Brussels Airlines serveert beste wijnen in Business Class

Brussels Airlines serveert beste wijnen in Business Class

Vrijdag 19 september 2014 — New York / Brussel – Een internationale jury van wijnexperts heeft Brussels Airlines uitgeroepen tot de luchtvaartmaatschappij die de beste wijnen schenkt in business class. Tijdens de vermaarde Wines on the Wing competitie haalde Brussels Airlines het van 29 bekende luchtvaartmaatschappijen in de categorieën ‘beste business class witte wijn’ en ’beste business class rode wijn’ en ‘beste business class wijnaanbod’.

Jaarlijks verzamelen 24 oenologen, wijnaankopers, wijnproducenten en sommeilers in New York om er het wijnaanbod van luchtvaartmaatschappijen ‘blind’ te proeven en te beoordelen.   Deze ‘Wines on the Wing’ competitie was dit jaar aan haar tiende editie toe. Brussels Airlines kwam opnieuw als één van de grote winnaars uit de wedstrijd waaraan 29 luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, Azië, Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten deelnemen.  De wijnkelder van Brussels Airlines werd voor het derde jaar op rij bekroond met de ‘beste business class wijnen’ award.

In de categorie ‘beste witte wijn in business class’ haalde de Sancerre ‘Domaine Thomas Le Chant du Merle (2012)’, die Brussels Airlines serveert aan boord van haar vluchten naar Afrika en de Verenigde Staten,  de eerste plaats. Ook in de categorie ‘beste rode wijn in business class’ kon Brussels Airlines de jury bekoren. De Château d’Aurilhac 2006, Haut Médoc  Cru Bourgeois werd in deze categorie eveneens met een eerste plaats bekroond.  De Laurent Perrier champagne die wordt geschonken was goed voor een top 5 positie.

“We zijn bijzonder trots dat onze inspanningen om een gevarieerde en verrassende wijnkaart van hoge kwaliteit samen te stellen opnieuw zo erkend worden door internationale topexperts”, zegt Brussels Airlines In-Flight Product Manager Johan Duwijn. “Vele collega’s binnen Brussels Airlines en trouwe Brussels Airlines klanten dragen samen met onze wijnexperts bij tot dit succes door ons tijdens proefsessies hun feedback te geven over onze preselecties van wijnen. Niet alleen met onze wijnkaart willen we ons onderscheiden, we hebben onlangs besloten om ook ons bieraanbod te verfijnen en aan te vullen met authentieke Belgische speciale bieren en ons culinaire aanbod uit te breiden met topgastronomie van Belgische Sterrenchefs. De reacties van onze gasten aan boord zijn uitermate positief.”