Brussels Airlines noteert passagiersgroei in september

Tijdens de voorbije maand bleef Brussels Airlines groeien. Het aantal passagiers dat op een Brussels Airlines vlucht reisde steeg met 8,2% in vergelijking met vorig jaar. De bezettingsgraad bleef stabiel.

Tijdens de eerste maand na de zomervakantie kozen 813.982 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht. Dat zijn er  61.593 of  8,2% meer dan in september 2015.

Zowel de Europese vluchten als het intercontinentale aanbod trok meer klanten aan, maar de groeicijfers zijn vooral op te tekenen op connecterende vluchten via Brussel. Het aantal passagiers dat België als eindbestemming heeft, is nog steeds niet terug op het peil van voor de gebeurtenissen van 22 maart.

De bezettingsgraad bedroeg 80,2% en bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar. Dit bewijst dat dat de passagierstoename in lijn ligt met het verhoogd zetelaanbod dat Brussels Airlines op de markt bracht.

In een steeds moeilijkere en competitievere omgeving en dalende markt, bevestigen deze statistieken het succes van het business model van Brussels Airlines dat passagiers de keuze laat uit een groot netwerk van zowel business- als vakantiebestemmingen enerzijds en anderzijds reisformules die zowel zeer prijs- als servicegevoelige klanten aanspreekt.

Het getransporteerde cargovolume steeg met 28%. ten opzichte van september 2015 en bedroeg 2730 ton. De groei is vooral te danken aan een toename van de vrachtstromen vanuit Europa naar Afrika en Noord-Amerika. De cargobezettingsgraad bleef stabiel.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in augustus ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren en chartervluchten. De passagierscijfers van deze belangrijke activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

September

September

Year/year difference in %

2016

2015

Passengers

813.982

752.389

8,2%

Available seat-kilometres (in millions)

1.642,77

1.474,7

11,4%

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

1.312,33

1.169,54

12,2%

Freight tonnage             

 2.730

2.132 

 28%

Freight Load Factor

55,4%

55,6% 

 -0,2 pp

Passenger Load Factor

80,2%

80,9%

-0,7 pp

 

Cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare resultaten

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com