Brussels Airlines roept de Belgen op om haar 5e Belgian Icon te creëren

Brussels Airlines roept de Belgen op om haar 5e Belgian Icon te creëren

De wedstrijd is open voor alle fans van België over de hele wereld

Na het immense succes van Rackham, Magritte, Trident en Amare, gaat Brussels Airlines op zoek naar een vijfde Belgisch icoon om één van haar A320 vliegtuigen aan te wijden. Wie is beter geplaatst om deze keuze te maken dan hun klanten, die vanaf volgend jaar heel Europa zullen doorkruisen aan boord van dit iconische vliegtuig? Daarom lanceert de luchtvaartmaatschappij een wedstrijd waarin fans kunnen beslissen wat er op hun Airbus A320 geschilderd zal worden.

Als trotse ambassadeur van België voegt Brussels Airlines een volgend vliegtuig toe aan haar reeks van Belgian Icons, een serie van uniek beschilderde vliegtuigen die tonen waar België trots op is. In 2015 presenteerde Brussels Airlines Rackham, het eerste speciaal beschilderde vliegtuig in de vorm van de beroemde haai-duikboot uit het Kuifje-album “De schat van Scharlaken Rackham”. Rackham werd al snel één van de meest gefotografeerde vliegtuigen in Europa. Een jaar later traden twee nieuwe Belgian Icons toe tot de Brussels Airlines vloot: Magritte, een eerbetoon aan de wereldbekende surrealistische schilder René Magritte, en Trident, het officiële vliegtuig van de Rode Duivels. Eerder dit jaar kwam  de luchtvaartmaatschappij met een vierde Belgian Icon: Amare, in samenwerking met Tomorrowland, waarvoor Brussels Airlines jaarlijks 10.000 buitenlandse festivalgangers naar België vliegt.

Brussels Airlines vraagt nu aan haar klanten en fans wat zij op het volgende Belgian Icon willen zien, iets dat België echt onderscheidt. Iedereen die België een warm hart toedraagt, designer of luchtvaartfan, kan zijn of haar idee inzenden in de vorm van tekst of als een echt vliegtuigdesign. Een jury van bekende Belgen, onder wie Tomorrowland stichters Manu en Michiel Beers, Olympisch kampioen Olivia Borlée, Pairi Daiza CEO Eric Domb, CEO en artistiek directeur van BOZAR Paul Dujardin, Belgian Star Chef Yves Mattagne en producer en muzikant Netsky, zullen de twee beste ideeën shortlisten. De finale beslissing wordt vervolgens genomen door het publiek. Zij zullen kunnen stemmen voor hun favoriete design. Naast wereldbekendheid, zal de winnaar de unieke kans krijgen om het hele designproces en het beschilderen van het vliegtuig achter de schermen te kunnen meevolgen, hij of zij zal uiteraard op de eerste rij zitten tijdens de grote onthulling van het toestel en zal meevliegen op de eerste vlucht. De Belgian Icon zal worden voorgesteld aan het publiek in maart 2018.

“Onze Belgian Icons zijn ondertussen een fenomeen geworden en laten mensen van over de hele wereld kennis maken met België. We zijn een land met veel goed bewaarde geheimen. Iedereen kent ons omwille van onze fantastische bieren en chocolade, maar de meeste mensen weten niet dat België de thuishaven is van verschillende striphelden, dat het Belgen zijn die frieten hebben uitgevonden, rollerskates, de muziekcassette en de saxofoon… Met onze Belgian Icons willen we ons land op de kaart zetten. We willen deze keer de beslissing echt aan onze klanten laten. Zij kiezen hún volgende vliegtuig. We hopen een groot aantal unieke ideeën te ontvangen en wie weet bewaren we er wel enkele voor het 6e vliegtuig in de reeks."

-- Bernard Gustin, Brussels Airlines CEO

Ideeën kunnen ingezonden worden via brusselsairlines.com tot 31 augustus om middernacht. Dat het beste idee mag winnen!

Corporate
Contacteer ons
Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem