Brussels Airlines reikt naar de sterren met Bert Meewis

Vanaf juli zal de Limburgse sterrenchef Bert Meewis de menu’s serveren in de Business Class van Brussels Airlines. Meewis is daarmee de negende chef in het rijtje van ‘Belgian Star Chefs’, een initiatief waarmee Brussels Airlines het beste van België aan de wereld wil tonen. Gedurende zes maanden zal Bert Meewis van restaurant Slagmolen (**) elke maand een ander van zijn menu’s presenteren aan Business Class reizigers die naar Afrika, de US, Canada of Indië vliegen.

Voor de negende keer op rij slaan Brussels Airlines en een Belgische sterrenchef de handen in elkaar om een culinaire beleving aan boord the creëren. Passagiers die vanaf juli in Business Class vliegen naar Afrika, de US, Canada of Indië kunnen genieten van een apperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht en dessert geserveerd door sterrenchef Bert Meewis. Hij volgt hiermee Yves Mattagne op als 9e Belgian Star Chef.

Samen met zijn vrouw Karlijn Libbrecht, gastvrouw van het jaar 2017, is Bert Meewis eigenaar van restaurant Slagmolen (**) in Opglabbeek. In deze oude watermolen serveert hij gerechten uit de klassieke keuken met een hedendaagse twist. Het signatuurgerecht is de dame blanche, die vers gedraaid wordt in een Carpigiani ijsmachine. Bert Meewis studeerde af aan de hotelschool Ter Duinen. Eerder liep hij onder meer ervaring op bij Sir Anthony Van Dijck, ’t Fornuis, Scholteshof en La Côte St Jacques in Joigny. Het restaurant kreeg in 1998 een eerste Michelinster, de tweede volgde in 2010.

De creaties van Bert Meewis zijn seizoensgebonden. Het eerste menu dat bij Brussels Airlines aan boord komt is alvast heel zomers met onder meer een praline van gerookte zalm met bieslook en kabeljouw in witte wijnsaus. Bij de menu’s worden ook aangepaste bieren geserveerd van de Limburgse brouwerij Cornelissen. Reizigers die in juli in Business Class vliegen kunnen bij hun maaltijd de Sint Gummarus Tripel verwachten.

Brussels Airlines is een enorme aanhanger van de ‘belgitude’. Naast het serveren van menu’s door Belgische sterrenchefs voorziet de luchtvaartmaatschappij ook Belgische bieren en pralines aan boord. De uniformen van de cabin crew zijn ontworpen door Xandres, Bellerose en Ambiorix. Tot slot heeft Brussels Airlines ook 4 van haar Airbus A320 toestellen omgedoopt tot Belgische inconen en ze opgedragen aan Kuifje, de Rode Duivels, Magritte en Tomorrowland.

 

“De samenwerking met Brussels Airlines was een spannende uitdaging. Het voorbereiden van de recepten was niet eenvoudig aangezien koken voor een vliegtuigmaatschappij iets heel anders is dan koken in onze eigen keuken, maar het was een heel boeiende en professionele ervaring voor ons.”

-- Bert Meewis

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 90 bestemmingen, waarvan 18 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.400 werknemers te werk en exploiteert 44 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com