Brussels Airlines start lijndienst naar Krakow

Brussels Airlines lanceert een nieuwe verbinding tussen de Europese hoofdstad en Krakow. Vanaf 30 maart, wordt de thuisbasis van Brussels Airlines, Brussels Airport, 5 keer per week rechtstreeks verbonden met de historische schatkamer van Polen. Tickets enkele reis zijn dankzij de lowfare b.light formule al verkrijgbaar vanaf 49,99 euro alle taksen inbegrepen.

Jaar na jaar ontvangt Krakow meer bezoekers. De levendige historische stad is de Poolse topattractie en verwelkomt op jaarbasis meer dan 7 miljoen bezoekers. Ook de lokale economie, met de IT-industrie als trendsetter, zit dankzij het EU-lidmaatschap van Polen in de lift.

Redenen genoeg voor Brussels Airlines om Krakow toe te voegen aan het groeiend Europese vluchtaanbod. Vanaf 30 maart biedt Brussels Airlines 5 vluchten per week aan tussen Brussels Airport en de Johannes Paul II airport luchthaven van Krakow. 

Dankzij de vluchtfrequenties zijn zowel korte trips, citytrips als zakenreizen perfect mogelijk. De uitstekende vluchturen en de passagiersvriendelijke transferinfrastructuur van Brussels Airport laten Brussels Airlines ook toe om Krakow mits een vlotte overstap ook met tientallen andere Europese bestemmingen van Brussels Airlines ter verbinden. Dankzij de one way tarievenstructuur kunnen passagiers een vlucht naar Krakow ook combineren met een terugvlucht uit Warschau.

Vluchtschema

Vluchtnummer Vertrek Van Naar Aankomst Dagen
SN2547 09:35 BRU KRK 11:35 1.345.7
SN2548 12:05 KRK BRU 14:00 1.345.7

Alle vluchten worden uitgevoerd met Boeing 737 toestellen. Tickets zijn zeer scherp geprijsd. Dankzij de nieuwe b.light lowfare reisformule is een ticket enkele reis al verkrijgbaar vanaf 49.99 euro.  De vluchten kunnen gereserveerd worden via de website brusselsairlines.com of via de reisagent.

Over Krakow

Krakow is één groot openluchtmuseum en in de historische binnenstad lijkt de tijd wel te blijven stilstaan. Eeuwenlang was Krakow de Poolse hoofdstad en de thuishaven van de Koninklijke familie die er in prachtige paleizen woonde. Ook kunstenaars uit heel de wereld vonden samen met hun leerlingen inspiratie in Krakow. 

Vandaag is Krakow een heel levendige stad die prat gaat op haar glorierijk verleden en graag met haar architecturale bezienswaardigheden zoals het renaissance paleis, de gothische basiliek en de authentieke binnenstad pronkt. De bijnaam van Krakow, ‘schatkamer van Polen, vat het perfect samen.

Tentoonstellingsgalerijen, een grote universiteit, trendy cafés en restaurants geven Krakow nochtans ook een jong uiterlijk. Nergens in Polen zijn er zoveel bars en nightclubs als in Krakow.

Ook de omringende Malopolska region is zeker een bezoek waard. Niet minder dan acht sites uit Malopolska prijken op de Werelderfgoed lijst van de Unesco. Naast Krakow zelf zijn ondermeer het nabijgelegen Auschwitz en de zoutmijnen van Wieliczka beschermd.

Oost Europa

De toevoeging van Krakow aan het vluchtaanbod illustreert zeer goed de inspanningen die Brussels Airlines momenteel levert om haar aanwezigheid in Oost Europa verder te versterken. Zo worden ook de dagelijkse vluchtfrequenties naar Praag en Boedapest uitgebreid. De lijnvluchten naar de Poolse hoofdstad Warschau worden geoptimaliseerd dankzij betere vertrek- en aankomsturen.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com