Brussels Airlines piloten en psychotherapeuten behandelen aviofobie

Brussels Airlines piloten en psychotherapeuten behandelen aviofobie

Met het begin van de herfstvakantie voor de deur, vertrekken enorm veel Belgen weer met het vliegtuig op vakantie. Toch heeft een aanzienlijk aantal mensen in zekere mate last van vliegangst. Gelukkig is vliegangst een van de meest behandelbare fobieën. Brussels Airlines biedt een cursus aan om te leren omgaan met aviofobie, met een slaagkans van meer dan 80%.

Veel mensen die bang zijn om te vliegen, ontwijken een reis per vliegtuig te allen tijde, maar voor zakenreizigers of voor vakanties ver van huis is vliegen onvermijdelijk. Bovendien neemt het aantal passagiers dat per vliegtuig reist alleen maar toe. Daarom biedt Brussels Airlines een tweedaagse cursus aan om mensen met vliegangst technieken aan te leren die hen helpen om met de angsten om te gaan en zich op hun gemak te voelen tijdens hun vliegreis. De cursus wordt gegeven door psychotherapeuten van The Human Link, in samenwerking met twee Brussels Airlines piloten en flight attendant Jan Verbeke. Meer dan 80% van de cursisten die de cursus volgen, overwinnen hun angsten en stappen daarna opnieuw aan boord van een vliegtuig.

De “Fear of Flying” cursus werd in 2006 gecreëerd door Brussels Airlines, De Universiteit Gent en Brussels Airport en bestaat uit een dag theorie en een dag praktijk, waarbij de cursisten een echte vlucht meemaken. Met technische lessen over angst en vliegen in combinatie met een bezoek aan een echt vliegtuig maken piloten en professionele therapeuten alles visueel en tastbaar. Tijdens de tweede dag van de cursus nemen alle deelnemers twee vluchten om dat wat ze geleerd hebben in de praktijk te brengen, onder begeleiding van de psychotherapeuten en daarvoor getraind cabinepersoneel. Tijdens beide vluchten oefenen de deelnemers de verschillende technieken die ze tijdens de theoriecursus hebben geleerd en worden ze door de therapeuten uitgedaagd om hun angsten onder ogen te komen en vervolgens te overwinnen.

"Iemand helpen zijn angst te overwinnen geeft mij een heerlijk gevoel. Door de technische aspecten van het vliegen in de kijker te zetten, probeer ik de angst te rationaliseren. Ik wil dat de deelnemers met vertrouwen in het vliegtuig zitten en ik wil hen laten genieten van het vliegen".

- Luc Michiels, A320 boordcommandant

 

"De strijd met angst is er een die je altijd verliest. Daarom leren we de deelnemers nooit om met hun angsten te vechten, maar in plaats daarvan leren we de deelnemers hoe ze met hun angsten om kunnen gaan en hoe ze zich op hun gemak kunnen voelen. De belangrijkste boodschap is dat het oké is om bang te zijn.

- Barbara Depreeuw, psychotherapeut bij The Human Link

 

Vind meer informatie en schrijf je in op brusselsairlines.com/nofeartofly.

Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem