Brussels Airlines registreert passagiersgroei van 9,8 % in november

Brussels Airlines registreert passagiersgroei van 9,8 % in november

Tijdens de voorbije maand november kozen er 608.095 passagiers voor een vlucht van Brussels Airlines. Dat zijn er exact 54.088 of ruim 9.8 % meer dan in november 2015. 

November, de eerste maand waarin de Brussels Airlines winterdienstregeling van toepassing was, werd gekenmerkt door een sterke passagierstoename. Die valt deels te verklaren door het commerciële succes van Brussels Airlines maar ook deels door het feit dat er in november vorig jaar minder passagiers naar Brussel reisden omwille van de tijdelijke ‘lockdown’ van de Europese hoofdstad.

Het Europese vluchtaanbod was goed voor een passagiersgroei van 10,8%. De vluchten naar Noord-Amerika trokken 40,8% meer passagiers aan (vooral dankzij het feit dat in vergelijking met vorig jaar tijdens de maand november dit jaar naar nieuwe bestemming Toronto werd gevlogen) en het Afrikaanse netwerk registreerde een lichte daling van 3%

De algemene bezettingsgraad bleef stabiel en bedroeg 71,5%.

November was ook een sterke maand voor de vrachtactiviteit van Brussels Airlines. Het totaal vervoerde volume steeg met 23,6%.

 In deze statistieken zijn de passagiers die Brussels Airlines verwelkomde aan boord van de vele chartervluchten of speciale ad hoc vluchten die in oktober werden uitgevoerd niet inbegrepen.

 

November

November

Year/year difference in %

2016

2015

Passengers

608,095

554,007

+9.8%

Available seat-kilometres (in millions)

1279.47

1160.20

+10.3%

Revenue Passenger-kilometres (in millions)

917.10

835.65

+9.7%

Corporate Resultaten
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 54 bestemmingen in Europa en 2 in Noord-Amerika. Het bedrijf stelt 3.300 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem