Brussels Airlines registreert passagiersgroei van 9,8 % in november

Brussels Airlines registreert passagiersgroei van 9,8 % in november

Tijdens de voorbije maand november kozen er 608.095 passagiers voor een vlucht van Brussels Airlines. Dat zijn er exact 54.088 of ruim 9.8 % meer dan in november 2015. 

November, de eerste maand waarin de Brussels Airlines winterdienstregeling van toepassing was, werd gekenmerkt door een sterke passagierstoename. Die valt deels te verklaren door het commerciële succes van Brussels Airlines maar ook deels door het feit dat er in november vorig jaar minder passagiers naar Brussel reisden omwille van de tijdelijke ‘lockdown’ van de Europese hoofdstad.

Het Europese vluchtaanbod was goed voor een passagiersgroei van 10,8%. De vluchten naar Noord-Amerika trokken 40,8% meer passagiers aan (vooral dankzij het feit dat in vergelijking met vorig jaar tijdens de maand november dit jaar naar nieuwe bestemming Toronto werd gevlogen) en het Afrikaanse netwerk registreerde een lichte daling van 3%

De algemene bezettingsgraad bleef stabiel en bedroeg 71,5%.

November was ook een sterke maand voor de vrachtactiviteit van Brussels Airlines. Het totaal vervoerde volume steeg met 23,6%.

 In deze statistieken zijn de passagiers die Brussels Airlines verwelkomde aan boord van de vele chartervluchten of speciale ad hoc vluchten die in oktober werden uitgevoerd niet inbegrepen.

 

November

November

Year/year difference in %

2016

2015

Passengers

608,095

554,007

+9.8%

Available seat-kilometres (in millions)

1279.47

1160.20

+10.3%

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

917.10

835.65

+9.7%

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem