Brussels Airlines start lijndienst naar stadsluchthaven Milaan Linate

Vanaf 25 oktober biedt Brussels Airlines twaalf vluchten per week aan tussen de Europese hoofdstad en de Milanese stadsluchthaven Linate. Brussels Airlines vliegt ook al dertig keer per week naar de luchthaven Malpensa. Dankzij deze nieuwe lijndienst hebben passagiers de keuze uit niet minder dan zeven dagelijkse afreismogelijkheden naar de economisch en toeristisch zeer belangrijke Milanese regio.

Milaan Linate is de stadsluchthaven van Milaan. De luchthaven bevindt zich op amper acht kilometer van het stadscentrum en is zeer vlot bereikbaar. De luchthaven, die slechts een beperkt aantal vluchten toelaat, is zeer geliefd bij het zakencliënteel dat zich snel wil verplaatsen naar de binnenstad en is ook voor toeristen die een citytrip naar Milaan maken een aanrader.

Op weekdagen biedt Brussels Airlines vanaf 25 oktober twee vluchten per dag aan naar Linate. Er is een ochtendvertrek en een namiddagvertrek vanuit Brussel en een terugvlucht ’s middags en ’s avonds vanuit Linate. Passagiers hebben de keuze uit drie reisformules: b.business en de twee economy class producten b.flex en b.light. Een retourticket is al mogelijk vanaf 99 euro all in. Passagiers kunnen Miles & More getrouwheidspunten sparen en uitgeven telkens ze gebruik maken van deze lijndienst.

Alle vluchten worden uitgevoerd door Brussels Airlines met AVRO RJ toestellen. Partner Lufthansa commercialiseert dankzij een codeshare-overeenkomst mee het vluchtaanbod.

Vluchtenuren Milaan Linate 

SN 3147 
Vertrek Brussel: 09u25 
Aankomst Linate: 10u55 

SN 3149 
Vertrek Brussel: 16u15 
Aankomst Linate: 17u55 

SN 3148 
Vertrek Linate: 13u20 
Aankomst Brussel: 14u55 

SN 314X 
Vertrek Linate: 18u50 
Aankomst Brussel: 20u25 

Brussels Airlines heeft een slotaanvraag lopen voor een vroeger vertrek in Brussel en vanuit Milaan. Huidige uurregeling van de ochtenvlucht zou dus kunnen wijzigen 

Combinatie Linate en Malpensa 

Alle vluchten kunnen gecombineerd worden met de lijndienst die Brussels Airlines vijf keer per dag verzorgd tussen Brussel en de luchthaven Milaan Malpensa. Dankzij een dagelijks vluchtaanbod naar zowel Linate als Malpensa hebben Brussels Airlines passagiers de keuze uit maar liefst zeven dagelijkse afreismogelijkheden in beide richtingen. Op weekbasis worden zo 42 retourvluchten en meer dan 8.000 vliegtuigzetels aangeboden tussen de Europese hoofdstad en Milaan. 

Brussels Airlines: marktleider Italië vanuit Brussel 

Brussels Airlines is meer dan ooit de sterkste speler op de Italiaanse markt vanuit Brussels Airport. De Belgische luchtvaartmaatschappij biedt afreismogelijkheden naar en vanuit niet minder dan tien Italiaanse steden (Milaan Linate, Milaan Malpensa, Firenze, Venetie, Bologna, Turijn, Rome, Napels, Catania en Palermo). Op wekelijkse basis verzorgt Brussels Airlines gemiddeld 110 retourvluchten tussen Italië en België. 

Over Milaan 

De Milanese regio is het belangrijkste economische centrum van Italië met bekende uithangsborden zoals Alfa Romeo, Pirelli, de bekende exporuimte FieraMilano enzovoort. Milaan, de hoofdstad van Lombardije, is de tweede grootste stad van Italië na Rome. Milaan is ook de hoofdstad van de mode (Versace, Armani, Prada, Gucci, Dolce & Gabanna …). De stad telt talrijke wereldberoemde toeristische trekpleisters zoals de Dom, de La Scala opera, de shopping galerij Vittorio Emanuelle II, het laatste avondmaal van Da Vinci of nog het San Siro voetbalstadion waar de bekende voetbalclubs actief zijn. Vanop de luchthaven van Linate zijn er niet alleen vlotte busverbindingen naar het centrum, ook andere interessante steden in de regio zoals Brescia en Verona zijn dankzij een busdienst vlot verbonden met Linate. 

De belangrijkste Belgische touroperators bieden in samenwerking met Brussels Airlines een citytripaanbod Milaan aan.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van België en één van de vier netwerkmaatschappijen van de Lufthansa Group. Ze verbindt de Europese hoofdstad vanuit Brussels Airport met meer dan 85 bestemmingen, waarvan 17 in Sub Sahara Afrika. Het bedrijf stelt meer dan 3.300 werknemers te werk en exploiteert 43 vliegtuigen.

Brussels Airlines wil tegen 2030 50% minder CO2 uitstoten vergeleken met 2019 en plant om tegen 2050 CO2-neutraal te zijn. De luchtvaartmaatschappij neemt deel aan het Stargate Project dat door Brussels Airport wordt geleid en maakt daardoor deel uit van de proeftuin voor duurzame luchtvaart op haar thuisbasis. Daarnaast ondertekende de maatschappij in 2021 de Circular Economy overeenkomst van de Antwerp Management School. Begin 2023, was de luchtvaartmaatschappij ook de eerste om duurzame brandstof (SAF = Sustainable Aviation Fuel) te transporteren doorheen de CEPS-pijplijn die Brussels Airport verbindt. Eind 2024, zal Brussels Airlines vijf splinternieuwe Airbus A320neo vliegtuigen verwelkomd hebben, waardoor de luchtvaartmaatschappij haar CO2- en geluidsuitstoot op haar middellange afstandsnetwerk significant kan verlagen.

Als ambassadeur van haar land brengt Brussels Airlines de wereld naar België en het beste van België naar de wereld, onder meer via samenwerkingen met Belgische sterrenchefs, Belgische culinaire producten en de Belgian Icons, speciaal beschilderde vliegtuigen die een Belgische iconisch persoon, team of evenement huldigen om de Belgische cultuur wereldwijd te promoten.

Meer informatie op brusselsairlines.com


Over Star Alliance

Het Star Alliance netwerk werd opgericht in 1997 als de eerste echt wereldwijde luchtvaartalliantie, gebaseerd op een waardepropositie voor de klant met wereldwijd bereik, internationale erkenning en naadloze service. Sinds de oprichting biedt het het grootste en meest uitgebreide netwerk van luchtvaartmaatschappijen, met een focus op het verbeteren van de klantervaring binnen de gehele alliantie.

In totaal biedt het Star Alliance netwerk momenteel meer dan 10.000 dagelijkse vluchten naar bijna 1.200 luchthavens in 184 landen.

Meer informatie op staralliance.com

Neem contact op met

b.house Zone General Aviation - Airport Building 26 1831 Diegem

+32 2 723 89 90

press@brusselsairlines.com

www.brusselsairlines.com