Brussels Airlines registreert passagiersgroei van 1,7 % in juli

Tijdens de voorbije maand juli kozen er 578.396 passagiers voor een lijnvlucht van Brussels Airlines. Dat is een stijging met 1, 7 % in vergelijking met juli 2011. De passagierstoename leidde ook tot een verbetering van de bezettingsgraad met 1, 7 pct punten. 

De passagiersgroei in juli is vooral te danken aan de intercontinentale activiteiten van Brussels Airlines.  Het aantal passagiers dat met Brussels Airlines tussen Afrika en Europa reisde steeg in juli met 14,4 procent. De nieuwe lijndienst naar New York behaalde een uitstekend resultaat met een bezettingsgraad van 86,9 procent.

Brussels Airlines legt dit jaar de klemtoon op intercontinentale groei dankzij de ingebruikname van twee bijkomende lange afstandsvliegtuigen. De aanmoedigende passagierscijfers van de julimaand illustreren alvast het positieve effect van deze strategie. 

De passagiersstijging van de maand juli heeft enkel betrekking op de lijnvluchten van Brussels Airlines. De passagiers van de chartervluchten, die in opdracht van reisorganisatoren worden uitgevoerd naar Mediterrane vakantiebestemmingen, zijn niet meegerekend in de cijfers. In juli verzorgde Brussels Airlines tientallen chartervluchten per week.

 

 

 

  Juli 2012 Juli 2011 maand/maand verschil in procent
Passagiers 578.396 568.543 + 1,7
Available seat-kilometres (in millions) 1291,48 1131,19 + 14,2
Revenue seat-kilometres (in millions)  1015,88 891,47 + 14,0
Bezettingsgraad 68,4% 66,7% +1,7 pct. points

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com