Brussels Airlines plant druk zomerseizoen met 85 bestemmingen en focus op vakantieaanbod

De maatschappij verwelkomt 8 nieuwe bestemmingen in het zomerprogramma

Brussels Airlines zal komend zomerseizoen, dat start op 27 maart, 85 bestemmingen aanbieden, met een focus op vakantiebestemmingen. Nieuwkomers in de zomerportefeuille van de maatschappij ten opzichte van vorig jaar zijn Arecife (Lanzarote), Chania (Kreta), Hurghada (Egypte), Mytilene (Lesbos), Samos, Marrakesh ( Marokko), Rabat (Marokko) en München.

Na een winter die nog sterk getekend werd door de coronapandemie, voorspelt Brussels Airlines een heel druk zomerseizoen.

"De boekingscijfers tonen duidelijk een grote zin om te reizen aan. In vergelijking met de zomer van 2021 zien we ook dat klanten opnieuw langer op voorhand hun vlucht reserveren, vooral voor de vakantieperiodes. De verwachting is dat Spanje, Portugal, Italië en de Griekse eilanden dit zomerseizoen de populairste bestemmingen worden. Daarom zijn we blij dat we de eilanden Lesbos en Samos in Griekenland aan ons netwerk kunnen toevoegen, maar ook Lanzarote en Kreta zullen een toegevoegde waarde zijn in ons vakantieportfolio."

- Jan Derycke, Head of Network and Planning Brussels Airlines

 

66 bestemmingen op middellange afstandsnetwerk met focus op vakantiebestemmingen

Met een brede waaier aan populaire vakantiebestemmingen wil Brussels Airlines haar klanten een positief vooruitzicht bieden voor komende zomer. Bovenop de bestemmingen die het hele jaar aangevlogen worden zoals Alicante, Madrid, Lissabon, Milaan, Rome en nog veel meer, herlanceert de luchtvaartmaatschappij een uitgebreide reeks zomervakantiebestemmingen:

In Griekenland zullen Athene en de Griekse eilanden Kreta (Heraklion en Chania), Cos, Rhodos, Corfu, Zakynthos, Lesbos en Samos opnieuw verbonden zijn met Brussel. In Italië zal de luchtvaartmaatschappij opnieuw landen in Bari, Catania, Firenze, Napoli, Olbia en Palermo. De Spaanse vakantiebestemmingen Ibiza en Palma de Mallorca worden aan het netwerk toegevoegd en de vluchten naar de Canarische eilanden Tenerife, Gran Canaria en Lanzarote zullen ook na het winterseizoen worden voortgezet in de zomer. Brussels Airlines zal ook opnieuw beginnen te vliegen op de Kroatische bestemmingen Dubrovnik en Split en op de Russische bestemmingen Moskou en Sint-Petersburg. De Egyptische bestemming Hurghada wordt na de winter verdergezet en ook Marrakesh in Marokko zal in de zomerdienstregeling worden opgenomen. Tijdens het hoogseizoen zullen ook de Marokkaanse bestemmingen Tanger, Rabat en Nador met Brussel worden verbonden.

19 langeafstandsbestemmingen met de heropstart van Washington

Op het intercontinentale netwerk heropent Brussels Airlines Conakry (Guinea) en Ouagadougou (Burkina Faso) in Afrika en hervat het tijdens het zomerseizoen vluchten naar Washington D.C. In totaal biedt de Belgische luchtvaartmaatschappij 19 langeafstandsbestemmingen aan, waarvan 17 in Sub-Sahara Afrika en twee in de VS (New York en Washington).

Nieuwe route Brussel - München

Brussels Airlines zal voor het eerst vluchten uitvoeren tussen Brussel en München. Vanop Brussels Airport zal de maatschappij twee dagelijkse vluchten aanbieden, terwijl Lufthansa 5 dagelijkse vluchten verzorgt. De eerste vlucht van Brussels Airlines naar München vertrekt op 27 maart 2022.

Het volledige aanbod zomervluchten is te vinden op https://www.brusselsairlines.com/com/destinations/Default.aspx

Alle zomervluchten zijn vanaf nu te reserveren op brusselsairlines.com en via reisbureaus.

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com