Brussels Airlines presenteert haar nieuwe Belgian Icon "Trident", met zowel de Red Flames als de Rode Duivels

Eerste vlucht naar Parijs op 16 november

Brussel, 15 november 2022 - Brussels Airlines presenteert een gloednieuwe Belgian Icon - vliegtuig met speciale livery - en onthult de nieuwe Trident. Bij de introductie van de eerste versie in 2016 was het vliegtuig uitsluitend gewijd aan de Rode Duivels. Vandaag onthult de luchtvaartmaatschappij met trots een vliegtuig dat zowel het mannelijke Belgische voetbalteam als de Red Flames, het nationale vrouwenteam, vertegenwoordigt. Het rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, de perfecte mix van de logo's van beide teams. Dat is precies wat het vliegtuig symboliseert: “We are not complete until we are together”. De nieuwe Trident stijgt morgen voor het eerst op van Brussels Airport naar Parijs.

Vele studies tonen dat genderstereotypen in de sport nog steeds wijdverspreid zijn en dat er te weinig aandacht is voor meisjes en vrouwen. Brussels Airlines is trots dat het een kleine bijdrage kan leveren aan het doorbreken van die barrières door onze Red Flames in de kijker te zetten, naast onze Rode Duivels.

“Als ambassadeur van België is het voor ons al jaren een eer om de officiële luchtvaartmaatschappij van zowel de Rode Duivels als de Red Flames te zijn. Vanaf vandaag kunnen we de wereld tonen hoe we dat ambassadeurschap voor beide teams op gelijke voet stellen, door onze nieuwste Belgian Icon op te dragen aan zowel de Rode Duivels als de Red Flames. Dit is een statement om te pleiten voor gelijke kansen en opportuniteiten voor iedereen, in het voetbal, en daarbuiten.”
Peter Gerber, CEO van Brussels Airlines

“We are not complete until we are together”
Tijdens de officiële ceremonie onthulden teamcaptains Tessa Wullaert en Eden Hazard de nieuwe Trident in aanwezigheid van medewerkers van Brussels Airlines, de Red Flames, de Rode Duivels en een delegatie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Het rode vliegtuig met donkere staart is beschilderd met een drietand die naadloos overgaat in een vlam, de perfecte mix van de logo's van beide teams. Dat is precies wat het vliegtuig symboliseert: “We zijn niet compleet tot we samen zijn". ​

Het was opnieuw André Eisele, Europa's meest ervaren XXL-Airbrush kunstenaar en omschreven als 'the painting machine', die de nieuwe Trident met de fijnste airbrushtechniek beschilderde.

“We zijn erg blij en trots met een partner als Brussels Airlines die dezelfde waarden uitdraagt als de Koninklijke Belgische Voetbalbond. Deze Trident waarin de Red Flames een even prominente plaats krijgen als de Rode Duivels, is daarvan een mooi voorbeeld. Daarnaast is Brussels Airlines een garantie op flexibiliteit en hulpvaardigheid, twee belangrijke troeven om de verplaatsingen van onze nationale elftallen in optimale omstandigheden te laten verlopen. En dat ook elke reiziger met de Trident in de stoel van Eden Hazard of Tessa Wullaert kan vliegen, maakt het plaatje compleet.
Peter Bossaert, CEO van de Koninklijke Belgische Voetbalbond

Nieuwe Trident stijgt op naar Parijs voor eerste vlucht
Het vliegtuig met registratienummer OO-SNO is een vliegtuig voor middellange afstand (Airbus320) en zal verschillende Europese bestemmingen aandoen. De allereerste vlucht (SN3633) vertrekt morgen rond 08.15 uur plaatselijke tijd met Parijs als bestemming.

Oorspronkelijke Trident verliet de vloot na 6,5 jaar
De vorige Trident, gewijd aan de Rode Duivels, werd in april 2016 onthuld en heeft onze nationale mannenploeg naar verschillende wedstrijden gevlogen, waaronder het EK in Bordeaux in 2016 en het WK in Rusland in 2018. Eerder dit jaar vloog Trident ook de Red Flames naar Engeland voor het EK. Eind oktober 2022 werd het vliegtuig teruggegeven aan de leasingmaatschpapij na meer dan 8.000 vluchten die passagiers van Brussels Airlines over heel Europa brachten.

 

 

Joëlle Neeb

For media requests only

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 17.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 190 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com