Brussels Airlines noteert sterke stijging in boekingen

Langverwachte vakantie in het buitenland zit er voor velen nu echt aan te komen

Brussels Airlines merkte de voorbije weken een sterke stijging in het aantal inkomende boekingen. Al sinds de afschaffing van het reisverbod voor Belgen op 19 april, ziet de maatschappij een positieve trend. Nu dankzij de goed lopende vaccinatiecampagne, het coronapaspoort en de dalende cijfers ook de reisrestricties stilaan afnemen, noteert Brussels Airlines al enkele weken stijgingen van 30% tot 50% in de boekingen, telkens vergeleken met de voorgaande week. Het zijn vooral de vakantiebestemmingen in het zuiden van Europa die het momenteel goed doen.

“We zitten vandaag nog steeds in een moeilijke periode en ook de komende maanden zullen een grote uitdaging zijn, maar er is licht aan het eind van de tunnel. We merken dat de reishonger enorm is en dat vele mensen hun langverwachte reis naar het buitenland niet met nog een jaar willen uitstellen. Al sinds midden april zien we aan de boekingscijfers dat vele passagiers hun reis opnieuw aan ons toevertrouwen. Met 40% meer boekingen dan de voorgaande week zagen we de afgelopen zeven dagen een piek in de boekingen. De positieve trend geeft ons vertrouwen in de toekomst.”

  • Peter Gerber, CCO Brussels Airlines

 

De Belgische luchtvaartmaatschappij verwacht deze zomer 70% van de capaciteit die het in 2019 opereerde aan te bieden. Opgesplitst betekent dat 60% voor het korte-en middellangeafstandsnetwerk en 77% voor het langeafstandsnetwerk. Voor de maanden juli en augustus bereidt Brussels Airlines zich voor om meer dan een miljoen passagiers te ontvangen, al blijft dat cijfer moeilijk te voorspellen doordat vele passagiers nog steeds laat reserveren. Tijdens dezelfde maanden vorig jaar mocht het bedrijf ongeveer 390.000 passagiers verwelkomen.

De topbestemmingen deze zomer liggen voornamelijk in het zuiden van Europa, waarnaar Brussels Airlines wegens de grote vraag 150 extra vluchten inlegt. Populaire landen zijn Spanje met onder andere Malaga, Alicante, Barcelona, Valencia, de Balearen en de Canarische eilanden alsook Portugal (Faro, Lissabon en Porto), Griekenland (Athene, Kos, Rhodos, Heraklion, Corfu en Zakynthos) en Italië (Firenze, Napels, Sicilië, Sardinië en nieuwe bestemming Bari). Het rijtje wordt verder aangevuld door Kroatië (Dubrovnik en Split) en Frankrijk (Nice, Marseille, Lyon, Toulouse en nieuwe bestemming Bordeaux).

Ook de splinternieuwe bestemmingen Tangier en Nador, die Brussels Airlines in samenwerking met ML tours aanbiedt, doen het goed. Zo goed zelfs dat het aantal geplande vluchten naar deze bestemmingen intussen verdubbeld is: 4 vluchten per week ten opzichte van 2 vluchten die in april op het schema stonden.

Eerder deze week vloog Brussels Airlines voor het eerst sinds maart 2020 opnieuw naar de Verenigde Staten. De vluchten naar New York en Washington D.C. op respectievelijk 14 en 15 juni na een pauze van bijna 15 maanden zijn een belangrijke symbolische mijlpaal voor de maatschappij. De Belgische maatschappij hoopt nu op snelle versoepelingen van de momenteel geldende reisrestricties tussen de twee werelddelen. 

Brussels Airlines merkt overigens niet alleen een stijging in de individuele boekingen op, ook de groepsboekingen zijn aan een wederopmars begonnen. Onder andere scholen en jeugdbewegingen plannen opnieuw reizen naar het buitenland. Via haar online boekingsplatform , groups.brusselsairlines.com, liepen de afgelopen twee maanden al 215 groepsboekingen binnen.

 

Flexibele tickets

Brussels Airlines en alle luchtvaartmaatschappijen van de Lufthansa Group bieden hun passagiers de mogelijkheid om hun reis met een gerust hart te plannen door de mogelijkheid tot gratis omboeken te verlengen. Sinds eind augustus 2020 kunnen alle tarieven van Brussels Airlines, Lufthansa, SWISS, Austrian Airlines en Eurowings gratis omgeboekt worden naar een nieuwe datum en/of bestemming. Alle tickets kunnen tot en met 31 juli 2021 zo vaak als gewenst kosteloos worden omgeboekt. Na die datum is nog één gratis omboeking mogelijk. Een extra kost is echter wel mogelijk als bijvoorbeeld de oorspronkelijke boekingsklasse niet langer beschikbaar is bij omboeking naar een andere datum of naar een andere bestemming.

 

Sanitaire maatregelen blijven belangrijk

Aangezien meer en meer passagiers zullen worden verwelkomd, is het belangrijk te benadrukken dat de maatschappij dezelfde Corona-maatregelen blijft toepassen als voorheen. Deze omvatten een verplicht gezichtsmasker gedurende de hele vlucht (vanaf aankomst op de luchthaven) voor elke passagier vanaf zes jaar, rij per rij in- en uitstappen om wachtrijen in het vliegtuig te vermijden, extra desinfectie van het vliegtuig en uiteraard een goede handhygiëne. Alle vliegtuigen van de maatschappijzijn uitgerust met HEPA-filters die continu zorgen voor schone lucht aan boord. Bekijk hier het volledige overzicht van de maatregelen.

Zoals gebruikelijk verzoekt de luchtvaartmaatschappij passagiers die zich onwel voelen niet te reizen, om de gezondheid van de andere passagiers en de bemanning te beschermen. Aangezien veel landen nog steeds specifieke beperkingen hebben, worden passagiers verzocht de vereisten te controleren voordat ze op reis gaan.

 

CO2-neutraal vliegen met Compensaid

Onlangs lanceerde de Belgische luchtvaartmaatschappij een nieuw boekingsplatform, dat haar klanten een breder vluchtaanbod biedt samen met de Lufthansa Groep, meer opties om vluchten online om te boeken en de mogelijkheid om vluchten CO2-neutraal te maken met Compensaid. Het is de eerste keer dat klanten van Brussels Airlines de mogelijkheid hebben om CO2-uitstoot te vermijden door het sponsoren van Sustainable Aviation Fuel (SAF), het eerste levensvatbare alternatief voor fossiele brandstoffen. Het doel van SAF is om koolstof uit bestaande duurzame biomassa of gassen te hergebruiken en terug te recycleren in vliegtuigbrandstof, zodat het de fossiele, uit ruwe aardolie geraffineerde vliegtuigbrandstof vervangt. Het proces is een eerste stap naar het sluiten van de CO2-cyclus.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com