Brussels Airlines onderscheidt zichzelf met LOOP

Brussels Airlines start met een nieuw klantenprogramma, LOOP, dat wordt aangeboden voor alle vluchten binnen het Europese netwerk van de luchtvaartmaatschappij. LOOP werd ontwikkeld voor het stijgende aantal klanten dat regelmatig binnen Europa vliegt en uit de traditionele frequent flyer programma’s niet de gewenste voordelen haalt.

Brussels Airlines verwelkomde 5,7 miljoen passagiers tijdens de eerste negen maanden van 2015, een groei van 12,4% en een nieuw record voor de maatschappij. Deze groei is een gevolg van de nieuwe commerciële strategie die in 2014 werd geïmplementeerd om haar positie te versterken in een steeds competitievere Europese markt.

“Klanten appreciëren onze combinatie van aantrekkelijke prijzen en goede service. De investeringen die we hebben gedaan in onze vloot, nieuwe bestemmingen en innovatieve producten werpen hun vruchten af. Vandaag voegen we nog een goede reden toe om voor Brussels Airlines te kiezen door een loyalty programma te lanceren dat voor iedereen voordelig is.”

-- Lars Redeligx, Brussels Airlines Chief Commercial Officer 

 

Met LOOP stelt Brussels Airlines een nieuw programma voor naast het bestaande Miles & More, om haar klanten sneller meer te kunnen bieden voor hun trouw. LOOP wil breken met de conventies van de traditionele frequent flyer programma’s. Voor elke euro die een klant spendeert aan Brussels Airlines vluchten (uitgezonderd de luchthaventaksen), krijgt hij of zij drie LOOPs, want zo heten de punten binnen het programma. Ter gelegenheid van de lancering van LOOP zijn dat er zelfs zes (tot 31 december). Vergelijkbaar met een klantenkaart kan een LOOP deelnemer zijn of haar punten gebruiken om een volgende vlucht te reserveren.

Tot vijf familieleden die onder hetzelfde dak wonen (maximum vijf) kunnen samen LOOPs verzamelen, om nog sneller gratis te kunnen vliegen. Restricties om punten te gebruiken behoren tot het verleden. LOOPs kunnen gebruikt worden op eender welke Europese Brussels Airlines vlucht, zonder uitsluiting van vakantieperiodes of andere data, vanaf het moment dat een klant vijf retourvluchten heeft genomen of 5.000 LOOPs heeft verzameld. Indien hij of zij niet genoeg LOOPs heeft, kan er ook deels met LOOPs, deels met geld betaald worden. Daarenboven vervallen LOOPs niet zo lang de klant één keer per jaar met Brussels Airlines vliegt. Er is geen sprake van statusniveaus, noch van een lidkaart. Bij LOOP gebeurt alles online op loop.be

“LOOP is één van de vrijgevigste loyalty programma’s momenteel op de markt en is opgebouwd rond twee principes: eenvoud en de klanten de kans geven om zo snel mogelijk te krijgen wat ze willen – een gratis vlucht. LOOP is de perfecte aanvulling voor ons reeds bestaande Miles & More programma. Met  LOOP kunnen we meer voordelen aanbieden aan de klanten die trouw voor Brussels Airlines kiezen, maar die niet noodzakelijk elke week vliegen.  

-- Nathalie Erdmanis, Brussels Airlines Vice President Marketing

Klanten kunnen aan beide programma’s tegelijkertijd deelnemen, maar moeten bij een Europese Brussels Airlines vlucht wel kiezen of ze LOOPs of Miles & More mijlen willen verdienen.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com