Brussels Airlines speelt in op vraag naar winterzon

  • Brussels Airlines ziet de vraag naar winter-zonbestemmingen van zowel individuele passagiers als reisagentschappen stijgen.
  • De maatschappij voegt vanaf 30 september Marrakesh toe aan haar vluchtaanbod.
  • Vanaf 31 oktober ook vluchten naar winter-zonbestemmingen Lanzarote & Hurghada.
  • Extra vluchten naar Tenerife en Gran Canaria tijdens schoolvakanties.

In de nasleep van een regenachtige zomervakantie in België, waarin vooral de vluchten naar vakantiebestemmingen in Zuid-Europa een groot succes kenden, merkt Brussels Airlines dat er ook in de komende maanden vraag is naar vakantiebestemmingen in de zon. De maatschappij wil aan die vraag tegemoetkomen met extra vluchten naar zonnige vakantiebestemmingen.

Marrakesh maakt vanaf 30 september voor het eerst deel uit van het aanbod van Brussels Airlines met vluchten op donderdag en zondag. Dankzij de lage kans op neerslag is deze stad, die een brede waaier aan culturen huist op minder dan 4 uur vliegen, de ideale bestemming voor zowel een weekend als een langere vakantie in de winterzon.

Hurghada maakt voor het eerst sinds maart 2020 weer deel uit van het Brussels Airlines netwerk. De badplaats aan de Rode Zee wordt vanaf 31 oktober drie keer per week aangevlogen (woensdag, zaterdag en zondag).

Met de toevoeging van Lanzarote vanaf 31 oktober versterkt Brussels Airlines haar aanwezigheid op de Canarische eilanden, waar het ook Tenerife en Gran Canaria aanvliegt deze winter. Naar deze laatste bestemmingen worden alvast extra frequenties ingelegd tijdens de schoolvakanties. Met vluchten op donderdag en zaterdag is Lanzarote deze winter de ideale bestemming voor zowel korte als langere wintervakanties richting de zon.

Tickets zijn beschikbaar op brusselsairlines.com of bij reisagentschappen.

Het volledige winteraanbod van Brussels Airlines volgt in de loop van september.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com