Brussels Airlines promoot voortaan retourtarieven

Vanaf 17 juni promoot Brussels Airlines retourtarieven. Onderzoek heeft aangetoond dat de overgrote meerderheid van de Brussels Airlines klanten (meer dan 80%) immers heen- en terugvluchten reserveert in plaats van enkele reizen. Een retourvlucht naar tientallen Brussels Airlines bestemmingen is al mogelijk vanaf 99 euro.

Enkele jaren geleden nam Brussels Airlines de beslissing om tarieven voor enkele reizen (‘one way tickets’) te adverteren. Op dat ogenblik was dat de juiste beslissing. Onderzoek heeft aangetoond dat de overgrote meerderheid van de Brussels Airlines passagiers vandaag evenwel retourtickets reserveert. Door voortaan retourtarieven te promoten komt Brussels Airlines tegemoet aan het reisgedrag van haar klanten. Zij kunnen vanaf nu via de website makkelijker promotieprijzen vinden voor zowel de heen- als de terugvlucht. Ook voor de reisagent is dit een verbetering. 

De goedkoopste retourtickets kosten slechts 99 euro ‘all in’. Het gaat ondermeer om tickets voor vluchten naar Barcelona, Berlijn, Geneve, Palma, Firenze, Sevilla, Nice, Rome, Venetië, Wenen, … 

Brussels Airlines wenst te benadrukken dat in haar retourtarieven werkelijk alle kosten inbegrepen zijn (luchthaventaksen van de twee luchthavens, fueltoeslag, …). Bij Brussels Airlines moeten bijvoorbeeld geen extra’s betaald worden om bagage mee te nemen of om online of op de luchthaven in te checken voor een vlucht. 

Brussels Airlines blijft nog altijd one way tarieven aanbieden maar zal die niet langer actief promoten.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com