Brussels Airlines noteert groei van intercontinentale passagierscijfers in oktober

Tijdens de maand oktober steeg de bezettingsgraad van de Brussels Airlines vluchten. Ook het vervoerde vrachtvolume nam toe.  Terwijl het het aantal passagiers dat voor een Europese vlucht koos net zoals in september opnieuw daalde, groeide het aantal klanten dat intercontinentaal vloog met Brussels Airlines.

 

In vergelijking met de oktobermaand vorig jaar steeg de passagiersbezettingsgraad in oktober 2012 met 0,6 procent punten en de algemene loadfactor (passagiers én vracht) nam zelfs met 4 procent punten toe. Deze verbetering is het resultaat van de capaciteit- en netwerkstrategie van Brussels Airlines.

Dat de Europese marktsituatie een uitdaging blijft, bewijst de intra-Europese passagierstrend (- 5,5 pct) die weliswaar deels kan verklaard worden door de capaciteitsdaling op een aantal routes. De vluchten naar Afrika en de de nieuwe route naar New York, die samen het intercontinentale aanbod vormen, trokken 27 procent méér passagiers aan. Ook in oktober haalde de New York route een bezettingsgraad van bijna 80 procent.

Eind oktober lanceerde Brussels Airlines een nieuwe lijndienst naar Edinburgh (Schotland). De vluchten naar enkele zomerbestemmingen werden op het einde van de maand onderbroken.

In deze cijfers zijn de talrijke passagiers van de vakantievluchten die Brussels Airlines uitvoert voor reisorganisatoren uit binnen- en buitenland niet inbegrepen.

 

  oktober 2012 oktober 2011 maand/maand verschil in pct.
Passagiers 518.110 530.223 - 2,3
Beschikbare seat-kilometres 1175,94 1125,19 + 4,5
Revenue seat-kilometres   806,26 764,77 + 5,4
Cargo ton-kilometres  14124 9790 + 44,3
Overall Load factor (Passagiers & cargo) 64,7 % 63,7 % + 4 pct. punt
Bezettingsgraad Pssagiers (Passenger Load Factor) 68.6 % 68 % + 0.6 pct. punt

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com