Brussels Airlines opent met Palermo tweede Siciliaanse bestemming

Brussels Airlines zet vanaf 4 april koers naar Palermo (Sicilië). Deze nieuwe lijnservice naar Palermo is de tweede Siciliaanse bestemming van Brussels Airlines naast Catania en de tiende Brussels Airlines bestemming in Italië.

De lijnservice Brussel-Palermo start op 4 april. Elke zaterdag wordt een namiddagvlucht verzorgd. In juli en augustus wordt er ook een tweede wekelijkse vlucht op woensdag aangeboden.

Alle vluchten worden uitgevoerd met Boeing 737 toestellen en passagiers hebben de keuze uit de extra flexibele b.flex reisformule of b.light low fare tickets.

Het vluchtaanbod richt zich zowel tot de grote Siciliaanse gemeenschap in ons land als tot toeristen. Onder meer touroperator Thomas Cook biedt in samenwerking met Brussels Airlines een heel vakantieprogramma aan.

Palermo is de hoofdstad van de autonome regio Sicilië en telt bijna 700.000 inwoners. Het historisch patrimonium van de stad is beslist een bezoek waard. Palermo is ook een perfecte uitvalsbasis om de prachtige Noord-West kant (Etna regio, kustregio van Céfalu, Monreale, het Rivièra resort Mondello, …) van het uitgestrekte Sicilië te bezoeken.

Passagiers kunnen een vliegreis naar Palermo ook combineren met een terugreis vanuit Catania, de tweede Brussels Airlines bestemming op Sicilië. Via de website brusselsairlines.com kan een huurwagen gereserveerd worden. Brussels Airlines biedt wekelijks 5 vluchten aan vanuit en naar Catania.

Tickets worden verkocht via de website brusselsairlines.com, het Brussels Airlines Call Centre of de reisagent.

Inclusief deze nieuwe lijnservice naar Palermo biedt Brussels Airlines nu in totaal tien Italiaanse bestemmingen aan. Het gaat om Rome, Milaan Malpensa en Linate, Venetië, Firenze, Bologna, Turijn, Napels, Catania en Palermo. Geen enkele andere luchtvaartmaatschappij biedt meer afreismogelijkheden aan naar Italië dan Brussels Airlines.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com