Brussels Airlines start jaar van digitalisatie met lancering app

Brussels Airlines start jaar van digitalisatie met lancering app

Sinds vandaag biedt Brussels Airlines haar mobile app aan in de App Store en op Google Play. De lancering luidt een tijdperk van digitale transformatie in bij de Belgische luchtvaartmaatschappij, om hun services en producten verder te optimaliseren voor de klant.

Terwijl steeds meer reizigers gebruik maken van online en mobiele kanalen om hun reis te plannen en contacteren hun luchtvaartmaatschappij on-the-go, verklaart Brussels Airlines 2017 het jaar van digitale innovatie, waarbij het bedrijf zwaar zal inzetten op de verbetering van haar digitale tools om een nog betere service aan hun klanten te bieden. De maatschappij verstuurde recent haar 10 miljoenste mobiele instapkaart en op dagelijkse basis beantwoorden hun Social Media Happiness Agents meer dan 500 vragen van reizigers op Twitter and Facebook, wat aantoont dat hun klanten klaar zijn voor meer digitale tools. De eertse in het rijtje is de Brussels Airlines app, die vanaf nu beschikbaar is voor iOS en Android telefoons.

“Dankzij alle data die we ter beschikking hebben, hebben we een steeds beter beeld van wat onze klanten willen en kunnen we hen dit ook aanreiken. Om en bij de 35% van onze verkoop wordt gerealiseerd op brusselsairlines.com, maar ook qua servicing moeten onze digitale platformen een oplossing kunnen bieden aan al onze klanten, ook zij die via een reisagentschap hebben gereserveerd. Ze hebben accurate informatie over hun vlucht nodig terwijl ze aan het reizen zijn en ze willen hun reservatie zelf kunnen wijzigen zonder via de traditionele kanalen te moeten gaan. De app is een eerste stap in deze richting, maar gedurende de volgende jaren zullen er nog meer services komen om een complete ervaring te kunnen bieden tijdens elke stap van de reis.”

-- Sebastien Scarmure, VP e-Commerce & Mobile, Brussels Airlines.

De maatschappij zet veel in op het creëren van een relevante en efficiënte digitale ervaring voor hun klanten, zodat zij zich kunnen focussen op hun reis. De website zal vernieuwd worden om meer persoonlijke diensten aan te bieden en een “data pool” project zal het mogelijk moeten maken om up-to-date informatie over alle operaties van de airline in beeld te brengen en om deze informatie te gebruiken om klanten zowel als werknemers op de hoogte te houden.

Vandaag laat de Brussels Airlines app toe om tickets te boeken, in te cheken voor de vlucht en een mobiele boarding pass te gebruiken en op de hoogte te blijven van mogelijke vluchtwijzigingen. Na deze eerste realease van de app, zullen er binnenkort updates volgen waardoor push notifications klanten proactief op de hoogte kunnen houden. De Brussels Airlines app kan gratis gedownload worden op de App Store en Google Play.

 

Product
Contacteer ons
Over Brussels Airlines


Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en verbindt de Europese hoofdstad met meer dan 80 bestemmingen, waarvan 17 in Sub-Sahara-Afrika, een markt dat Brussels Airlines als tweede thuis beschouwt. Naast Afrika biedt Brussels Airlines meer dan 65 bestemmingen aan in Europa, 3 in Noord Amerika en Tel Aviv. Het bedrijf telt meer dan 4.000 werknemers en heeft 48 vliegtuigen. Met dagelijks ongeveer 250 vluchten verwelkomt de maatschappij jaarlijks meer dan 10 miljoen passagiers die naar, via en van Brussels Airport vliegen. Dankzij haar ‘no compromise’ positionering combineert Brussels Airlines competitieve ticketprijzen met de hoogste servicekwaliteit. Met jaarlijks wisselende Belgische sterrenchefs, haar groot aanbod aan Belgisch eten en drinken en de zes Belgian Icons, is Brussels Airlines een ambassadeur voor haar land en brengt het de wereld naar België en het beste van België naar de wereld.

Brussels Airlines biedt cargo capaciteit aan op al haar vluchten, gecommercialiseerd door Lufthansa Cargo. De maatschappij verzorgt zelf het dagelijkse onderhoud van haar vliegtuigvloot.

Brussels Airlines maakt deel uit van Lufthansa Group en lid van Star Alliance. Het bedrijf werd opgericht in 2002 en is 100% eigendom van Deutsche Lufthansa AG.

Meer informatie op brusselsairlines.com

Brussels Airlines
b.house
Zone General Aviation - Airport Building 26
1831 Diegem