Brussels Airlines opent ‘The Suite’, een nieuwe lounge op Brussels Airport

Brussels Airlines zet haar investering in reizigerscomfort op Brussels Airport onverminderd verder. Nadat de maatschappij eind 2014 The Loft voorstelde in terminal A, opent het in de B pier nu The Suite, die een verdubbeling in oppervlakte is ten opzichte van de vorige B pier lounge. Frequent flyers en Business Class passagiers kunnen er relaxen of in alle rust werken voor het vertrek van hun Brussels Airlines vlucht  naar de States, Canada, Rusland, Israël, het Verenigd Koninkrijk en Marokko.

Achttien maanden geleden stelde Brussels Airlines The Loft voor, een spectaculaire nieuwe lounge in Terminal A van Brussels Airport (Schengen zone), die zichzelf onderscheidde door een innovatieve combinatie van fysieke en digitale ervaring. Al snel werd The Loft the place to be voor zakenreizigers en frequent flyers. Deze week voegde Brussels Airlines nog een moderne lounge toe aan het lijstje: The Suite.

The Suite verwelkomt zowel Brussels Airlines klanten die vanuit de B pier vertrekken (korte- en middellangeafstandvluchten naar non-Schengen bestemmingen zoals Moskou, Tel Aviv, UK, Marokko,… en sinds kort ook de vluchten naar de VS en Canada), als klanten van verschillende  andere maatschappijen, waaronder Star Alliance partners.

The Suite kan 160 bezoekers ontvangen en is, net zoals The Loft, ingedeeld in verschillende zones voor verschillende noden. Een werkzone is beschikbaar voor reizigers die hun werk willen voortzetten op de luchthaven, een stille zone met comfortabele zetels voor passagiers die willen relaxen voor hun vlucht. De food zone biedt een ruime keuze rank, snacks en salades. Ten slotte is er een leeszone met een groot aanbod kranten en magazines. Vergeleken met de vroegere lounge, is de The Suite verdubbeld in oppervakte enbiedt ruimte voor 160 personen. Op piekmomenten kan de capaciteit van The Suite verder uitgebreid worden voor nog 100 extra gasten. Een meertalige Brussels Airlines lounge agent assisteert passagiers gedurende hun verblijf in de lounge.

Zoals bij alles wat de maatschappij doet, is het Belgische karakter van Brussels Airlines ook voelbaar in The Suite, door onder meer Belgische bieren, Belgische media, Belgische culinaire specialiteiten en impressies van de surrealistische kunst van René Magritte.

“Met The Suite onderstreept Brussels Airlines nogmaals haar rol als de belangrijkste maatschappij in Brussel”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Elk jaar genieten 500.000 gasten van de extra smile in één van de Brussels Airlines lounges in Brussel. Na de opening van onze prachtige lounge The Loft, de opening van The Suite illustreert nogmaals onze inzet om de reiservaring van onze klanten steeds te blijven verbeteren, zowel op de grond als in de lucht”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com