Brussels Airlines officiële luchtvaartmaatschappij van de Belgische Rode Duivels en de Belgische Red Flames

Brussels Airlines vliegt de Rode Duivels naar de Wereldbeker in Qatar, vanuit Brussels Airport.

Brussels Airlines en de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hebben hun partnership vernieuwd en bevestigen dat Brussels Airlines de komende drie jaar de officiële luchtvaartmaatschappij zal zijn van zowel de Rode Duivels als de Red Flames. De teams zullen daarbij vliegen vanop de thuisbasis van Brussels Airlines: Brussels Airport. Brussels Airlines en Brussels Airport zullen het nodige doen om het vervoer naar de internationale wedstrijden en toernooien van beide teams vlot en comfortabel te laten verlopen.

De grootste hoogtepunten zullen voor de Rode Duivels de Wereldbeker in Qatar zijn en voor de Red Flames het Europees kampioenschap in Engeland. Naast deze toernooien zullen de teams in 2024 ook met Brussels Airlines naar het EK in Duitsland vliegen en naar de kwalificatiewedstrijden voor al hun toernooien. Ook de nationale jeugdploegen, de scouts en de scheidsrechters zullen op Brussels Airlines rekenen voor hun internationale reizen.

Brussels Airlines was al sinds 2014 de officiële luchtvaartmaatschappij van de Rode Duivels en is trots om zich nu ook de officiële luchtvaartmaatschappij van de vrouwenploeg, the red Flames, te mogen noemen.

"We zijn bijzonder blij dat de KBVB hun partnership met Brussels Airlines verlengt en hun vertrouwen in ons als hun officiële luchtvaartmaatschappij opnieuw bevestigt. Als trotse ambassadeur voor België verwelkomt Brussels Airlines sinds enkele jaren de nationale voetbalploegen aan boord, evenals vele andere Belgische atleten. We weten hoe belangrijk het is voor atleten om comfortabel te reizen en we zijn er trots op dat de Rode Duivels en de Red Flames het comfort van Brussels Airlines kiezen om naar hun belangrijkste toernooien te vliegen.”

- Peter Gerber, CEO Brussels Airlines

 

“We zijn fier dat we opnieuw onze nationale voetbalploegen mogen verwelkomen op Brussels Airport en om hen te ondersteunen in hun sportieve prestaties over de hele wereld. Als Belgische luchthaven in het hart van Europa, vinden we het belangrijk om onze Belgische sporters in de kijker te zetten en hen op de best mogelijke manier te verwelkomen. Samen met Brussels Airlines zullen we alles in het werk stellen om hun vele reizen zo comfortabel en vlot mogelijk te laten verlopen, zodat de Rode Duivels en de Red Flames in topvorm op hun bestemming aankomen."

 

- Arnaud Feist, CEO Brussels Airport 

 

We zijn erg blij en trots om onze samenwerking met Brussels Airlines voor de komende 3 jaar te verlengen. Brussels Airlines is een sterk Belgisch merk, dat zeer goed past bij de Rode Duivels en de Red Flames. We kijken er naar uit om te profiteren van hun uitstekende service en comfort. Het feit dat het contract ook de reizen van onze Belgische Red Flames omvat, is een belangrijk onderdeel geweest in de voortzetting van ons partnership."

- Peter Bossaert, CEO Belgische koninklijke voetbalbond

Morgen zal Brussels Airlines de Rode Duivels naar Turijn brengen voor de halve finale van de Nations League.

Brussels Airlines wil ook de fans van de Rode Duivels en Red Flames ervan verzekeren dat ze op de maatschappij zullen kunnen rekenen om hun favoriete team te gaan toejuichen op verplaatsing. Meer informatie over vluchten voor fans volgt later.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com