentrum (‘Stare Miasto’) met prachtige kerken en historische gebouwen (Middeleeuwen, Renaissance, …) dat volledig op de werelderfgoedlijst van Unesco prijkt en tijdens de zomer bruist van de culturele evenementen. De bekende toeristische reviewsite Zoover riep Krakow onlangs nog uit tot citytripbestemming van het jaar 2014  op basis van de vrijwel unaniem positieve beoordelingen van bezoekers. Vlakbij Krakow bevinden zich ook nog talrijke andere historische plaatsen zoals Auschwitz, de Wieliczka zoutmijnen en Zakopane. Brussels Airlines vliegt deze zomer rechtstreeks naar Krakow elke maandag, vrijdag en zondag. Vanaf september wordt ook een vierde wekelijkse vlucht aangeboden op woensdag.

Nog in september lanceert Brussels Airlines lijnvluchten naar Warschau. De Poolse hoofdstad wordt vanaf dan twee keer per dag rechtstreeks bediend met namiddag- en avondvluchten naar Warschau en ochtend- en avondvluchten vanuit Warschau.

Frankrijk: Montpellier & Corsica

Voor het eerst in haar geschiedenis zet Brussels Airlines vanaf 24 juni koers naar Montpellier. De stad Montpellier is dankzij haar eeuwenoude universiteit – één van de oudste universiteiten in Europa – en Zuid-Frans karakter zeker een bezoek waard. De New York Times nam Montpellier onlangs nog op in haar lijstje van topbestemmingen. De luchthaven van Montpellier is bovendien de toegangspoort tot de Languedoc-Rouisillon regio  die niet alleen bekend is als de grootste wijnstreek van Frankrijk maar ook bekend is voor zijn 6 Unesco werelderfgoedsites: het Canal Du Midi, het Middeleeuwse stadscentrum van Carcasonne, Cevennes, Camargue, de vallei van de Rhône en Rouergue. 

Goed nieuws is er ook voor wie naar het Franse Middellandse Zee eiland Corsica wil reizen. Dankzij prachtige natuurreservaten (Calanques, Ajaccio, Corte), wandeltrajecten en indrukwekkende stadjes met burchten en citadellen (zoals bv. Bonifacio) is Corsica een interessante bestemming voor zowel natuurliefhebbers als sportievelingen.  Brussels Airlines verzorgt vanaf mei lijnvluchten naar 3 Corsicaanse bestemmingen: Ajaccio  (zaterdag), Figari (woensdag en zaterdag) en Bastia (zaterdag).  

Montpellier en Corsica zijn  de nieuwkomers in het sterke Frankrijk aanbod, dat nog 6 ander bestemmingen telt (Nice, Marseille, Toulouse, Lyon, Parijs en Straatsburg). Wie naar Marseille/Provence wil vliegen krijgt volgende zomer nog meer afreisflexibiliteit want in het hoogseizoen komen er 3 extra wekelijkse vluchtfrequenties bij.

Italië: Nieuwkomers Bari en Cagliari/Sardinië

Nieuwkomer in het sterke Brussels Airlines Italië aanbod is Bari. De hoofdstad van de regio Bari/Apulië ligt aan de Adriatische kust in het Zuid-Oosten van het land en strekt zich uit tot de hak van de Italiaanse laars. Prachtige zandstranden, dorpjes met witte, ronde trulli huizen en trekpleisters zoals Lecce en Brindisi vormen het decor voor een op en top Italiaanse vakantiebeleving. Brussels Airport wordt 3 keer per week (dinsdag, donderdag en zaterdag) non-stop verbonden met Bari in juli en augustus.

Cagliari is de hoofdstad van Sardinië en ligt in het uiterste Zuiden van het eiland. Dankzij deze nieuwe bestemming van Brussels Airlines kunnen voortaan alle populaire bestemmingen op Sardinië, onlangs door de media nog omschreven als het best bewaarde geheim van de Middellandse Zee, vlot bereikt worden. Sardinië, het op één na grootste eiland van de Middellandse Zee, telt prachtige zandstranden en baaien zoals de beroemde Costa Smeralda die samen met pleisterplaats Porto Cervo jetsetters vanuit de hele wereld aantrekt.  Wie het liever rustiger houdt vindt zeker zijn gading in het ongerepte heuvelige binnenland, de Maddalena Archipelago of in één van de vele agriturismo gelegenheden. Brussels Airlines vliegt van 22 juni tot 31 augustus elke woensdag en zondag naar Cagliari.

Brussels Airlines biedt ook dagelijkse vluchten aan naar Milaan (Malpensa, Linate), Bologna, Turijn, Venetie, Firenze, Rome, Napels, Sicilië (Palermo & Catania).  Het vluchtaanbod naar Sicilië, Napels en Firenze wordt deze zomer trouwens uitgebreid dankzij bijkomende vluchtfrequenties. Meer dan ooit is Brussels Airlines deze zomer dé Italië specialist met niet minder dan 11 bestemmingen!

Griekenland: Athene

Na een onderbreking van 2 jaar omwille van de economische crisis die het land teisterde, biedt Brussels Airlines vanaf 30 maart opnieuw lijnvluchten aan naar Athene. Griekenland is immers volgens de experts aan een indrukwekkende toeristische inhaalbeweging begonnen. Afreizen naar de Griekse hoofdstad kan 3 keer per week (dinsdag, vrijdag, zondag) . Athene is dankzij de eeuwenoude Griekse beschaving een interessante citytripbestemming en ook een perfecte uitvalsbasis om per boot of per vliegtuig door te reizen naar de Griekse eilanden.

Israel: Méér vluchten naar Tel Aviv

Wie deze zomer naar Israel wil reizen krijgt in vergelijking met vorig jaar nog meer afreismogelijkheden.  Het bestaande aanbod van avond- en nachtvluchten wordt immers het hele zomerseizoen lang aangevuld met dagvluchten op maandag, , woensdag, donderdag en zondag. In totaal worden er zo niet minder dan 11 wekelijkse vluchten verzorgd.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com