Brussels Airlines schenkt de beste wijn in Business Class

Tijdens een competitie van wijnen die wereldwijd door luchtvaartmaatschappijen worden geschonken, viel Brussels Airlines zopas flink in de prijzen. De maatschappije behaalde de eerste prijs in de categorie ‘beste wijnen in Business Class’. Ook in de categorie van beste champagnes was Brussels Airlines goed voor een top 3 plaats. 

Global Traveler is het toonaangevende Amerikaanse reismagazine voor businesspassagiers. Elk jaar organiseert het blad een internationale ‘Wines on the Wing' wijncompetitie.  De wijnen van luchtvaartmaatschappijen uit de hele wereld worden tijdens de competitie geproefd en gekeurd door een 28 koppige vakjury die bestaat uit someliers, wijnproducenten en eigenaars van wijnwinkels. 

Het wijnaanbod dat Brussels Airlines in de Business Class van haar long haul vluchten ontkurkt werd door de jury bijzonder gesmaakt en kreeg de prestigieuze eerste prijs in de categorie ‘Best Overall International Business Class wines’. Ook in de categorie 'champagnes' viel Brussels Airlines met een derde plaats mooi in de prijzen.

Brussels Airlines doet voor haar wijnselectie beroep op Fiona Morisson, de enige vrouwelijke wijnexperte die in  België de titel ‘Master of Wine’ draagt. Deze internationale erkenning voor het wijnaanbod van Brussels Airlines is ook de kroon op het harde werk van het Brussels Airlines cateringteam onder leiding van Philip Mortier die zélf sommelier is en Fiona Morisson bijstaat. De wijnen die Brussels Airlines aan boord van haar lange afstandsvluchten naar Afrika en de US schenkt worden via het Brusselse Palais du Vin aangekocht en gekeurd tijdens proefsessies. Tijdens die proefsessies zoeken we een perfecte match met het culinaire aanbod”, legt Philippe Mortier uit.

In de selectie wordt altijd een wijn van een bekend Frans huis, een gereputeerde Wereldwijn  en  een ‘verassingswijn’ opgenomen. Als Belgische luchtvaartmaatschappij serveert Brussels Airlines trouwens ook enkele authentieke Belgische wijnen die door de passagiers fel gesmaakt worden.  Dit jaar staan op de Brussels Airlines wijnkaart ondermeerLes Vieux Murs, Pouilly-Fuissé 2009 (Frankrijk), Longridge Pinotage 2008 (Zuid-Afrika), Tenuta di Castiglioni 2008 Frescobaldi (Italië), Poujeaux 2007 (Frankrijk), Ken Forrester Chenin 2010 (Zuid-Afrika), Montes Alpha Syrah 2009 (Chili), Aldenyck PG 2010 (Belgie), Château Rochemorin 2006 Pessac-Léognan (Frankrijk), Kendall Jackson Zinfandel 2007 (USA), De Kluizen Cuvée 2009-2010 (België), Puclavec Gomila Nr 2 2010 (Macedonië).  Passagiers kunnen de wijnen ook aankopen en thuis laten bezorgen.

“Brussels Airlines investeert momenteel flink in een compleet vernieuwd langeafstandsproduct”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Erik Follet. “Dit jaar worden nieuwe Business- en Economy Class cabines geinstalleerd met ondermeer flat beds in Business Class, veel beenruimte en ergonomische zetels in Economy en de nagelnieuwste inflight- entertainmenttechnologie. Maar ook het op vlak van catering zitten we niet stil en kiezen we voor echte gastronomie en kwaliteit. De reacties van onze passagiers die van het nieuwe product genoten zijn uitermate positief.  De Global Traveler Best Overal Business Class Wines award is een zeer mooie erkenning en illustratie dat onze inspanningen zeer gesmaakt worden. Dit motiveert ons meer dan ooit.”

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com