Brussels Airlines opent lijndienst naar Bamako / Mali

Brussel / Bamako - Vanaf september vliegt Brussels Airlines twee keer per week tussen Brussels Airport en Bamako (Mali). Na de opening van vier bijkomende bestemmingen vorig jaar breidt Brussels Airlines haar Afrikaans netwerk in 2011 dus verder uit. In totaal biedt Brussels Airlines nu 21 bestemmingen aan op het Afrikaanse continent.

Met de start van een lijndienst naar Bamako maakt Brussels Airlines haar intrede in Mali. Het uitgestrekte West-Afrikaanse land wordt vanaf 7 september twee keer per week, telkens op woensdag en zondag, rechtstreeks en nonstop verbonden met de thuishaven van Brussels Airlines in Brussels Airport.

Mali is niet alleen een exporteur van landbouwproducten en natuurlijke grondstoffen, het land is dankzij de aanwezigheid van niet minder dan drie Werelderfgoedsites ook toeristisch interessant. De Lonely Planet Guide noemt Mali bijvoorbeeld de „Parel in de Westafrikaanse kroon‟. Langsheen de eeuwenoude Karavaanroute ligt de legendarische stad Timboektoe. Ook de leem architectuur van Djenné en de indrukwekkende „Falaise de Bandiagara‟ trekken steeds meer toeristen aan.

“We zijn bijzonder verheugd dat we Mali in het groeiende Brussels Airlines Afrika netwerk kunnen opnemen”, zegt Brussels Airlines CO CEO Bernard Gustin. “Na vier bestemmingen vorig jaar voegen we dit jaar met Bamako, Marrakech en Agadir opnieuw drie Afrika routes aan ons aanbod toe.”

Uurregeling (in lokale tijd LT)

Woensdag and zondag

SN 273 vertrek Brussel      10u40 (LT)     aankomst Bamako     16u40 (LT)
SN 274 vertrek Bamako     20u40 (LT)     aankomst Brussels     05u25 (LT)

Dankzij de uitstekende uurregeling sluiten de Brussels Airlines vluchten naar en vanuit Frankrijk (Parijs, Lyon, Marseille, Toulouse), Groot-Brittannië, Duitsland, Zwitserland, Italië, Scandinavië en talrijke andere landen perfect aan op deze nieuwe long haul verbinding. De vluchten naar Bamako vertrekken vanuit de Brussels Airlines Afrika terminal die zich vlak naast de Schengen terminal bevindt zodat overstappen zeer vlot verloopt.

Deze nieuwe lijnservice wordt uitgevoerd met Airbus A 330-300 toestellen met een business en economy class configuratie en een cargocapaciteit.

Ook de vluchten naar Bamako laten, net zoals andere Brussels Airlines vluchten, toe om vliegmijlen van het getrouwheidsprogramma Miles & More te sparen. Brussels Airlines is sinds 2009 immers lid van het toonaangevende Europese frequent flyer programma (FFP) Miles & More. In totaal hebben negen luchtvaartmaatschappijen Miles & More als FFP. Meer dan 250 Miles & More partners laten toe om vliegmijlen te sparen of uit te geven.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com