Brussels Airlines start lijndienst naar Alicante

Vanaf 26 oktober vliegt Brussels Airlines naar Alicante.  De toegangspoort tot de populaire Costa Blanca met talrijke vakantieoorden zoals Benidorm, Calpe, Denia  en Torrevieja, wordt door Brussels Airlines op woensdag en zaterdag rechtstreeks verbonden met Brussels Airport.

De Spaanse Costa Blanca is dankzij het fantastische klimaat, de uitgebreide toeristische infrastructuur  en de prachtige kustlijn het hele jaar door een geliefde vakantiebestemming. De Belgen zijn na de Britten en de Nederlanders de derde grootste bezoekersgroep.  Ze logeren er in hotels of verblijven in één van de vele appartementen en vakantiewoningen.

Vanaf 26 oktober vliegt Brussels Airlines rechtstreeks naar Alicante. De hoofdstad van de gelijknamige provincie ligt in het hart van deze populaire Spaanse Costa en is de perfecte toegangspoort naar de voornaamste badplaatsen.

Alicante wordt de vijfde lijnbestemming van Brussels Airlines in Spanje en vervolledigt het bestaande dagelijkse vluchtaanbod naar Barcelona, Madrid, Malaga en Bilbao.

“Dankzij de lancering van Alicante bieden we de Brussels Airlines passagiers nu comfortabele reismogelijkheden naar de twee belangrijkste vakantieregio’s op het Spaanse vasteland: de Costa Blanca via Alicante en de Costa Del Sol/Andalousië via Malaga”, zegt Brussels Airlines Chief Commercial Officer Lars Redeligx. “Met Alicante, een topbestemmming op de Belgische reismarkt, breiden we ons bestaande aanbod naar zonbestemmingen verder uit. Wie op vakantie wil naar het Zuiden komt bij Brussels Airlines zeker aan zijn trekken dankzij ons vluchtaanbod naar  Palermo, Catania, Lamezia Terme, Venetië, Napels, Firenze, Lissabon, Malaga, Barcelona, Tel Aviv, Marrakech, Agadir, Nice, Marseille en nu dus ook  Alicante.”

De vluchtdagen zijn woensdag en zaterdag, met telkens een vroege namiddagvertrek vanuit Brussels Airport en late namiddagvertrek vanuit de luchthaven van Alicante. Deze vluchturen laten goede connecties toe met andere Europese bestemmingen uit het Brussels Airlines netwerk.

 

Uurregeling

Vluchtnummer               Vluchtdagen                         Vertrek                        Aankomst______

SN 3771                         ..3..6.                               Brussel  13u30                Alicante 15u55

SN 3772                         ..3..6.                               Alicante 16u35                Brussel  19u10

 

Wie een ticket naar Alicante wil reserveren, kan vanaf vandaag terecht op www.brusselsairlines.com of bij de reisagent. Retourtickets zijn al beschikbaar vanaf 99 euro (alle taksen en kosten inbegrepen)

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

[email protected]

www.brusselsairlines.com