Brussels Airlines start jaar van digitalisatie met lancering app

Sinds vandaag biedt Brussels Airlines haar mobile app aan in de App Store en op Google Play. De lancering luidt een tijdperk van digitale transformatie in bij de Belgische luchtvaartmaatschappij, om hun services en producten verder te optimaliseren voor de klant.

Terwijl steeds meer reizigers gebruik maken van online en mobiele kanalen om hun reis te plannen en contacteren hun luchtvaartmaatschappij on-the-go, verklaart Brussels Airlines 2017 het jaar van digitale innovatie, waarbij het bedrijf zwaar zal inzetten op de verbetering van haar digitale tools om een nog betere service aan hun klanten te bieden. De maatschappij verstuurde recent haar 10 miljoenste mobiele instapkaart en op dagelijkse basis beantwoorden hun Social Media Happiness Agents meer dan 500 vragen van reizigers op Twitter and Facebook, wat aantoont dat hun klanten klaar zijn voor meer digitale tools. De eertse in het rijtje is de Brussels Airlines app, die vanaf nu beschikbaar is voor iOS en Android telefoons.

“Dankzij alle data die we ter beschikking hebben, hebben we een steeds beter beeld van wat onze klanten willen en kunnen we hen dit ook aanreiken. Om en bij de 35% van onze verkoop wordt gerealiseerd op brusselsairlines.com, maar ook qua servicing moeten onze digitale platformen een oplossing kunnen bieden aan al onze klanten, ook zij die via een reisagentschap hebben gereserveerd. Ze hebben accurate informatie over hun vlucht nodig terwijl ze aan het reizen zijn en ze willen hun reservatie zelf kunnen wijzigen zonder via de traditionele kanalen te moeten gaan. De app is een eerste stap in deze richting, maar gedurende de volgende jaren zullen er nog meer services komen om een complete ervaring te kunnen bieden tijdens elke stap van de reis.”

-- Sebastien Scarmure, VP e-Commerce & Mobile, Brussels Airlines.

De maatschappij zet veel in op het creëren van een relevante en efficiënte digitale ervaring voor hun klanten, zodat zij zich kunnen focussen op hun reis. De website zal vernieuwd worden om meer persoonlijke diensten aan te bieden en een “data pool” project zal het mogelijk moeten maken om up-to-date informatie over alle operaties van de airline in beeld te brengen en om deze informatie te gebruiken om klanten zowel als werknemers op de hoogte te houden.

Vandaag laat de Brussels Airlines app toe om tickets te boeken, in te cheken voor de vlucht en een mobiele boarding pass te gebruiken en op de hoogte te blijven van mogelijke vluchtwijzigingen. Na deze eerste realease van de app, zullen er binnenkort updates volgen waardoor push notifications klanten proactief op de hoogte kunnen houden. De Brussels Airlines app kan gratis gedownload worden op de App Store en Google Play.

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com