Brussels Airlines opent met ‘The Suite’ in Kinshasa haar eerste buitenlandse luchthavenlounge

Brussels Airlines opende op de luchthaven van N’Djili (Kinshasa, DR Congo) zopas haar eerste buitenlandse lounge, in aanwezigheid van de Congolese premier,  vice-premier en talrijke hoogwaardigheidsbekleders en klanten. The Suite biedt een unieke comfortervaring aan alle Business Class reizigers en frequent travelers voor het vertrek van hun vlucht naar Brussel. Met deze belangrijke investering erkent Brussels Airlines het belang van Kinshasa in haar netwerk.

De Brussel-Kinshasa verbinding is één van de belangrijkste Brussels Airlines routes. Dagelijks wordt de hoofdstad van Congo verbonden met Brussels Airport. Op jaarbasis maken niet alleen tienduizenden passagiers gebruik van de vlucht, ook het cargoruim is goed gevuld met vracht. Om de dagelijkse vluchten uit te voeren en te commercializeren, stelt Brussels Airlines in de Democratische Republiek Congo 100 mensen te werk.

De voorbije jaren investeerde Brussels Airlines flink in het passagiercomfort in Kinshasa. Zo biedt de maatschappij een  pre-check-in desk aan in het stadscentrum van Kinshasa, waar veel passagiers hun bagage een dag op voorhand komen inchecken.  Ook de Congolese overheid realiseerde heel wat inspanningen en investeerde  op de luchthaven van N’Djili in een gloednieuwe terminal die sinds vorig jaar ook door Brussels Airlines wordt gebruikt.

Met de opening van de eigen luchthavenlounge The Suite gaat Brussels Airlines nu nog een stap verder.  Voor de allereerste keer neemt Brussels Airlines een eigen luchthavenlounge in gebruik in het buitenland, om zo haar passagiers een optimaal comfortniveau te kunnen aanbieden.

 In The Suite worden Brussels Airlines Business Class passagiers en frequent flyers verwend met drankjes, een snackbuffet, een uitgebreid aanbod kranten & magazines en uiteraard gratis WIFI. Het concept van The Suite is gebaseerd op dat van de erg gewaardeerde  ‘The Loft’ lounge die Brussels Airlines aanbiedt in Brussels Airport: modern en strak design met een knipoog naar Belgische art nouveau, comfortabele zetels, een zone met werktafels, hoge tafels voor wie wil netwerken  en een hoek om te relaxen.  The Suite ligt vlak naast de vaste gate waar de Brussels Airlines vlucht vertrekt. Een Brussels Airlines host staat garant voor het hoge serviceniveau dat de bezoekers in  The Suite mogen verwachten.

The Suite werd zopas in aanwezigheid van de Congolese Premier, Vice-Premier, verschilende ministers, hoogwaardigheidsbekleders en trouwe Brussels Airlines klanten ingehuldigd en is vanaf nu elke dag geopend.

“Dankzij The Suite kunnen we nu ook onze talrijke loyale Business Class passagiers, Miles & More en Star Alliance Gold gasten een unieke comfortervaring aanbieden in Kinshasa”, zegt Brussels Airlines Vice President Sales Africa Philippe Saeys. “Deze investering in kwaliteit, in lijn met onze We go the extra smile aanpak,  is nogmaals een illustratie van de passie van Brussels Airlines voor Afrika én voor service.”

Volgens Patrick Roothooft, Brussels Airlines Countrymanager in DR Congo, illustreert de opening van een eigen lounge ook het sterke geloof van Brussels Airlines in de Kinshasaverbinding.  “Het is heel symbolisch dat we onze eerste eigen buitenlandse lounge openen in Kinshasa”, zegt hij. “De Kinshasa route speelt een sleutelrol  in ons netwerk en dat wordt met The Suite nogmaals  onderstreept.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com