Brussels Airlines serveert exclusief ‘Leon’ bier

Brussels Airlines wordt nog een beetje méér Brussels én Belgisch. Vanaf vandaag kunnen passagiers van Brussels Airlines kennis maken met een uniek bier dat enkel en alleen voor hen werd gebrouwen door het beroemde Brusselse restaurant Chez Leon. Brussels Airlines is de eerste luchtvaartmaatschappij ter wereld die een exclusief bier serveert.

Chez Leon is al sinds 1893 hét uithangsbord van de toegankelijke Belgo-Brusselse keuken. Dagelijks schuiven honderden toeristen én Belgen aan tafel in de beroemde Rue des Bouchers om bij Chez Leon één van de 120 typisch Belgische gerechten zoals Mosselen met Friet, Zeetong, Salade Liégoise, Steak Tartare of Stoemp te degusteren. Sinds kort wordt er ook met veel; succes een ‘Leon’ huisbier geserveerd. 

Dankzij een unieke samenwerking tussen het Brusselse restaurant en Brussels Airlines wordt het  ‘Chez Leon’ gerstenat vanaf vandaag ook aan boord van de Brussels Airlines vluchten geserveerd. Alle passagiers die b.flex economy + reizen in Europa of tussen Europa en Afrika vliegen kunnen het bier gratis degusteren. 

Het ‘Leon’ bier is en nergens anders verkrijgbaar dan in het restaurant of aan boord van Brussels Airlines. Het wordt speciaal voor de luchtvaartmaatschappij in blikjes verdeeld. Volgens de kenners gaat het om een wereldpremière want geen enkele andere luchtvaartmaatschappij heeft een exclusief huisbier aan boord. 

“België is een bierland en die reputatie doen we met dit ‘Leon’ bier alle eer aan”, zegt    Ward Decaluwe, Head of Product Development and Customer Experience van Brussels Airlines.  “We zijn dan ook uiterst tevreden dat we onze passagiers al aan boord van onze vluchten kunnen laten proeven van een honderd procent Belgisch en Brussels product.”

Het ‘Leon’ bier is een honderd procent Belgisch bier van hoge gisting met een alcoholgehalte van 7,2 graden. Meester-Brouwer Jean Pagura stelde het alcoholisch drankje samen op basis van bleke mout, herfst- en wintergerst, hop en een zoet-bittere sinaasappelschil als ‘finishing touch’. Het resultaat is een bier dat zowel zacht als krachtig smaakt en heel vlotjes drinkt.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com