Brussels Airlines serveert de menu’s van Julien Lahire

Vanaf 1 april serveert Brussels Airlines maaltijden van de hand van sterrenchef Julien Lahire van Le Moulin Hideux aan haar Business Class passagiers op langeafstandsvluchten naar de VS en Afrika. De chef heeft vier menu’s gecreëerd, gebaseerd op lokale ingrediënten en streekproducten uit de Luxemburg regio.

Als ambassadeur van België heeft Brussels Airlines de traditie om Belgisch talent te ondersteunen en om Belgische topkwaliteit buiten de grenzen van haar thuisland te brengen. Aan boord van haar vluchten serveert de maatschappij al jaren een selectie van de beste Belgische bieren en wijnen, pralines, wafels en koekjes.

 

Om haar belgitude nog te versterken, startte Brussels Airlines met het Belgian Star Chefs programma om haar gasten aan boord te laten proeven van de internationaal gelauwerde Belgische keuken. Elk seizoen serveert een andere chef uit één van de 10 Belgische provincies zijn creaties aan de Brussels Airlines Business Class passagiers, telkens met producten uit zijn streek. In november werd een eerste succesvolle samenwerking gelanceerd met Geert Van Hecke van de Karmeliet in Brugge. 

 

Voor het lenteseizoen (april-juli) is het de beurt aan Julien Lahire van Le Moulin Hideux uit Luxemburg. Hij presenteert vier menu’s aan boord van de Brussels Airlines vluchten naar de VS en Afrika. Julien en zijn vrouw Yolande zijn de vierde generatie die dit prachtige sterrenrestaurant uitbaten. In het hartje van de Semois-vallei in de Ardennen is het restaurant onderdeel van de Auberge du Mouline Hideux, een magnifieke 17e eeuwse molen die werd omgebouwd tot hotel. De keuken vindt zijn oorsprong in de lokale omgeving, met wild als de specialiteit van het huis.

 

Vandaag stelde de chef zijn eerste menu voor de maand april voor aan de pers. Als aperitiefhapje kiest Julien Lahire voor foie gras met mango, gerookte paling en gezouten notenmengeling met wasabi. Voor het hoofdgerecht stelt hij kipballotines met walnoten, gepresenteerd met ijsbergsla en knapperige groentjes voor en het hoofdgerecht is shepherd’s pie van lamsvlees met seldermousseline.

 

“We zijn heel blij om met een jong Belgisch talent als Julien Lahire samen te werken. We zijn ervan overtuigd dat zijn Belgian Star Chef menu’s een toegevoegde waarde zijn voor de exclusieve beleving van onze Business Class gasten. Het versterkt ook onze Belgitude, iets waar we als nationale luchtvaartmaatschappij heel trots op zijn.”

-- Anne Tricot, Brussels Airlines VP Customer Service

 

“Ik ben vereerd om door Brussels Airlines te zijn uitgekozen als hun tweede Belgian Star Chef. Voor mij was het een fantastische kans en ook een enorme uitdaging om deze menu’s te ontwikkelen voor aan boord. Ik ben heel blij om te zien hoe een bedrijf als Brussels Airlines heel ver gaat om hun services en producten steeds maar te blijven verbeteren”.

-- Julien Lahire , Chef en eigenaar van Le Moulin Hideux

 

In augustus neemt een sterrenchef uit de provincie Vlaams-Brabant het roer over en zullen nieuwe gerechten worden voorgesteld in de Business Class van Brussels Airlines.

 

Naast de Belgian Star Chefs suggestie kunnen Business Class passagiers nog steeds kiezen uit twee andere menu opties of één van de 21 verschillende speciale maaltijden (dieet, zoutarm, glutenvrij, religie respecterende maaltijden, ...).

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com