Brussels Airlines serveert beste wijnen in Business Class

New York / Brussel – Een internationale jury van wijnexperts heeft Brussels Airlines uitgeroepen tot de luchtvaartmaatschappij die de beste wijnen schenkt in business class. Tijdens de vermaarde Wines on the Wing competitie haalde Brussels Airlines het van 29 bekende luchtvaartmaatschappijen in de categorieën ‘beste business class witte wijn’ en ’beste business class rode wijn’ en ‘beste business class wijnaanbod’.

Jaarlijks verzamelen 24 oenologen, wijnaankopers, wijnproducenten en sommeilers in New York om er het wijnaanbod van luchtvaartmaatschappijen ‘blind’ te proeven en te beoordelen.   Deze ‘Wines on the Wing’ competitie was dit jaar aan haar tiende editie toe. Brussels Airlines kwam opnieuw als één van de grote winnaars uit de wedstrijd waaraan 29 luchtvaartmaatschappijen uit het Midden-Oosten, Azië, Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten deelnemen.  De wijnkelder van Brussels Airlines werd voor het derde jaar op rij bekroond met de ‘beste business class wijnen’ award.

In de categorie ‘beste witte wijn in business class’ haalde de Sancerre ‘Domaine Thomas Le Chant du Merle (2012)’, die Brussels Airlines serveert aan boord van haar vluchten naar Afrika en de Verenigde Staten,  de eerste plaats. Ook in de categorie ‘beste rode wijn in business class’ kon Brussels Airlines de jury bekoren. De Château d’Aurilhac 2006, Haut Médoc  Cru Bourgeois werd in deze categorie eveneens met een eerste plaats bekroond.  De Laurent Perrier champagne die wordt geschonken was goed voor een top 5 positie.

“We zijn bijzonder trots dat onze inspanningen om een gevarieerde en verrassende wijnkaart van hoge kwaliteit samen te stellen opnieuw zo erkend worden door internationale topexperts”, zegt Brussels Airlines In-Flight Product Manager Johan Duwijn. “Vele collega’s binnen Brussels Airlines en trouwe Brussels Airlines klanten dragen samen met onze wijnexperts bij tot dit succes door ons tijdens proefsessies hun feedback te geven over onze preselecties van wijnen. Niet alleen met onze wijnkaart willen we ons onderscheiden, we hebben onlangs besloten om ook ons bieraanbod te verfijnen en aan te vullen met authentieke Belgische speciale bieren en ons culinaire aanbod uit te breiden met topgastronomie van Belgische Sterrenchefs. De reacties van onze gasten aan boord zijn uitermate positief.” 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com