Brussels Airlines noteert passagiersgroei van 17, 5 procent in juni 2011

Brussels Airlines noteerde in de maand juni een mooie passagiersgroei van 17, 5 procent. In totaal vlogen er ruim 78.000 bijkomende passagiers met Brussels Airlines in vergelijking met de junimaand 2010. Dit leidde tot een stijging van de bezettingsgraad met 5,1 procent punten.

AIn totaal kozen er in de maand juni 526.319 passagiers voor Brussels Airlines. Het intra Europees passagiersverkeer nam toe met 17, 8 procent en het interkontinentaal passagiersverkeer naar Afrika kende in vergelijking met juni vorig jaar een groei van 14, 8 procent. Dankzij deze passagiersstijging verhoogde de bezettingsgraad met 5, 1 procent punten tot 69, 3 pct.

De passagierstoename van Brussels Airlines lag beduidend hoger dan die van alle andere luchtvaartmaatschappijen die vanuit Brussels Airport of de regionale Belgische luchthavens vluchten aanbieden.

Deze mooie cijfers illustreren de groeiambities van Brussels Airlines en de inspanningen van de luchtvaartmaatschappij om een hub uit te bouwen in Brussels Airport. Als onderdeel van deze strategie zet Brussels Airlines vliegtuigen in met grotere capaciteit. Op enkele routes werden de vliegfrekwenties verhoogd. Ook de aantrekkelijke prijzenpolitiek en de verschillende marketingcampagnes leidden tot een passagiersgroei.

Opvallend is ook dat steeds meer passagiers met Brussels Airlines naar Brussels Airport vliegen om vanuit de luchthaven een aansluitende vlucht te nemen naar andere bestemmingen in het Brussels Airlines netwerk of dat van de Star Alliance partners die in Brussels Airport actief zijn.

In deze maandstatistieken zijn de passagiers van de chartervluchten, die in opdracht van reisorganisatoren worden uitgevoerd, niet inbegrepen.

Juni 2011

Juni 2010

maand / maand 
verschil in %

Passagiers in (x1,000) 526.3 448.0 + 17.5
Available seat-kilometres (in millions) 1097.6 981.3 + 11.9
Revenue seat-kilometres (in millions) 760.4 629.6 + 20.8
Bezettingsgraad 69.3% 64.2% + 5.1 % punt

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com