Brussels Airlines schorst tijdelijk al haar vluchten vanaf zaterdag 21 maart tot en met 19 april.

Brussels Airlines schorst tijdelijk al haar vluchten vanaf zaterdag 21 maart tot en met 19 april.

  • Alle lijnvluchten worden opgeschort tot en met 19 april.

  •  Het vluchtaanbod wordt in de loop van deze week geleidelijk aan verlaagd, de vluchten worden dan aanstaande zaterdag tijdelijk volledig opgeschort.

  • CEO Dieter Vranckx: "We werken al aan de herstart van onze vluchten die gepland is op 20 april."

  • Soepele regels voor klanten om vanaf 20 april te vliegen

Gezien de buitengewone omstandigheden veroorzaakt door de wereldwijde Coronavirus-crisis heeft Brussels Airlines besloten om haar vluchtactiviteiten tijdelijk op te schorten vanaf zaterdag 21 maart 2020. Tussen nu en dan zullen de vluchtactiviteiten van Brussels Airlines geleidelijk en op een gecontroleerde en gestructureerde manier worden teruggeschroefd om passagiers en bemanningen naar huis te brengen.

De beslissing van Brussels Airlines om al haar vluchten tussen 21 maart en 20 april tijdelijk op te schorten is ook genomen naar aanleiding van de maatregelen die door verschillende autoriteiten zijn opgelegd, zoals het negatieve reisadvies van de Belgische autoriteiten, dat Brussels Airlines volledig begrijpt, en het toenemende aantal nationale autoriteiten in Europa en daarbuiten die geen vluchten naar hun grondgebied meer toestaan.

Vanaf vandaag, 17 maart, zal de luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema geleidelijk verminderen tot vrijdag 20 maart. Vanaf 21 maart tot en met 19 april worden alle vluchten opgeschort. Voor klanten die een ticket hadden, is er een flexibel beleid dat hen de mogelijkheid biedt om hun vluchten naar een latere datum om te boeken.

Alle intercontinentale vluchten naar Afrika zullen vanaf morgen 17 maart worden uitgesteld tot de middag, omwille van de connectiviteit met het korteafstandsnetwerk.

De Belgische luchtvaartmaatschappij zal een minimale vliegtuigcapaciteit stand-by houden voor eventuele repatriëringsvluchten.

Brussels Airlines CEO Dieter Vranckx: “We blijven de situatie op de voet volgen en overeenkomstig communiceren. Op 20 april plannen we de herstart van onze activiteiten en wensen we onze passagiers weer aan boord te verwelkomen. Als verantwoordelijk bedrijf moeten we de beslissing nemen om onze activiteiten tijdelijk stop te zetten. Dit zal ons toelaten om de negatieve financiële impact op onze maatschappij te verminderen.“

De verspreiding van het coronavirus en de daarmee gepaard gaande vliegverboden en andere maatregelen die de luchtverbindingen van veel landen in de wereld beperken, hebben de afgelopen dagen al een ernstige en negatieve invloed gehad op de vluchtschema's van Brussels Airlines en op de financiële situatie van het bedrijf. Daarom is de luchtvaartmaatschappij in gesprek met de regering over steun.

Tijdelijke technische werkloosheid voor alle werknemers van Brussels Airlines

De werknemers van Brussels Airlines werken al sinds 16 maart in een tijdelijk technisch werkloosheidsregime van 30%. Samen met de sociale partners werkt de maatschappij aan de uitbreiding van de gedeeltelijke tijdelijke technische werkloosheid tot 100% voor de periode van de tijdelijke vluchtonderbreking. Er zullen enkele uitzonderingen op de volledige tijdelijke werkloosheid worden gemaakt om aan de repatriëringsvluchten en de heropstart van de operaties te werken.

 

Flexibel beleid voor klanten

Brussels Airlines vraagt passagiers met een vlucht tussen nu en vrijdag om de status van hun reservatie na te kijken op brusselsairlines.com onder "Mijn Boeking". Klanten die tijdens het boekingsproces hun telefoonnummer of e-mailadres hebben opgegeven worden automatisch op de hoogte gebracht van wijzigingen via sms of e-mail.

Passagiers van wie de vluchten niet in de komende 4 dagen plaatsvinden, worden verzocht de komende dagen geen contact op te nemen met het Service Center. Op deze manier geven zij de service center agents de mogelijkheid om eerst te zorgen voor de klanten die deze week nog een vlucht hebben.

Zoals vorige week aangekondigd, biedt Brussels Airlines alle passagiers flexibele opties aan: Passagiers hebben tot 1 juni de tijd om over een nieuwe reisdatum te beslissen en, indien ze dat wensen, hun ticket te wijzigen naar een andere bestemming.

Brussels Airlines Head of Customer Service Tanguy Cartuyvels vraagt alle klanten om geduld: "Onze collega's doen hun best om de vragen van onze klanten zo snel mogelijk te behandelen. Door de grote hoeveelheid vragen zijn er echter langere wachttijden. Ik vraag daarom om uw geduld, maar wees gerust dat we niemand in de steek laten: alle vragen van klanten worden verwerkt.

Brussels Airlines stelt alles in het werk om haar activiteiten na de crisis opnieuw op te starten.

 

Tijdelijke technische werkloosheid voor alle werknemers van Brussels Airlines

De werknemers van Brussels Airlines werken al sinds 16 maart in een tijdelijk technisch werkloosheidsregime van 30%. Samen met de sociale partners werkt de maatschappij aan de uitbreiding van de gedeeltelijke tijdelijke technische werkloosheid tot 100% voor de periode van de tijdelijke vluchtonderbreking. Er zullen enkele uitzonderingen op de volledige tijdelijke werkloosheid worden gemaakt om aan de repatriëringsvluchten en de heropstart van de operaties te werken.

 

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 70 bestemmingen, waarvan 15 in Afrika, het continent dat Brussels Airlines nauw aan het hart ligt. Bovendien vliegt de maatschappij naar 60 bestemmingen in Europa, 2 in Noord-Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf stelt 3.100 werknemers te werk en exploiteert 38 vliegtuigen.

Omwille van de wereldwijde coronaviruspandemie heeft Brussels Airlines zich geëngageerd tot de strengste gezondheidsmaatregelen in de luchtvaart wereldwijd, volgens van het EASA (Europees Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart). Sinds de uitbraak van het coronavirus hanteert de Belgische luchtvaartmaatschappij een aangepast vluchtschema dat gebaseerd is op de marktvraag en dat rekening houdt met de reisbeperkingen van de verschillende overheden.

Dankzij haar “no compromise” positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met volledige flexibiliteit en de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de vijf Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Met meer dan 40.000 directe en indirecte arbeidsplaatsen speelt Brussels Airlines een belangrijke rol in de Belgische economie en maakt het bedrijf deel uit van de tweede grootste economische motor van België: de hub Brussels Airport. In 2019 vervoerde de luchtvaartmaatschappij meer dan 10 miljoen passagiers van, naar en via Brussels Airport.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines is één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Groep (Austrian, Brussels Airlines, Lufthansa en Swiss) en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is voor 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG. Meer informatie op www.brusselsairlines.com.


Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem