Brussels Airlines noteert passagiersgroei in september

Brussels Airlines noteert passagiersgroei in september

Tijdens de voorbije maand bleef Brussels Airlines groeien. Het aantal passagiers dat op een Brussels Airlines vlucht reisde steeg met 8,2% in vergelijking met vorig jaar. De bezettingsgraad bleef stabiel.

Tijdens de eerste maand na de zomervakantie kozen 813.982 passagiers voor een Brussels Airlines vlucht. Dat zijn er  61.593 of  8,2% meer dan in september 2015.

Zowel de Europese vluchten als het intercontinentale aanbod trok meer klanten aan, maar de groeicijfers zijn vooral op te tekenen op connecterende vluchten via Brussel. Het aantal passagiers dat België als eindbestemming heeft, is nog steeds niet terug op het peil van voor de gebeurtenissen van 22 maart.

De bezettingsgraad bedroeg 80,2% en bleef stabiel ten opzichte van vorig jaar. Dit bewijst dat dat de passagierstoename in lijn ligt met het verhoogd zetelaanbod dat Brussels Airlines op de markt bracht.

In een steeds moeilijkere en competitievere omgeving en dalende markt, bevestigen deze statistieken het succes van het business model van Brussels Airlines dat passagiers de keuze laat uit een groot netwerk van zowel business- als vakantiebestemmingen enerzijds en anderzijds reisformules die zowel zeer prijs- als servicegevoelige klanten aanspreekt.

Het getransporteerde cargovolume steeg met 28%. ten opzichte van september 2015 en bedroeg 2730 ton. De groei is vooral te danken aan een toename van de vrachtstromen vanuit Europa naar Afrika en Noord-Amerika. De cargobezettingsgraad bleef stabiel.

Naast deze lijnvluchtactiviteit verzorgde Brussels Airlines in augustus ook vakantievluchten en groepsreizen voor reisorganisatoren en chartervluchten. De passagierscijfers van deze belangrijke activiteit zijn niet inbegrepen in de maandcijfers van dit persbericht.

 

 

September

September

Year/year difference in %

2016

2015

Passengers

813.982

752.389

8,2%

Available seat-kilometres (in millions)

1.642,77

1.474,7

11,4%

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

1.312,33

1.169,54

12,2%

Freight tonnage             

 2.730

2.132 

 28%

Freight Load Factor

55,4%

55,6% 

 -0,2 pp

Passenger Load Factor

80,2%

80,9%

-0,7 pp

 

Cijfers gebaseerd op momenteel beschikbare resultaten

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem