Brussels Airlines onderscheidt zichzelf met LOOP

Brussels Airlines onderscheidt zichzelf met LOOP

Maandag 19 oktober 2015 — Brussels Airlines start met een nieuw klantenprogramma, LOOP, dat wordt aangeboden voor alle vluchten binnen het Europese netwerk van de luchtvaartmaatschappij. LOOP werd ontwikkeld voor het stijgende aantal klanten dat regelmatig binnen Europa vliegt en uit de traditionele frequent flyer programma’s niet de gewenste voordelen haalt.

Brussels Airlines verwelkomde 5,7 miljoen passagiers tijdens de eerste negen maanden van 2015, een groei van 12,4% en een nieuw record voor de maatschappij. Deze groei is een gevolg van de nieuwe commerciële strategie die in 2014 werd geïmplementeerd om haar positie te versterken in een steeds competitievere Europese markt.

“Klanten appreciëren onze combinatie van aantrekkelijke prijzen en goede service. De investeringen die we hebben gedaan in onze vloot, nieuwe bestemmingen en innovatieve producten werpen hun vruchten af. Vandaag voegen we nog een goede reden toe om voor Brussels Airlines te kiezen door een loyalty programma te lanceren dat voor iedereen voordelig is.”

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer 

 

Met LOOP stelt Brussels Airlines een nieuw programma voor naast het bestaande Miles & More, om haar klanten sneller meer te kunnen bieden voor hun trouw. LOOP wil breken met de conventies van de traditionele frequent flyer programma’s. Voor elke euro die een klant spendeert aan Brussels Airlines vluchten (uitgezonderd de luchthaventaksen), krijgt hij of zij drie LOOPs, want zo heten de punten binnen het programma. Ter gelegenheid van de lancering van LOOP zijn dat er zelfs zes (tot 31 december). Vergelijkbaar met een klantenkaart kan een LOOP deelnemer zijn of haar punten gebruiken om een volgende vlucht te reserveren.

Tot vijf familieleden die onder hetzelfde dak wonen (maximum vijf) kunnen samen LOOPs verzamelen, om nog sneller gratis te kunnen vliegen. Restricties om punten te gebruiken behoren tot het verleden. LOOPs kunnen gebruikt worden op eender welke Europese Brussels Airlines vlucht, zonder uitsluiting van vakantieperiodes of andere data, vanaf het moment dat een klant vijf retourvluchten heeft genomen of 5.000 LOOPs heeft verzameld. Indien hij of zij niet genoeg LOOPs heeft, kan er ook deels met LOOPs, deels met geld betaald worden. Daarenboven vervallen LOOPs niet zo lang de klant één keer per jaar met Brussels Airlines vliegt. Er is geen sprake van statusniveaus, noch van een lidkaart. Bij LOOP gebeurt alles online op loop.be

“LOOP is één van de vrijgevigste loyalty programma’s momenteel op de markt en is opgebouwd rond twee principes: eenvoud en de klanten de kans geven om zo snel mogelijk te krijgen wat ze willen – een gratis vlucht. LOOP is de perfecte aanvulling voor ons reeds bestaande Miles & More programma. Met  LOOP kunnen we meer voordelen aanbieden aan de klanten die trouw voor Brussels Airlines kiezen, maar die niet noodzakelijk elke week vliegen.  

-- Nathalie Erdmanis, Brussels Airlines Vice President Marketing

Klanten kunnen aan beide programma’s tegelijkertijd deelnemen, maar moeten bij een Europese Brussels Airlines vlucht wel kiezen of ze LOOPs of Miles & More mijlen willen verdienen.

 

LOOP, het loyaltyprogramma voor iedereen