Brussels Airlines officiële luchtvaartmaatschappij van de Belgische Rode Duivels en de Belgische Red Flames

Brussels Airlines officiële luchtvaartmaatschappij van de Belgische Rode Duivels en de Belgische Red Flames

Brussels Airlines vliegt de Rode Duivels naar de Wereldbeker in Qatar, vanuit Brussels Airport.

Brussels Airlines en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben hun partnership vernieuwd en bevestigen dat Brussels Airlines de komende drie jaar de officiële luchtvaartmaatschappij zal zijn van zowel de Rode Duivels als de Red Flames. De teams zullen daarbij vliegen vanop de thuisbasis van Brussels Airlines: Brussels Airport. Brussels Airlines en Brussels Airport zullen het nodige doen om het vervoer naar de internationale wedstrijden en toernooien van beide teams vlot en comfortabel te laten verlopen.

De grootste hoogtepunten zullen voor de Rode Duivels de Wereldbeker in Qatar zijn en voor de Red Flames het Europees kampioenschap in Engeland. Naast deze toernooien zullen de teams in 2024 ook met Brussels Airlines naar het EK in Duitsland vliegen en naar de kwalificatiewedstrijden voor al hun toernooien. Ook de nationale jeugdploegen, de scouts en de scheidsrechters zullen op Brussels Airlines rekenen voor hun internationale reizen.

Brussels Airlines was al sinds 2014 de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels en is trots om zich nu ook de officiële luchtvaartmaatschappij van de vrouwenploeg, the red Flames, te mogen noemen.

"We zijn bijzonder blij dat de KBVB hun partnership met Brussels Airlines verlengt en hun vertrouwen in ons als hun officiële luchtvaartmaatschappij opnieuw bevestigt. Als trotse ambassadeur voor België verwelkomt Brussels Airlines sinds enkele jaren de nationale voetbalploegen aan boord, evenals vele andere Belgische atleten. We weten hoe belangrijk het is voor atleten om comfortabel te reizen en we zijn er trots op dat de Rode Duivels en de Red Flames het comfort van Brussels Airlines kiezen om naar hun belangrijkste toernooien te vliegen.”

- Peter Gerber, CEO Brussels Airlines

 

“We zijn fier dat we opnieuw onze nationale voetbalploegen mogen verwelkomen op Brussels Airport en om hen te ondersteunen in hun sportieve prestaties over de hele wereld. Als Belgische luchthaven in het hart van Europa, vinden we het belangrijk om onze Belgische sporters in de kijker te zetten en hen op de best mogelijke manier te verwelkomen. Samen met Brussels Airlines zullen we alles in het werk stellen om hun vele reizen zo comfortabel en vlot mogelijk te laten verlopen, zodat de Rode Duivels en de Red Flames in topvorm op hun bestemming aankomen."

 

- Arnaud Feist, CEO Brussels Airport 

 

We zijn erg blij en trots om onze samenwerking met Brussels Airlines voor de komende 3 jaar te verlengen. Brussels Airlines is een sterk Belgisch merk, dat zeer goed past bij de Rode Duivels en de Red Flames. We kijken er naar uit om te profiteren van hun uitstekende service en comfort. Het feit dat het contract ook de reizen van onze Belgische Red Flames omvat, is een belangrijk onderdeel geweest in de voortzetting van ons partnership."

- Peter Bossaert, CEO Belgische koninklijke voetbalbond

Morgen zal Brussels Airlines de Rode Duivels naar Turijn brengen voor de halve finale van de Nations League.

Brussels Airlines wil ook de fans van de Rode Duivels en Red Flames ervan verzekeren dat ze op de maatschappij zullen kunnen rekenen om hun favoriete team te gaan toejuichen op verplaatsing. Meer informatie over vluchten voor fans volgt later.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem